Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin_Shield

    őstag

    válasz ruan #21955 üzenetére

    m43 használt cuccok: szerintem még mindig az index fórum m43 adok-veszek topikja a legforgalmasabb, de itt a hardveraprót is érdemes nézegetni.

    Samu vonalon az NX2000 pont nem a fizikai kezelőszervek mennyiségéről híres :) az NX 300/3000 jobb.
    Arra azért fel kell készülni, hogy az itthoni Samu használtpiac töredéke a m43-nak, innen beszerezni valamit nagy türelem és szerencse kell. A kitben kínált gépeknél az objektívet is meg kell nézni, sok gép a 20-50-nel van csomagolva, ebből nem csak a stabi hiányzik, de igazi nagylátó tartománya sincs. A 16-50 és 18-55 kitobjektív jobb szerintem. De van pár jól sikerült fényerős fix az NX rendszerhez, azokat kell előnyben részesíteni a sötét kitzúmokkal szemben.

    A NEX/alpha vonalnak a legerősebb ütőkártyája a videózás, ha ez (is) érdekel minden "nyűgje" ellenére jó választás lehet.

    (#21953) ANDROID???
    A Pentax K500-nak tisztességes pentaprizmás keresője van, és felépítésben/anyagminőségben jóval a "tejfölöspohár" minőségű Canon előtt jár. A szenzor dinamikában, zajban, színmélységben jobb mint a Canon egyenszenzora. Az sem hátrány, hogy a szenzor stabilizált, bármilyen - akár régi manuális - objektívvel működik. Persze van a Pentax rendszernek is gyengesége: a videója sereghajtó a DSLR-ek között, a vakurendszere bénácska, a kiegészítők/objektívek terén - főleg a speciálisabb pl.: fényerős nagytele, Tilt/Shift stb - hiányosabb kínálat és használtpiac sem annyira pezsgő mint a két nagynál.
    Nikon D3200 - Canon 600D - Pentax K500 összehasonlítás

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák