Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Beniii06 #7145 üzenetére

    "Erre írtam, hogy nem lehet": oké, csak nem mindegy, hogy valami technológiailag nem lehet, vagy szervezésileg nem lehet. én azt olvastam ki a hsz-ekből, hogy egyáltalán nem lehet.

    tehát technológiailag lehet, iptv is simán tudna működni, minden más is, csak nem lenne egy fostos kínai kémberendezés a lakásomban. az, hogy mit mihez rendelnek, nem tétel, mert a mikrotik ont-t futtató sfp moduljának is vannak azonosítói. bármit bármihez hozzá lehet rendelni.

    konkrétan ezt írtad: "Azt viszont már megérdeklődtem, hogy SFP portra nem lehet direkt rákötni az optikát, mert nem fog működni, legalábbis azt írták itt a fórumon, így erre ne is nagyon számolj, muszáj ONT-ot használni, ": de, rá lehet. az sfp port az a slot, amibe bedugod a modult. ha a modulod által kezelni képes protokoll egyezik azzal a protokollal, ami az optikán jön, akkor be is lehet dugni, működni is fog. ha nem egyezik a protokoll, akkor be lehet dugni, de nem fog működni. ha az optikán ethernet mac-nek megfelelő villogás jön, akkor olyan sfp modult kell belerakni, ha gpon, akkor meg olyat, de mindkettő létezik.

    ez csak elsőre szőrszálhasogatás, szerintem fontos, hogy pontosan fogalmazzunk.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák