Új hozzászólás Aktív témák

  • zaugheek

    tag

    válasz Chaser #31529 üzenetére

    A barátnőm gépe tavaly novemberben 2 év nyüstölés után adta fel. Egy Dell Inspiron 5110-ről van szó. Először a Dvd író/olvasó adta fel, aztán már csak 5 csippanást hallattatott magáról. Garis volt, végül a szervizes megcsinálta pár óra alatt.
    Értem én, hogy egy laptop nem él örökké, de hogy ennyire?

    (#31530) spyduck: Egyrészt mert Acer, másrészt meg használt, harmadrészt pedig tudomásom szerint a GT540 elég melegedős fajta.

    Ezt most nem értem. Ennyi erővel azt is írhatnátok fórumon, hogy mert Dell, Fujitsu, Samsung stb. tömegcikk, meg ne vedd.
    Egy GT540 evidens, hogy melegszik, nem?

    A konfigból ítélve legalább 3 éves a gép és ha nem volt évente kitakarítva és újrapasztázva akkor már véres a torka. A laptopok hűtőventilátorának kitakarítása és újra pasztázása pont olyan, mint az autóknál az olajcsere. Ha az autóban nem cserélsz egy bizonyos idő elteltével olajat akkor a motort dobhatod ki a kukába. Nos, ugyan ez van ha nem takarítod ki a laptopod hűtőventilátorát és ismerve a magyar fogyasztókat nem csinál ilyet senki. Integrált VGA-s noteszgépeket évente, míg a saját VGA-val rendelkező noteszgépeket 6 havonta ajánlott kitakarítani, illetve pasztázni, hogy a jövőben elkerüljük a meghibásodást.

    Ez az infó nagyon hasznos volt, meg fogom nézni, és ha tényleg poros,(és még meg is veszem), akkor biztos, hogy szét kell majd kapni, és meg kell tisztítani. Amúgy Acer milyen hibaaránnyal fut a piacon?

    Még annyit hozzátennék, hogy az említett Acer gép 1.5 éve van használatban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák