Új hozzászólás Aktív témák

  • Hrabovszki

    csendes tag

    Ide is beírom, hátha van valakinek egy kis ideje rá:
    Megpróbáltam néhány céget,szerelőt - szeretnék klímát, fűtésnek, de nem jöttem rá a megoldásra.
    Két szobába és egy nagy nappali-konyhába szeretnék megoldást. A szobák 4,5*5m-ek, a nappali 5x7-es, kis előtérrel. EEgy fotót csatolok ez utóbbiról. A ház kisméretű téglás, 10cm-es grafit-tal szigetelt, lábazat is, födémen 20 cm gyapot van, az ablakok fából vannak, dupla rtg-ek. Jelenlegi fűtés faelg.kazán+puffer, radiátorokkal. Pirossal jelöltem az ablakokat a falban,120x120cm-ek.
    A két szobára mondtak hol 2,0 Kw-ost, hol 2,5 KW-ost, ez még nem is probléma, inkább a nappali amire hallottam már a 5,0 Kw-tól 3,5-ig verziókat. Azt is beszéltük hogy lehet, két 2,0-es (vagy 2,5-es) jobb lehet a nappali-ra, de az egyik kolléga szerint felesleges ennyire túllőni ezt a nappalit -nem olyan nagy.
    Daikin, Fujitsu vonalon mozgok , de a keret csak az alját engedné meg (Sensira ill.KPCA sorozat).
    Most bizonytalan vagyok, hogy valóban elég lehet egy 4kw körüli készülék erre a nappalira, vagy nagyobb kell , esetleg tényleg kettőre lenne-e szükség. És hogy hova tennétek, mert én a bejárat felé tenném inkább(1.kék) mert ez a hidegebb rész, jó lenne ha innen fújna be. tévedek? A másik megoldás már egy kicsit beljebb van, de ha ide teszem, félek, hogy az előbb említett bejárati rész hidegen marad.
    Abszolút nem mindegy az árban sem, de ami fontosabb , hogy alul sem szeretném semmiképpen tervezni.
    Itt írtam korábban, hogy a H-tarifára is kaptam egy érdekes infót, mi szerint a sensira-ra nem lesz jó -de ezt már cáfoltátok.
    Segítenétek a tervezésben és a döntésben? Nagyon szívesen vennék ajánlásokat, köszönettel előre is

Új hozzászólás Aktív témák