Új hozzászólás Aktív témák

  • evilskati

    aktív tag

    Sziasztok!

    Elmentünk megtapogatni a jelölteket a győri Mediamarktba. Egy abszolút laikus első benyomásai:

    Nikon D5300: A ház nem tetszett, fröccsöntött műanyag, nem tűnt túl masszívnak. A menürendszer sem túl felhasználó barát, kevés a "súgás". Képet nem sikerült vele kattintani memóriakártya hiányában, úgyhogy csak a LiveView képére támaszkodtunk. Mire kezdtük felfedezni, hogy mit mikor kell nyomni elfáradt a kezünk. :)

    Sony A6000: Minőségibb anyagokból van a ház, jóval masszívabb benyomást kelt. Fogása is kényelmesebb, illetve a súlya is kevesebb. A fókusszal való játék kicsit talán bonyolultabb, mint a Nikonon, de van beépített súgó, illetve szépen kiírja mikor a funkciók között váltok, hogy mit tud adott funkció, is hogy mit kell nyomni a konfiguráláshoz.

    Olympus E-M10 MK2: Ennek a háza is nagyon tetszett, a részletek kidolgozása szerintem szebb is mint a Sonyn, sajnos ez a gép nem volt kirakva tesztelhetőként, de megkértem az eladót, hogy hadd fogjuk kézbe. Végig ügyelt ránk, úgyhogy ezt nem tudtuk alaposabban átnyálazni. Viszont barátnőmnek és nekem sem állt annyira kézre, mint a Sony. Ugyanakkor feltűnt, hogy több funkciógombbal és két tekerővel is rendelkezik, úgyhogy valószínűleg jobban testreszabható, mint a fent említett modellek.

    Lehet, hogy az itteni sok pozitív vélemény a Sony mellett befolyásol kicsit, de valahogy hardver és szoftver ergonómiailag is az esett legjobban kézre. Hangsúlyoznám, hogy ennyire komoly gépek még nem voltak a kezemben, és a fent felsorolt "problémák" egy része vagy egésze tanulással biztosan megszüntethető, de kezdőként fontos, hogy a gép segítsen. Úgyhogy megérett az elhatározás a Sony A6000 mellett.

    Ami viszont sajnálatos, hogy ma a Mediamarkt vissza is árazta a gépet 200k-ra. Emiatt született meg utolsó gépvásárlással kapcsolatos kérdésem - remélhetőleg. Az alza.hu-nál 232.000 Ft 16-50 + 55-210-es obival. Megéri ez a konstrukció?

    Köszönöm szépen mindenkinek! :R

Új hozzászólás Aktív témák