- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
válasz zozy84 #76951 üzenetére
A 200k alatti kategóriában egészen biztosan nem ár/érték bajnok az asus és az acer, mert az értékük konkrétan nulla.
Az a baj, hogy általánosítasz és így átvered magad. Van jó gép Asusból meg Acerből, csak az nem 150k Ft. Van jó gép HP-ból is meg Lenovoból is, meg kb. mindenből. És van rossz is. Azért van ez a topic, hogy segítsünk azoknak, akik nem ismerik a gépeket.
Azt meg végképp nem értem, hogy a 400k-s Vaio miért indok a 180k-s Asus mellett[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz zozy84 #92698 üzenetére
Ha az i7-es 4 magos, akkor igen, ha 2 magos, mint pl. i7 4500u, akkor ugyanolyan, mint az i5 u-sok. Sőt, egyik-másik i5 u erősebb is, mint pl. i5 4310u vs i7 4500u
Mondhatni, az "u"-s cpu-k esetén teljesen mindegy, hogy i5, vagy i7.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
-
Tikakukac
titán
válasz zozy84 #92752 üzenetére
Attól függ milyen kijelzők között.
Továbbá: nem erőltetnek semmit. Annyira, hogy megy ki szépen mindenből, a Blu-Ray eladás a béka feneke alatt van és lesz még annál is nem csak itthon, okkal. Ezért is várhatod a csodameghajtókat régen is extra volt ezentúl főleg az lesz.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
félisten
-
Gergosz2
veterán
válasz zozy84 #92875 üzenetére
I7 tök felesleges bele, mert a gép nem tudja normálisan hűteni és azért lesz szar, ha meg nem használod ki akkor meg a semmiért fizetsz felárat.
GTX 860 nem egy csúcs kártya, egy, de inkább fél év múlva már az is mehet a levesbe kategória lesz. Jó sokan jönnek ilyen-olyan tesztekkel, nem is tagadom, hogy erősebb a GTX850-nél, de szerintem nem lesz azzal előrébb az ember, ha 15 FPS helyett 17-tel laggol. A másik kedvencem még a GDDR5 vs GDDR3 és 4GB vs 2 GB VRAM kérdése. Ezek is epénisz kategóriába tartoznak, az átlag júzer megint csak az előbb említett példát fogja észrevenni.
Szóval N551-et vinném, a jobb kijelző miatt. Mert gondolom nem fél évre veszel gépet, szóval 2 év múlva legalább értelmesebb kijelzője legyen.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Jazz
veterán
válasz zozy84 #92880 üzenetére
"Esetleg Más alternatíva ennyiért?"
Itt egy jó kis összehasonlító teszt neked.Asus G551 vs Lenovo Y50-70 vs MSI GE60 / GE70 Apache ProG551JK-DM059D - TN
G551JM-DM057D - TN
G551JM-DM031D - TN
G551JM-DM024D - TN
N551JM-XO023D - TN
N551JM-DM056D - TN
N551JK-CN067H - IPS
N551JK-CN067D - IPSValami ilyesmi listát keresek G771-hez is.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Tikakukac
titán
válasz zozy84 #93002 üzenetére
12GB RAM aztán minek? Meg főleg 16? Tisztázzuk: ezek a gépek asztali szinten lepkefingok, nem fog kihasználni ilyen mennyiségű ramot mert a 860 is gyengus.
És nyugi TN van benne, ez az IPS nem tudom honnan jött a G-nél.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
laszlobak
tag
válasz zozy84 #93002 üzenetére
Pár dologban elvagy tévedve (1-ben biztosan):
1. " Meg eddig azt hittem, hogy ez a G551 nem IPS. De most olvastam, hogy ez is FullHD matt IPS" - nagyon érdekelne, hogy hol olvastad. A G551JM-DM024D -t korábban csak TN panellal szerelték.
2. "Vagy igazából már nem érezném a különbséget a 12 vagy 16 GB és a GTX860 vs GTX850 között?" - Attól, hogy 8 GB RAM mellé belepakolsz még 8GB-ot, A dVGA semmivel sem lesz erősebb, sem gyorsabb. Nem tudom, mitől nem éreznéd a különbséget a GTX850M meg a GTX860M között. Átlagos felhasználáshoz nem fogod sem a 12GB-ot, sem a 16GB-ot kihasználni, ezért azt valószínűleg nem érzed meg.
Szerk.: Elnézést, az ismétlésért, elbambultam közben.
[ Szerkesztve ]
A lényeg mindig a részletekben van...Tanácsot lehet kérni, de a döntés felelőssége a Tied! (mindenkinek úgysem fogsz tudni megfelelni)
-
félisten
-
zozy84
senior tag
válasz zozy84 #93672 üzenetére
Igazából megtaláltam.
Már meg volt a kiszemel gép. Jó áron pláne. (N551 + 250GB SSD + 8GB Ram) De azon gondolkodok, hogy szeretnék egy strapabíró megbízható gyors gépet de se nem programozok, nem szerkesztek képeket meg videókat és igazából nem is játszok rajta mert azt Ps3-on teszem.
Szóval csak netezés, letöltés, alap dolgok. Akkor meg ki sem használnám a közel 300k gép előnyeit mert amire használom arra kb a feléért is kapok gépet.
Tehát most körbenézek, hogy milyen gépek vannak ezekre az igényekre is. -
Chaser
legenda
válasz zozy84 #93678 üzenetére
Ha tényleg fhd ips panel van benne akkor elgondolkodtató. Az hogy néhány db nem esik szét az nem tapasztalat. Adott típusból ha van rálátásod több száz darabra az már talán. Másik oldala a használati élmény. Milyen a billentyűzet, hűtés, support - driverek elérhetősége, szerviz háttér -, touchpad, stb. Pl. hiába jó a hw egy gépben, ha kevés neki a hűtés. Ez nagyon sok gépnél előfordul manapság. Megbízhatóság pedig mindig évek múlva derül ki, egy új típusnál ezt soha nem fogod tudni egyik gyártónál sem.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
QwErTy42
addikt
válasz zozy84 #110434 üzenetére
Szia,
Fujitsu A555G 210e ugyanabban a boltban.
A garitól eltekintve (két év szemben a hárommal) mindenben (kijelző, billentyűzet, akksi, csatlakozók, szerelhetőség) veri a mezőnyt.szerk.: IPS. Az A555G IPS-es, illetve minden fhd felbontás IPS-es.
Plusz egy év gyártói gari cirka 10 ezer forint, amit a 2 év alatt bármikor beszerezhetsz.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
_Berci_
aktív tag
válasz zozy84 #110444 üzenetére
Nekem az okosak azt mondták, hogy ha az 555-s széria G-re végződik akkor IPS a kijelző... (Ha rosszul tudtam 1.000.000 bocsánat )
Telómmal fényképeztem, sztem látható a difi
Amúgy fizetés előtt sz.tem jogod van megnézni a gépet... Bekapcsoltatod s megdöntöd a képernyőt, ha torzul akkor nem ips
[ Szerkesztve ]
Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!
-
QwErTy42
addikt
válasz zozy84 #110440 üzenetére
Nem tudom. Talán rossz berögződés az évek alatt és ez a két nagy márka, ami az emberek többségének elsőre beugrik vagy talán azért mert kevésbé ismert hogy a Fujitsu egy elég jó minőséget képvisel minden szegmensben és nem gyárt ugyan tökéletes laptopot de ipari hulladékot sem.
A 2x4 elvileg jobb mint az aszimmetrikus elrendezés. Az hogy kell-e neked a 8 giga ram neked kell tudnod. Alap felhasználásra szerintem majd hogy nem felesleges. Az SSD többet dob a felhasználói élményen és sebességen, mint bármennyi ram.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Tikakukac
titán
válasz zozy84 #110813 üzenetére
Mármint, hogy igazándiból 2 embernek volt baja amiből az egyik 100%, hogy vga drivert kuffantott el, a másikat pedig passzolom. Win10-el toltam 4 hetet, win7-el 2-3 hetet, hidd el, azon kívül, hogy win10 alatt jobban pörgeti a ventit, mint arra elég sok példa van, semmi más diffi nincs.
-
Tikakukac
titán
válasz zozy84 #110815 üzenetére
Ez általában úgy sül el mint most:
1. drágább lett
2. kifutott
3. mondjuk Asust nézve meg TN-el lehet venni az újakat, amihez taps ezúton is. Ha kell valami meg kell venni, egyszerű.namyang: Ha rendelkezésre állás kell akkor az NBD garis Dell az mindenképpen jobb. De ezeket nem hoztam ki ennyire nem ismerem a lelküket.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz zozy84 #110826 üzenetére
Akkor Dell-t vegyél, utána pedig HP ezeknek legalább jó a garanciája.
Asus garija mostanság röcög, Lenovo garija meg szinte nincs is olyan pocsék. Ajánlható Toshiba a te árkeretedben nem jön szóba, Acerrel együtt... Fuji nagy kár hogy nincs, azzal járnál a legjobban.üdv, adika4444
-
Khelben
nagyúr
válasz zozy84 #122617 üzenetére
Ha nem játszol, felesleges a dedikált vga, csak hőt termel és plusz hibaforrás. Az N551 sokkal jobb anyagokból van és sokkal jobban összerakott gép, de mivel nem töltötted ki az összefoglalót, így nem tudjuk, mire kell. Ezért segíteni sem tudunk.
KyeX (#122616): Használtgépes boltokban keress HP 6530b-t.
blizzrd (#122615) : HP 250 G5, ennyiért már kijön belőle SSD-s változat is, vagy hdd-s fullhd kijelzővel.
[ Szerkesztve ]
-
buek1967
tag
válasz zozy84 #135646 üzenetére
nrd, laptopszalon, laptopsystem, maxtorcomputer: Tőlük már vásároltam, legtöbbször gyári új, karcmentes kinézetű i5-s üzleti gépeket. (Volt amit kicseréltettem, mert szebbet akartam - ez sem volt gond.) Ajánlottam is ezeket, eddig mindenki csak dícsérte őket. Nem tudom mekkora súlyt akarsz, de ez pl. elég ütős cucc:
[ Szerkesztve ]
Siemens SX1-el kezdtem 2005-ben
-
-
Dhampir
félisten
válasz zozy84 #135846 üzenetére
HP ProBook 450 G4 kedvezményes ára (ami a kosárba dobás után látható) 205 550 Ft, Windows-t még veszel hozzá, ha kell.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest