-
IT café
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnamo
tag
Ma megvolt a gépvásárlás, a Canon s100 nyert, meglepően kicsi és táskabarát, és 1:1-ben is nagyon jól néznek ki a képek, pedig a képek fele csak auto módban készült, és mégsincs semmi ecset hatás. Az ÁFÁ-t ráadásul visszakapom, így még anyagilag is nagyon jól jöttem ki blőle kb 99.000-ért. Még a 45MB/s memóriakártya is akciós volt épp
Köszönöm a válaszokat, tanácsokat mindenkinek! Azt hiszem elégedett vagyok, és nélkületek nagyon el voltam veszve
Már le is merítettem az akkut viszont nem emlékszem az a jóképű szakállas a boltban hány órát mondott első és második töltésre, még ebben kérnék tanácsot. -
barnamo
tag
Ok, mert mondott valami órát a srác, csak épp akkor másra figyeltem, és mire hazaértem elfelejtettem
Pótakkut viszont még nem vettem, mert nem szeretnék valami lengyelpiacit venni, ami mondjuk beleolvad a gépbe. Mi alapján dönthetem el, melyik a jó vétel, ha mondjuk nem a legdrágább/hivatalos akkut venném meg? Vagy nem érdemes már pont ezen spórolni? -
barnamo
tag
válasz scarabaeus #35266 üzenetére
Ok, akkor viszont egy jó pont, hogy ilyen hamar fel lehet tölteni,.Remélem nem csak addig bírja majd ameddig tölti
-
barnamo
tag
a canon s100 és az sx240 között a képstabilizálás volt a fő dilemmám, hogy melyiket, és az s100-nál tényleg kicsit sok a bemozdult kép.A kezem túl remegős, vagy valami beállítást nem találtam még meg?
[ Szerkesztve ]
-
barnamo
tag
válasz schawo #35330 üzenetére
P és auto, a manual még nincs teljesen átolvasva, mivel nyomtatva nem kaptam angolt csak CD-n pdf-ben, monitoron meg nem nem igazán szeretek hosszasan olvasni főleg ha kint vagyok terepen,. majd apránként
Izzólámpáns és fluoreszcens esetben biztos hogy be fog mozdulni, eddig kb mind. de auto módban is, ha nincs elég fény.
Fura hogy egyszer nagyon jó képeket csinál, 1:1-ben is látszik minden szőr a macskán, máskor meg akárhogy próbálkozok, mind bemozdul.
A képstabilizálás meg nekem nem egyértelmű mikor is van bekapcsolva, pl ha módot váltok akkor mi marad meg a beállításokból.
Gyakorlok, két nap alatt már 3x lemerült, csak el vagyok veszveMost csak ez az egy van amit még nem töröltem.
Valószínűleg a hozzánemértésemmel bénázok, de rá fogok jönni mi a gond
[ Szerkesztve ]
-
barnamo
tag
válasz schawo #35332 üzenetére
a képet viszont nem tudom feltölteni, akárhogy méretezem és vágom, nem megfelelő... a pixel és a mb is a megadott értéken belül van pedig
Most megint lemerültem, majd reggel visszatérek rá, meg netezek kicsit majd a képstabilizátorával kapcsolatban. és kipróbálom ugyan azt a témát minden zoom értékkel,
[ Szerkesztve ]
-
barnamo
tag
Valóban 80-on volt az ISO, az utolsó képen legalábbis, ami még megvan, azóta meg nem sikerült rossz képet csinálnom, mert feljött a nap.
http://kepfeltoltes.hu/120621/IMG_0097_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kicsit túl nagy ügy kerekedett a bénázásomból, de nekem nagyon jól jön mások tudása, mivel nekem még nincs, eddig egy minden beállítást nélkülöző gépem volt csak, aminél még a telefonom is jobb képeket csinált. De elszánt vagyok, így ha kicsit későn is kezdtem azért is megtanulom, a kísérletezgetés mostantól már ingyen van.
Más: az irfan view nem tudja elforgatni az elkészült képeket: elforgatom, elmentem, de amikor megnyitom megint az eredeti állapotában van. Évek óta ezzel méretezek és forgatok, ilyet még nem tapasztaltam. Csak az s100-al készült képeknél.
[ Szerkesztve ]
-
barnamo
tag
válasz schawo #35343 üzenetére
Főleg, hogy ugye 3 napja van csak digitális gépen, eddig csak telefonnal.... egy kissé el vagyok még veszve. Eddig kb semmi fogalma nem volt ISO.ról vagy bármi másról, de napi 200 kép és bele fogok biztos jönni egyszer Csak jó volna egy hozzáértő a közelemben a gyorsabb tanuláshoz.
[ Szerkesztve ]
-
barnamo
tag
válasz Bdanyy #35490 üzenetére
Pedig 'a mennyiért vennéd' fontos kérdés lehet.
Nemrég vettem egy Canon Powershoot s100-at. Drága, de nagyon jó gépnek tűnik. Táskabarát, könnyű, és nagyon tetszenek a képei. Teljesen Auto módban sem teszi tönkre a végeredményt és még egy esti teljesen sötét szobában is tud színhű képet csinálni vaku nélkül. Bár az már mégiscsak mákos lesz, de akkor is tud
Már így is nagyon tetszik, hogy felét sem fedeztem fel amit tud. És 'csak' egy kompakt.Ugyanakkor fényképezőgéptől furcsa jelenség, hogy egyhuzamban 20-30 kép után felmelegszik. Gondolom a processzor ami dolgozik, és ugye ventilátor az nincs benne.
-
barnamo
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest