-
IT café
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor801216
újonc
SZIASZTOK.OLYAN PROBLÉMÁM VAN,VETTEM EGY ADROIDOS TV BOXOT,ÉS STB EMULÁTORAL SZERETNÉK TÉVÉT NÉZNI,ÉS EZT IRJA KI MINDIG AUTHENTICATION PROBLEM,VAN VALAKINEK VALAMI TIPPE,MI LEHET A GOND.
-
atomo
csendes tag
válasz kaszibat #600 üzenetére
Szia!
Nekem is Beelink GT1 ultimate-em van, de média lejátszás nem igazán akar szuperálni:
.mkv fájl lejátszásnál nincs hang.
Felraktam a LibreELEC-et (egyelőre csak microSD-n), az viszont a LAN-t nem látja, csak a wifit, ahol pedig iszonyat lagol a lejátszás.
Nálad hogy működik a kütyü?
köszi,
T -
goldenfish7
tag
Szia!
Nekem is volt, hogy .mkv fájloknál nem volt hang (5.1 kódolás) és akkor csak annyit kellett tennem, hogy talán a gyári videó lejátszójával próbáltam meg indítani a filmet (pl. MxPlayer helyett) és láss csodát volt hang. Illetve majdnem az összes általam korábban telepített videó playerrel próbálkoztam.
Szvsz azért jók ezek a kütyük, mert ezeken viszonylag minden probléma orvosolható egy-egy jobb szoftverrel. -
Sziasztok,
Tudtok ajánlani egy olyan box-ot amibe lehet rakni 2.5"-os HDD-t?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
atomo
csendes tag
válasz goldenfish7 #603 üzenetére
Sajnos így sem megy. A 'Movie Player' nem látja a hálózatot, a 'Media Center'-nél pedig nincs hang.
LibreELEC-nél lenne, ott a LAN fel nem ismerésén bukik a dolog.
-
atomo
csendes tag
válasz goldenfish7 #606 üzenetére
Próbáltam mindkettőt (sőt még vagy másik hármat), de semmi. Ez egyébként s912 betegség: https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=293097
Ezért nem értem nálad hogy mehet a hang .mkv filmnél. Megvan még a kütyüd és meg tudnád nézni?
Feltraktam a LibreELEC-et, ami szép és jó, hang is van, de nincs LAN. Ha menne a LAN, akkor minden probléma megoldódna.
-
kenand
veterán
válasz goldenfish7 #603 üzenetére
mx playernél mindenhol telepíteni kell az AC3 ill., DTS szoftweres dekódert (googli segít) és arra kell állítani, hogy legyen AC3 ill DTS hang
-
viktorhu
veterán
Hogyan vezérlitek a boxokat? A vlc player pl. jól kezelhető egérrel, de a youtube-ot se "tekerni", se megállítani nem tudom.
-
hjamal
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék beszerezni egy Boxot, de igazából teljesen a sötétben tapogatózok. Nem annyira ismerem ezt a kütyüt, mit kell nézni rajta milyen szempontok alapján kell szűrni. Csak online TV nézésre használnám igazából (liluka site) Wifi-n keresztül 32 colos full HD tévén. Valaki tudna segíteni esetleg konkrét terméket (vagy akár többet) javasolni? Árban igazából 15-20 ezer körül gondoltam.Előre is köszi!!
"Blue is the colour, football is the game..."
-
kovaszoskeny
aktív tag
Hali s912es boxom van beelink gt1 .Asszem, ez tavalyi modell.Történt valami érdemi előre lépés gpu terén ?Mi most a legyorsabb megoldás?
KösziAbe due dembella
-
goldenfish7
tag
Köszi az infót, ki fogom próbálni!
Most még tervezem, hogy az 1 TB -os vinyómhoz veszek egy külső házat és egy aktív USB hubot és összekötöm a Beelink GT1 Ultimate kütyümmel. Mondjuk a 3.5"-os vinyóhoz lesz adapter a külső háznak; így az aktív hub az egérnek, billentyűzetnek és a hdmi elosztónak kell majd. Remélem fog menni így a torrent is együtt és nem lesz nagyon "zajos" a rendszer, még nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
goldenfish7
tag
Sziasztok!
Szerintetek az működne, hogy egy ilyen "mini pc"-re (Beelink GT' Ultimate) aktív USB hubbal rákötnék egy vinyót, illetve androidos telefont, mint külső adattárolókat? Látná őket a box?
-
kenand
veterán
válasz goldenfish7 #617 üzenetére
Igen
-
Krogoth
senior tag
Hali.
Témából adódóan a kérdés adott. Milyen boxot érdemes manapság venni?
Nem kell 4k lejátszás, tecső vidik, otthoni megosztásról (gépen levő filmek) lejátszása. -
pandor
tag
Sziasztok,
a napokban tervezek TV Boxot vásárolni, a netet böngészve az alábbiakat találtam jó választásnak.
70$ Xiaomi Mi TV Box (International Version) 2GB RAM + 8GB ROM
(CPU: Cortex A53 / Core: 2.0GHz,Quad Core / GPU: Mali-450)64$ YUNDOO Y2 2GB RAM + 16GB ROM
(CPU: Amlogic S912 / Core: 2.0GHz,Octa Core / GPU: ARM Mali-T820MP3)60$ Alfawise H96 Pro+ 3GB RAM + 32GB ROM
(CPU: Amlogic S912 / Core: 2.0GHz,Octa Core / GPU: ARM Mali-T820MP3)44$ X96 2GB RAM + 16GB ROM
(CPU: Amlogic S905X Quad-core 64bit Cortex-A53 up to 2.0GHz / GPU: Penta-Core ARM Mail-450, Up to 750MHz.)Az Alfawise H96 Pro+ tűnik jelenleg a legjobb vételnek, viszont a Xiaomi Mi TV Box a gyártó miatt megbízhatóbb választás lenne (jobban összerakott Android, kevesebb sallang/spyware, esetleges szoftverfrissítések - szemben az ismeretlen gyártók termékeivel).
Van valakinek tapasztalata, véleménye pro/kontra a fentiekkel kapcsolatban?
Köszönöm a segítséget
-
gulac12
tag
Nézz be az Amlogic S905, S912 processzoros készülékek topikba, az összefoglalóban találhatóak ajánlott típusok (a Xiaomi és az S912 processzorral szereltek nem ajánlottak).
-
mihione
őstag
Ha csak mediara kell akkor nyugodtan veheted az x96-ot is.Libreelecel megy nalam kikapcsolas nelkul teljesen hibatlanul 0-24.Van rajta optikai kimenet is,nekem azzal van erositore kotve,illetve kabellel netre.androidot is hasznaltam par honapig de mediara sokkal jobb a libreelec rendszerrel.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
mihione
őstag
Mediara jobb valasztas az amlogic 905 vagy 905x soc,egyreszt mert boven eleg hozza a hardver, masreszt arra csinaltak mar stabil libreelecet.
Android alatt nekem sokszor elofordult szaggatos,darabos lejatszas,bar lehet kodi beallitasokban is lehet ezt orvosolni.Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
kenand
veterán
Maga az Android nem való média lejátszásra szerintem. nem arra van optimalizálva, sok dolog fut a háttérben, levelet tölt, aplikációt frissít, ami meg-meg akasztja a lejátszást. LibreElec-nél nincsenek ilyen felesleges dolgok, amiatt jóval kisebb a hardver igénye is.
-
zsadnok
tag
Sziasztok!
Van valakinek Minix Neo u9-h kütyüje? Érdekelne, hogy megéri-e megvenni egy A3-as irányítóval kb. 42 eFt-ért. -
Sziasztok. Vacillálok egy Rpi + Kodi ès droidos TVbox között. A lényeg, hogy FHD mkv lejátszása és Youtube. A szivem a Xiaomi tv box felé húz, mert ha a BT controolert is megveszem hozzá, akárbjátszani is lehetne vele Nem tudom mi is a vélemény róla
-
kenand
veterán
válasz kovbandi82 #630 üzenetére
Xiaomi felejtős, nincs rajta LAN, filmnézéshez meg az 100% jobb. Amlogic 905/905x box+LibreElec amit én javasolnék. Olcsóbb, mint rPI és nem kell számos kütyü hozzá.
-
-
kenand
veterán
válasz kovbandi82 #632 üzenetére
Az már jobb, de a Wifi az csak Wifi.... akár milyen 5Ghz akkor is jobb egy LAN, és ha 1/2m-re van,akkor a legegyszerűbb megoldás egy kábel.....
Szeretem a Xiaomi termékeket, van telefonom rooterem, de a Box-szal a LAN hiány miatt mellényúltak -
-
1 gb verziójú cuccok elég Samban keresztül lejátszani, illetve youtubeta?
-
kenand
veterán
válasz kovbandi82 #635 üzenetére
Ha a libreelecet használod és nem kell az android akkor elég az 1GB RAM és a 905x vagy a 905
Youtube jól megy (max egyedi azaonosítót kell generálnod, van irodalma hogyan kell)
912 erősebb, de LibreElec problémásabb rá.
Többször belinkelt topik összefoglalóját olvasd el -
margithid
veterán
Sziasztok!
Telenor TV-t szeretném a TV-men nézni
Mik a lehetőségek? Legolcsóbb, mókolás nélküli dologra gondolok, mivel idős szüleim is használnák. -
Kronk
őstag
Sziasztok,
Nyaralóba keresek boxot, Tvgo, Hbogo, és Digi online lejátszásához, mi az ajánlott legjobb?
Köszönöm!http://totesz.myminicity.com/
-
Adonimus
senior tag
Sziasztok.
Van egy tv-m ami végülis usb-s de sajnos 5.1 hangot így nem tudok eladni a Logitech Z5500-nak. SZeretnék egy olyan Boxot ami kezel pendrivot és külső hdd-t is. SImán lejátsza az mkv fájlokat akár 30-40 gigás, full hd filmeket is és van rajta mondjuk optikai 5.1 hang kimenet, a tv-vel pedig hdmi-vel össze tudom kötni de a hangot adja le a tv-nek is és a hangfalszettnek is. Végülis ennyi lenne a lényeg, mást nem kell tudnia. Várom az ajánlásokat.
Szerk: A tv-n sajnos egy hdmi van és szeretnék beledugni T-home beltérit, media boxot és egy ps3-at is egyszerre. Létezik valami kapcsolós vagy másféle HDMI elosztó szerű erre a célra? (Nem is elosztó végülis hanem egyre zsúfoló )
[ Szerkesztve ]
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
kenand
veterán
válasz Adonimus #639 üzenetére
1.
Amlogic 905/905x-es box, amin van optikai kimenet (sok olyan van, adott topik összefoglalóját olvasd el)
De ha használod a splittert nem muszáj az optikai kimenet sem2.
HDMI splitter 3:1-ben vált, miközben a HDMI-ről le tudja venni optikára a hangot. Tehát a HDMI kép mehet a TV-be, a hang optikán a Logitec hangrendszeredbe. TV BOX, PS3 mehet HDMI-n a splitterbe
20 USD körül is szokott lenni, ha nem sürgős...(#638) Kronk
Bármelyik Amlogic 805/905x ill 912 de mivel Android kell, legyen A, vagy B kategóriás és 2GB RAM-os...
és sok app hisztizik ha rootolt, legyen az androidra root mentes[ Szerkesztve ]
-
ludla
őstag
Sziasztok! Milyen box-ot érdemes választanom 15ezer ft környékén? mire érdemes figyelni? Csak online film és böngészésre lesz használva, játék nem lesz rajta.
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
kemszi
csendes tag
Sziasztok!
Xiaomi Mi Box 3-ra fel lehet pakolni olyan programot ami nincs a "play"ben?
Konkrétan a telekom féle TVGo érdeklne -
mobbo
senior tag
OFF
láttam, hogy többen keresnek tvboxot magyar adásokhoz:találtam egy ulango nevű appot az amazon firetv stick-en (40euro) amiben az összes magyar adás (126db) benne van, nem kell hozzá se vpn se semmi, alapból 1 hét ingyenes full demo, sd-nél jobb minőség, akadásmentes kép, aztán havi 3-4 euro, annyit megér simán, hogy nem kell buherálnom semmit
az app fire tv nélkül androidra is elérhető -
greenie
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket, véleményeteket szeretném kérni. A Philips SMART tv kapcsán merült fel, hogy szükségem lenne egy tv box-ra, mivel most nyártól megszűnt a YouTube támogatás. A kisgyerekünk miatt sokkal kényelmesebb volt, hogy rajzfilmet a tv-n nézte néha, s nem laptopon. Így előjött az a probléma is, hogy a tv nem igazán kezeli jól az mkv fileokat, amit a nas-ról szeretnék lejátszani.
Tudtok ajánlani egy tv boxot, ami alapvetően csak youtubera és nasról ritka filmnézésre szeretnék használni. Fontos, hogy wifi-n nézném, mivel nincs kiépítve a LAN a nappaliban. Nem szoktam full hd flmeket nézni, szóval a sávszélesség elég.
Ami még hasznos lenne, hogy ha pl blutetoothos távirányítója lenne, mert akkor a boxot a tv mögé el tudnám rejteni (falra van szerelve), s így meg lehetne akadályozni, hogy a gyerek babrálja a kütyüt.Előre is köszi a segítségeteket, teljesen laikus vagyok a témában.
Zsolti
-
GIJoe
addikt
létezik már olyan box, ami hevc-t streamel nekem ha szeretném, tartunk e már ott?
-
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap megérkezett végre a boxom de sajnos valamiért a gyári távirányítón kívül nem ismer fel más csatlakoztatott billentyűzetet, hiába dugom az usb-re.
Mi lehet a gond? Nem támogatja ezt alapból?
Egyébként ehhez a típushoz létezik rootolás vagy valami buherált FW?[ Szerkesztve ]
-
painkillerx
tag
Hello,
szeretném okosítani a TVt egy androidos tv box-al. Létezik olyan box ami már hasznalható gyorsaságú és lehet rajta nézni vidáman a youtube-ot, LANon megosztott videókat stb? Wifi alatt menne minden. Az is jó lenne ha a TV USB portjáról szedné az áramot, régebben láttam ilyet. Normális távirányítóval, ha nincs hozzá akkor esetleg melyiket erdemes kulon venni hozza? Gearbest, geekbuying oldalakon nézegettem eddig, az ár max. 50-60dollar/euro.Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- 🖥️⛅
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- LED világítás a lakásban
- DUNE médialejátszók topicja
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X -Új RTX 3050 GDDR6 - 256GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 -GAR/SZÁMLA!!!
- MSI Gamer PC: i7-6700K / RTX 2060 S 8Gb / 16Gb ram / 270Gb SSD / 500Gb HDD
- Dell OptiPlex 3080 MFF Intel Core i5-10500U / 8GB DDR4 / 240GB SSD nagyon szép állapot TÖBB DARAB!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest