-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stingy2
senior tag
válasz zakoshun #60497 üzenetére
Erre így nem lehet válaszolni. Ez attól függ, milyen stratégiát alkalmazol. B&H-nál alapvetően nem használunk klasszikus "ár" stop-ot. Pl. a topikban sokszor ajánlott "akármilyen" world etf-eknél nincs is értelme, hiszen hosszú távon piaci hozamot biztosítanak, ezen 99% eséllyel csak rontasz, ha stoppolsz. Nyilván 1000+1 stratégia van még B&H-n kívül, én pl. egyfajta időstop-ot használok. Az meg, h "extrém" helyzetben érdemes-e kiszállni azért problémás, mert mi az extrém helyzet? Ezt általában akkor tudod, amikor vége van. 2020.03-ban extrém helyzet volt, de mire ez világos lett, már március közepén jártunk, amikor már butaság volt eladni. Februárban meg a kutya nem tudta, hogy mekkora esés lesz. Röviden: ez hosszú távú portfólió esetén nem opció. Ott a kockázat csökkenést - ide értve a drawdown-t - megfelelő diverzifikációval tudod elérni, csak akkor - ahogy előttem is írták - nem csak a beesés mértéke fog csökkenni, hanem a hozam is. Nincs ingyen ebéd.
INTJ
-
PazsitZ
addikt
válasz zakoshun #60497 üzenetére
Én konkrétan igen.
Tudom, hogy elméletileg síkon nem jó stratégia.
Viszont konzervatívan bizonyos esetekben a már elért profitot meg akarom védeni, elviselve, hogy akár egy nagy esés után kimaradhatok a felpattanásból is. Bár ez esetben van visszaszállási (buy) opcióm is.Ennek ellenére nem javaslom senkinek követni, egyáltalán nem biztos, hogy a stratégiám jó, pláne, hogy a szintek még nem fixek-kiforrottak.
Ezért (is) nem írtam túl sok részletet és konkrétumot.[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest