-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricshard444
veterán
Majd jövök egy Razer Imperator vs. Logitech G500 véleménnyel ha érdekel valakit.
Elöbbit már több éve használom, utóbbit pár napja
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Szóval egy kis Review a G500 és Imperator-ról, kezdem a száraz, sótlan Pro - Kontra résszel:
G500:
Pro: Masszív
Súlyozható
2 állású és jobbra-balra is mozgó görgő
Elegendő, kézreálló programozható gomb
Nagy hátú, így rendesen ráfekszik a kéz /full palm grip fogás/
Működésileg így 3 év után is kifogástalanul működik minden gomb, görgő, mikrokapcsoló
Érdes hüvelykujj felöli rész, erre nem izzad rá a kézKontra: A hátáról a Logitech felirat kb fél év alatt lekopott /pont mint a G5-nél/
A görgő is megkopott az idők során külsőleg /ez persze mind csak esztétikai kérdés/
A kisujj felöli oldalon lehetne nagyobb ráfekvő rész az említett ujjnak
A háta izzadós műanyagRazer Imperator:
Pro: Pontosabb lézer, mint a G500-nál, legalábbis ez a tapasztalatom vele
Modern megjelenés
Világít /ilyen szolíd világítás csak komolyabbá teszi a megjelenést, a csili-vili csodák gagyik külsőleg/
Érdekes a fogása, de teljes mértékben szerethető /félig palm, félig fingertip/
Gumiszerű bevonat, de sajnos csa egy fokkal jobb, mint a Logi műanyag háta
Állítható oldalsó gombokKontra: Hüvelykujj & kisujj felöli rész teljesen fényes és izzadós /az új Imperatornál ha jól tudom, más/
Kevés gomb /legalább a görgő lenne billenthető, máris +2 funkció/
Nem súlyozható
Hamar tönkremennek a mikrokapcsolói /tipikus Razer hiba/Most egy kicsit mondatokba foglalva:
G500-nál nincs mit említeni a kopáson kívül, a Logitech tudta mit csinál, a jól bevállt forma egy kis szteroiddal felpumpálva.A 2 állású görgő nagyon-nagyon jó dolog, lehet nélküle élni, de sokkal jobb vele.
Az Imperator-al már nem leszek ilyen elnéző: /nem elfogultság, teljesen jogosan/Logitech után kézbe véve azt lehet csak mondani rá, hogy "hú, ez nagyon gagyi, mi ez?"
A fényes műanyag és a súly hiánya teljesen rányomja azt a bizonyos bélyeget az egérre első próbánál, biztos szereti valaki a pihekönnyű egereket amiben semmi anyag nincs, de én nem az vagyok.És most térjünk át egyből a "minőségre": Logit akár felül akár oldalt nyomja az ember erősen nem mozdul a burkolata, teljesen masszív, hangtalan, minőséget sugárzó.Ezzel ellentétben az Imperator felülről nyomva ropog, míg oldalt szintén.Persze ez mióta mérvadó kérdezi biztos valaki a gép elött, de nekem egy 20.000-s egér ne ropogjon már ha erőssebben megnyomom.A már említett pontosabbnak ható lézer a Razernél játék alatt egyáltalán nem jött át, mivel nincs súly, nincs az, hogy érzem mennyire mozgatom az egeret, ez egyéni preferencia kérdése nyilván, de nyakam teszem rá, hogy senki nem játszik profibban egy Razer érzékelővel, mint egy Logival.
Ha nem világítana az Imperator szó nélkül rábökném, hogy ez egy 5-7000-s egér.Nem nagy hiba, de engem kifejezetten zavart, hogy: csak szemből nézve világítja át a kis led a teljes Razer logót, oldalról csak a fele látszik, ilyen áron ez sem állapot.
Fogásra az Imperator-t megszoktam pár óra alatt, az izzadásos fényes műanyagon kívül teljesen kellemes, csak a gyűrűsujjamnak nincs helye: ott fekszik az egér peremén a fényes műanyagon aminek a széle ilyen éles így nem az a kényelmes faktor amit elvárnék, de maga a forma abszolút 5-s /nekem kicsi ez az egér, pedig nincs nagy kezem/
Azt, hogy "szerethető" azért is írtam, mert mióta ezzel játszom nem hiányzik más egér, de ha visszateszem a kezem a G500-ra elfog az érzés, hogy "na igen, ezen pihen a kezem", nem kell rámarkolni, mint a Razer-re.
A gombok hiánya:
G500-nál mindennek megvan a szerepe: DPI állítátó gombok, netezésnél előre és visszalépés, zene megállítás, zene léptetés a görgő billentésével.
Razernél mindenképp kompromisszumot kell kötni, mert nem dől a görgő, de ha mondjuk rátesszük a zeneváltást a 2 egér tetején lévő gombra /+ görgő lenyomására a Pause-t/ akkor már buktuk is a netezés közbeni lapozgatást és ez nem igazán felhasználóbarát.Addig biztos nem hiányzik, még addig sem volt, de mikor megszokod, hogy van akkor bizony ez egy nagy hiányosság.
A görgővel nem volt igazán gondom, teljesen átlagos minőségű.Kitérnék még egy kicsit a mikrokapcsolókra:
Úgy került hozzám az egér, hogy a klikkelést nem igen vette be, ezt 1-2 óra okoskodással meglehetett oldani mikrokapcsoló csere nélkül, de mivel a kapcsolók elvannak használódva ( 2 év után szvsz) a nyomása sokkal könnyebb a klikkeknek és néha nem érzi az ember, hogy lenyomja.
Ez megszokható teljes mértékben, hogy óvatosan kell bánni vele, de azért néha becsúszik még úgy is 1-2 kósza lenyomás.Nem írnék többet most, mert akkor már mehetne Logout cikknek is
A lényeg:
Lehet, hogy a G500 elavult megjelenésileg és nem világít meg pulzál a Logitech logó, de kegyetlen masszív, a baráti körömben még 1 sem ment tönkre a megjelenése óta.Remek palm grip fogása van, szerintem a legjobb, de ez relatív.
Imperator:
Minőségileg sajnos elmarad a G500-tól ezen nincs mit vitatkozni, kicsit fapadosnak érzem a Logitech használata után, és kisebb kezű embereknek ajánlom inkább akik szeretik a könnyű egereket.
Viszont lehet vele villogni, hogy Razer /mert, hát az nem egy tömegcucc akárhogy nézzük, viszont túlértékelt szvsz/ és letisztult, modern a megjelenése.Ha az "új generációs" egerek közül kéne választani és a G500s + Imperator 4G lenne a választék nem kérdéses melyiket választanám.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Lesz nálam egy Razer Naga Molten, lehet arról is írok pár sort, bár nem az én világom és ezért is lehet érdekes a véleményem.
Nem leszek lenéző, sem elfogult, csak a tényeket írom, mint mindig.Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
A G502 összességében jó visszhangot kapott itt a fórumon?
G500 csere lenne már, de sokallom a 26k-t érte és más márka a 2 "sebességű" görgő hiánya miatt nem játszik.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz jaffa 2843 #28952 üzenetére
Ráérek, megvárom hogyan vélekedsz róla.
Járt itt pár Razer az elmúlt 1 évben, de egyik sem nyújtott olyan kényelmet és minőségi érzést, mint a G500-m, persze ez nagyon szubjektív, ahogy az egész egér téma is.Naos 7000-8200-t is nézegettem, elöbbit még régebben.
Tetszik a nagyságuk és az ujjtámaszuk, de ránézés alapján egérről dönteni...[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
No, eljött az idő: megrendelem a G502-t.
G500-t fogja váltani, majd írok én is egy véleményt, hogy minőségre, ergonómiára és pontosságra milyen hozzá képest.
Megszolgálta ezt a pár évet 12k-ért az a G500, imádtam
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
A Logitech-re szavazok, az meg, hogy lézeres vagy optikai, ha nem vagy kegyetlen érzékeny játékos, akkor mind1, főleg ilyen áron.
A4-ről nekem semmi jó tapasztalatom nincs, olyan kis fapadosak és amikkel találkoztam azok 2 éven belül meghaltak.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Ránéztem, van Kinzu V2, Logi G400 7.5k-ért, ingyen postával.
És ezek minőségibbek, mint amikről eddig beszélgettünk, de nézz rá a kínálatra jobbak, hátha megtetszik valami, akár olcsóbban
Ha több évre vennél, akkor én ilyeneket néznék minimum.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz Synthwave #30366 üzenetére
Nem is mondtam, hogy azt vegye, csak az is egy lehetőség, ha valami nem oké, azt ti úgyis megmondjátok.
Én már 2011 óta nem követem a topikot, csak benézek néha, szerencsére nem kell gyakran egeret vennem, de akkoriban a Kinzu-nak összességében bőven jó visszhangja volt, persze nem a V2 volt akkoriban, de feltételeztem, hogy nem visszafele fejlesztenekVannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
A G502-n a gombok feliratozása szimpla, kopandó festés vagy mélyedés?
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz jaffa 2843 #30393 üzenetére
Engem a G500 (és mindegyik Logitech) hátának kopása nagyon zavar, ezért is örülök, hogy hanyagolják az olyan dolgokat rajta, mint a dizájn festés és a Logitech felirat.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
A G502 nem jön össze, nagyon úgy néz ki, így kénytelen vagyok másik egeret nézni, nem nagyon van választásom, ezek vannak még:
SteelSeries Sensei - MLG Edition - külsőre nem tetszik, de talán az érzékelője ér valamit
Razer Imperator 4G - Crossfire Edition - volt már az első genes nálam, az is pontosabb volt, mint a mostani G500.Kissebb, mint kellene, de fogásra összességében jó volt.
EpicGear Meduza - csak szimpatikus
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz Locutus #30414 üzenetére
Nem fogadja el a rendszer tranzakciót /Ebay/, az eladó, a Paypal és az Ebay sem tudja mi lehet a gond, más vásárlást elfogad
[oWn]f4te Inkább az Imperator formája felé nézelődök, csak kíváncsi vagyok, hogy a Sensei-nek milyen az érzékelője.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz HoReSz1975 #30418 üzenetére
Épp akartam neked írni, hogy végülis megrendelted e, várom a véleményed róla
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz HoReSz1975 #30420 üzenetére
Arról tudsz valamit, hogy miért olcsóbb, mint a sima Sensei?
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Egyébként a Sensei hajlamos a kopásra?
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz drtimot #30433 üzenetére
Zavaró a kopás, ez tagadhatatlan, de nem nézegetni veszem, szóval bevállalok egy MLG-set.
Nagyon pozitív összességében az emberek véleménye róla.
Imperator-t most nem "kívánom", G502 pedig G500 méltó utódja lehet/ne/, de nyitott vagyok az új dolgokra, egy próbát megér.Steelseries fülesem és egérpadom van, mindkettőt szeretem, hátha lesz egy harmadik családtag is
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
A Mionix milyen minőséget képvisel egy Steelseries-hez vagy Logitech-hez képest?
Kapcsolók, anyaghasználat etc.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz jaffa 2843 #30489 üzenetére
Rendben, most nézem a B tervet, ha esetleg nem jönne be a Sensei MLG, de így és ilyen ár mellett nem igazán győzött meg a Mionix, pedig a formájában benne van minden, amit a G500-ból hiányolok.
Akkor marad a G502, ha az SS nem győz meg.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz jaffa 2843 #30498 üzenetére
Mert 2k-val lett volna olcsóbb, mint a Sensei és az utóbbi külseje sokkal jobban tetszik.
A súly nem zavar, már megszoktam a G500-zal, bár ha jól tudom, akkor még erre is rátesz egy 15-20 grammot.
Pont ezért esett a választás az SS-re, mert ez pont az ellentéte ezeknek az egereknek, szóval átnézek a "másik oldalra".1.5 héten belül jön meg valamikor, a blogomban lesz majd a beszámoló, ha kész lesz, belinkelem.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Megjött az MLG-s Sensei.
Bedugtam, de az SS Engine nem ismeri fel és csak az LCD kijelző megy, a világítás nem, gondolom az a programból lenne kapcsolgatható.
Mi a megoldás?Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Próbáljatok a probléma megoldására koncentrálni, ne a feleslegesnek tűnő dolgokra
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #30608 üzenetére
2.7-tel működik, 3.2-vel nem, hát ez felettébb érdekes....Support?
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz egyedülülő #30610 üzenetére
Van benne új funkció vagy csak szebb felületet ad?
Azért én viccnek tartom, hogy a legjobb egerüknek nem adják meg a rendes támogatást, hol látni ilyet például a Razer-től vagy a Logitech-től?
Persze most puffogásnak tűnik, de gondoljatok csak bele...
Kezd átállni a kezem erre az egérre, a G500 után elég lapos volt és fájt a csuklóm, ha megszoktam, akkor megírom a véleményem.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Ennyi hasznát tudtam venni a kijelzőnek.
Viccet félretéve, nagy potenciált látok benne, ha az ember sokat jár Lan-ra, persze ez nem én vagyok, de van létjogosultsága.
Az egér maga gyönyörű, egyszerre letisztult és modern, csak ráizzad az ember keze nagyon.
Rózsaszín világítással pedig kétségtelenül egyedi[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
-
-
ricshard444
veterán
válasz #97716736 #30628 üzenetére
Én most ezt az Aim funkciót próbálgatom, kvázi egy "mesterlövész" gombot helyettesít.
Hasznos, de megszokást igényel és még keresem a kényelmes beállítást.Annyit már most eltudok mondani, hogy minőségileg a Razer sehol nincs ehhez képest, legalábbis annak a 3-nak, amivel eddig találkoztam.
Hiába kicsi a súlya, masszív olyan értelemben, hogy nagyon egyben van. A felülete amellett, hogy nagyon izzadós, tekintélyt is parancsol a minőségérzetével.
Nem lehet azt mondani rá, hogy egy olcsó kínai vacak, míg egy Imperator-ra sajnos... /mondtam is.../Vegyes érzelmeim vannak, de ez nem is lehet másként 6-8 óra használat után, egy ilyen nagy váltást követően.
Drukkolok neki, mert szimpatikus, csak találjam meg rajta a helyem.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz daveoff #30621 üzenetére
Amúgy igen, sajnos a MOBA-k és a vele játszó idegen Pistikék tönkretették az idegeim, párhuzamosan ezzel, az egér is amortizálódott.
Ha kihagytam volna a MOBA-kat, még a mai napig tökéletesen menne, csak ugye szétkopva külsőleg és G502 megjelenése miatt, mindenképp cseréltem volna.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Túl vagyok egy újabb napon, a kezem kezdi megszokni a formát, de azért még vannak problémák, remélem ez holnap ismét ilyen mértékben redukálódik, mint amennyire tegnap ---> ma történt.
Holnap még megnézem pár játékban és hétfőre megírom az élményeim vele.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz jaffa 2843 #30632 üzenetére
Fogásra hozza a G500 "pihentető" és kigyúrt formáját?
Szívesen kipróbálnám és raktam is fel hirdetést, csere címmel, de az egeres cserélgetés még sosem jött össze.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Intel Core i7-11700K processzor 2024.12.03-ig garanciával eladó!
- Asus ROG B360-F (box) + i7 8700 + 16Gb (4x4) Corsair Vengeance 3000MHz RAM KIT
- Tápegység 12V / 2A adapter
- Bomba ár! HP Elitebook 8560P - i5-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" HD+ I Radeon I Cam I W10 I Garancia!
- Corsair VENGEANCE LPX 16GB (2x8GB)DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest