Aktív témák
-
krisi047
aktív tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék tőletek! Blackberry Bold vagy Nokia E71? Eléggé körbejártam már a témát, olvasgattam teszteket és fórumokat, de úgy hosszabb távra, mind anyagminőségben, mind használhatóságban melyik éri meg jobban, ha áruk ugyanaz? Ha van rá mód, szívesen olvasnék a Blackberry OS-ről úgy általában, mit kell róla tudni, mennyire megbízható (gondolok itt elsősorban az alapfunkciókra: telefonálás, naptár, üzenetkezelés), mert még sajnos nem még találkoztam vele, csak a Symbiannal, viszont használni csak WM-et használtam, azzal elégedett voltam, ha nem lett volna lassú az MPX-em. Előre is köszi.
-
törölt tag
válasz krisi047 #3110 üzenetére
álítólag most lesz nem olyan sokára egy átfogóbb BB teszt a mobilarénán, abban biztos olvashatsz majd érdekes dolgokat.
mondjuk a Bold az nem egy kis jószág, én inkább a Curve szériát nézegetném, de ha már rendszer szinten hasonlíŧjuk a kettőt, akkor szerintem a BB jobb. elsősorban üzleti modell, de annak viszont profi (naptár, üzenetkezelés, telefonálás, címjegyzék, egyéb PIM funkciók, stb) -
Matthewsz
aktív tag
sztetek érdemes elcserélnem a p1-em i600-ra?
gyorsabb a samu, meg egyszer talán ki kéne próbálnom a wm-et, de elég régi darab már nem?
ui: persze még kapnék + kp[ Szerkesztve ]
-
krisi047
aktív tag
válasz #16820480 #3111 üzenetére
Úgy látom rendelkezel pár háttérinformációval, nem tudod véletlenül, hogy mikorra várható körülbelül? Pár nap, pár hét, pár hónap? Április elején szeretnék mindenképp dönteni.
Feltettem egyébként a kérdést az E71 topicban is, de úgy látom sehol nem fogok objektív válaszokat kapni, még ebben a topicban reménykedem. Egész egyszerűen annyit írtak, hogy mindenben jobb a Nokia, kivéve a Push mailt.Egyébként szerintem a 8900 Curve széria mérete a Boldhoz képest forma-forma, nem?
-
törölt tag
válasz krisi047 #3113 üzenetére
nem tudok pontosat sajnos, csak egy aréna-blog bejegyzésben olvastam, hogy lesz rövidesen: [link]
nem rossz telefon az E71 sem, de semmivel nem jobb egy BB-nél. talán a mérete, de amúgy legfeljebb pariban lehet velük. de attól tartok, hogy én ha most választani kéne, hogy egy Nokiát, vagy "a másik telefon"-t vegyem, akkor nem a Nokia nyerne. röpke 1-1,5 év alatt annyira sikerült megunni, megutálni a symbiant. lehet, hogy a BB sem a legjobb, de én jelenleg ezerszer inkább azt venném.
egyébként itt van egymás mellett a Bold és a 8900, szerintem elég nagy a különbség: [link]
-
moboHEAD
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje tipródok a telefonvásárláson (még nem járt le az előfizetésem, így egyelőre nem ugrálok), de nem lettem sokkal okosabb, csak az anyagi keretem módosult kissé prioritások miatt.
Kellene egy okostelo wifi-vel és átlagostól jobb fényképezési szolgáltatással Symbian alapon S60-nal, és minél nagyobb kijelzővel. Fejleszteni akarok rá saját magamnak elsősorban. A keret adott: max kb 80E. És fontos, hogy közel legyen az általánosan használt okostelókhoz.
Egyelőre ezek maradtak fenn a rostán, de lehet bármi:
* Nokia N79, 5800XM, N78, E66, N82
* Samsung i550w (ez nálunk úgy látom, nem kapható), illetve G810.
Ami kell:
* wifi,
* jó minőségű kivitel
* közepes, de inkább jobb zenei képességeknek
* GPS csak opció és inkább a koordináták kinyerése miatt, semmint navigálni
* hangjegyzet (ha lehet, ne 1 perc)
* repülési üzemmód jó, ha van
* minél hosszabb üzemidő
Egyelőre az N79 és G810 között vacillálok, de meggyőzhető vagyok (az E66-nak annyira nem tetszettek a képei, az N82 és N78 rizsgombjai, utóbbinak a képei).
Előre is köszi!
mHmH.
-
Kickass
őstag
válasz moboHEAD #3115 üzenetére
N79 N82 meg N78 nekem egy kaptafa, N82 fényképben a legjobb közülük, ha fejleszteni akarsz Symbi alá akkor ott az uj touch felület talán a legjobb kiaknázatlan terület, ergó 5800XM, csak az 5800 meg szintén gyenge fotóban a felsoroltak közül csak talán az i550w nem veri el
E66 az anyagminőségi elvárásoknak megfelel ugyan de multimédia igencsak gyengécske
de ha vársz még kicsit akkor talán esik még az ára az Innov8-nek, és az anyagminőségben, multimédiában is jobbat nyujt, ráadásul symbian alapú, pláne ha a szolgáltatód árulja
[ Szerkesztve ]
-
$p@rr0w
őstag
Hali! Édekelnének vélemények hogy 26.000-ért egy külsőre leharcolt Nokia n93 szerintetek megéri-e? Konkrétan a flip része lötyög, és erősen kopott, karcos a hátulja, sarkai. Más gondot nem fedeztem fel, esetleg ha van valami amire érdemes rákérdezni/megnézni az leírhatnátok. Kösz.
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
Kickass
őstag
válasz $p@rr0w #3120 üzenetére
ilyen állapotú telót nem vennék pénzért , most csak ugy ránéztem a hirdetésekre, tegnap adtak fel jó állapotú fullos N93, 28, lehet még alkudni is tudnál vmennyit, nem rossz az az N93, már ha tudod mit veszel nehéz ugye meg nem mai darab, N73 se lenne rossz az talán hasonló árban van de pl az videóban nem tud vga-t ami nálad nem tudom mennyire szempont
-
$p@rr0w
őstag
válasz Kickass #3121 üzenetére
De ha mondjuk 16k körül odaadná, és megjavíttatnám, megérné nem?
Szempontjaim hogy kinyitható, és symbianos legyen, de a legnagyobb gond hogy a hirdetések többsége nem helyi, pestre utazni meg rizikós, főleg hogy pl. kerekperec aki a 28k-s n93-at hirdeti 9 napja regelt...Azért lenne jó az n93 mert pont minden benne van: WLAN, jó kamera, nagy gombok (nagy kezem van... ). N73-at találtam 25-ért, de kicsinek tűnnek a gombjai, illetve nincs benne WLAN se, meg amit te is mondtál nincs VGA videó sem benne. Igazából nem lenne nagy érvágás, csak ha már így összejött egy telóban amik megtetszettek nem szívesen mondok le róluk, lehet várok kicsit hátha találok egy jó állapőotút, amit személyesen tudok átvenni.
-
Kickass
őstag
válasz $p@rr0w #3122 üzenetére
az a baj h amit leirtál felujitani sztem még több is lenne mint egy normális N93 ráadásul ha nagyon alázták a telót és nálad hal meg az még pluszba bosszantó, akkor inkáb keresgélj türelemmel, kérj fotókat ha komoly az eladó ugyis fog küldeni, futár meg leviszi és csak nem a postára biztad
teló vásárlásba ne ugorj bele én most életembe először tul gyorsan akartam uj telóhoz jutni rá is fáztam, mert sok gond van az uj telóval
-
$p@rr0w
őstag
Láttam ma egy N80-ast használtmobilosnál, 22.000,- +2k a függetlenítés. Erről vélemények? Mire érdemes ennél a telónál odafigyelni, milyen hibája lehet, ill. készült ebből "hamisítvány"? Egy kicsit olcsónak tűnik, és nagyon el akarta adni, csak régóta ott lehet azért, vagy esetleg valami egyéb ok...?
-
Kickass
őstag
válasz $p@rr0w #3125 üzenetére
Wifi-t próbáld meg kipróbálni, slide-ra figyelj mennyire van kikopva, kamerát próbáld ki meg azon ugye a kamera alatti kis pöcökkel lehet a makrót állitani, indits hivást meg ha tudsz fogadj ellenőrizd a minőségét a hangszóróknak, meg a többi szokásos dolog akksin vagy akksi mögött ellenőrizd a kis csikot h nem e ázott be a teló, N80-ast nem tudom mennyire hamisitottak de az S60 menüből meg a Made in Finland feliratból ugyis tudni fogod.
-
-
-
moboHEAD
csendes tag
válasz Kickass #3117 üzenetére
Köszi a választ! Sajna az 5800 valahogy nem jön be. Nem tudom megmondani, mi vele a bajom, de valahogy... nem megy.
Az Innov8-cal szemezgettem, de mire annak annyira lemegy az ára, hogy bevállalnám, már ősöreg darab lesz :-) A G810-től legalább 30k-val hosszabb, ami ahhoz mérten 40% plusz, és ez a többlet nekem nem éri meg most.G810 és N79 között vacillálok (nem találtam alternatívákat még, és a korábban felsorolt Nokiák közül ez a modell tűnik a legjobbnak, meg persze a legújabb is).
Van esetleg valaki, aki mindkettőt használta? Persze bárkitől szívesen veszem a véleményeket, hogy melyik telefont választaná, és persze miért. Nem szeretnék késhegyre menő vitát kirobbantani, pontosan tudom, hogy a vélemények szubjektívek. Nem az a lényeg, hogy meggyőzzetek, hanem segítséget kérek, hogy dönteni tudjak. Sajnos alapos próbának nem állt módomban egyiket sem alávetni, sőt igazából csak voltak a kezemben.
Előre is köszi!
mHmH.
-
picur220
veterán
válasz moboHEAD #3131 üzenetére
Mivel nekem n79em van, nagyon jó, minden funkciója szinte tökéletesen működik. Az eredeti képnézegetője szar, helyette resco viewert használok. Navigációnak garmint használok, műholdat keresi 1-2 percig, de ha megtalálta, minden simán megy. Wlan tökéletes, kis beállítás módosítással kevesebbet is fogyaszt. A kijelző lehetne 2,6os vagy 2,8as. Néha van olyan problémám, hogy ébreszt, de nem tudom lenyomni. Ilyenkor nyomkodom a leállítot és 1x abbahagyja. Az usb egy fedél alatt van a kártyával, de sztem nem is kellett vna fedél alá tenni, semmi haszna sincs,kicsit idegesítő is lehet ha sokat dugdosod. Én ezt wlanon megoldottam...
Elsőre kb ennyi jutott eszembe, ha érdekel még vmi kérdezz és leírom... -
moboHEAD
csendes tag
válasz picur220 #3132 üzenetére
Köszi! Nem tudom, milyen idős a telefonod, de érdekelne, hogy a design cserével nem jön-e elő lazulás, illesztési probléma? Illetve napfényben mennyire látható? Beszéd közben a hangminőség? Próbáltad-e a hangfelvevőt? És mennyit bírsz rögzíteni, milyen minőségben? (Mintha 1 percre emlékeznék, de nem tudom, hol olvastam.) Pl a samu i900-asa baromi rossz minőségben rögzíti a hangot, ami lehet, hogy csak szoftveres baj. Kihangosítás minősége? Kikapcsolva is ébreszt? És gondolom van benne repülés funkció.
Az a baj, hogy annyi telo specifikációját néztem már át, hogy hirtelen nem tudom, melyik mit tud, illetve részletesen hol is van ez leírva.
Előre is köszi!
mH.mH.
-
-
Kickass
őstag
válasz moboHEAD #3133 üzenetére
Az is kérdés h olyan funkciókra mint pl fm transmitter van-e szükséged, mert akkor N79, de ha nincs akkor a jobb anyagminőség meg talán a jobb kamera miatt Samsung, a Samunál tényleg annyi a gond h itthon hivatalosan nme került forgalomba, igy ha esetleg szervizre kerül a sor az baj.
-
picur220
veterán
válasz moboHEAD #3133 üzenetére
Repülés van, konkrétan annyi, hogy lejön a hálóról a teló, és használhatod.
Ha cserélgeted a hátlapot.. Nos igazából a lazulást nem ez idégi elő, amúgy is laza, de én ezt úgyoldottam meg, hogy alátettem a hátlapnak 1 papírdb-ot. Ha sokáig van rajta 1 hát, akkor 1 kicsit odakozmál, és abszolút nem lötyög...
Nem szokásom hangot felvenni, de hogy nem 1 percet bír, az 100%.
Beszéd közben a hangminőség az én botfülem számára tökéletes, pláne, ha van rendesen térerő, ha 1-2 csík, mint pl hegymászás közben, akkor nem igazi a dolog...Kihangosítva a minőség szinte tökéletes, nem recseg, nem búg vagy ilyesmi...
Kikapcsolva természetesen éreszt.
A telómat egyébként január végén vettem, 2 év Nokia garival.
És még vmi: néhány teszt írja, hogy a gombjai szarok: ezt cáfolom!! A gombjait egészen kellemes nyomkodni, van határozott nyomáspontja, normálisan lehet vele SMS-t írni vagy akár MSNezni. -
d.beni
aktív tag
sziasztok!
nokia n95 8gb-ot vagy n96-ot vegyek szerintetek?sokan leszolták az n96ot azért vacilálok -
d.beni
aktív tag
mondjuk még a samung i8510-en is gondolkozok mert nem sokkal drágább és jónak tűnik.pannon-ba veszem a nokiát akkor nem fogom tudni frissíteni a szoftverét ugye?vagy ott lehet frissíteni?mert témobilos n95öm volt és azt nem lehetett.
-
picur220
veterán
Vázzegg! Nehogy Samsungot vegyél már! Azért a Samsung S60 téren nem tart még sehol, a Nokia meg már "kicsivel" jobb.. N95 8gb jó választás, esetleg N82 ha tetszik, vagy E66, annak még az anyaga sem annyira rossz...
Még vmi: frissíteni tudsz, újabbakon a telóról is megy...[ Szerkesztve ]
-
moboHEAD
csendes tag
válasz picur220 #3136 üzenetére
Picur220:
Köszi a választ! Teccik a papírlapos megoldásod . A melegedés viszont nem. Asszonynak 6500C-je van, amit egyszer használtam kb 5 perces telefonálásra, és határozottan meleg lett a vas a kezemben. De attól az N79 még ránézésre jó gépnek tűnik, és valószínűleg elég is lenne. A garancia pedig mindenképpen ennek kedvez.Kickass:
Transmitter nem érdekes. Szerintem van ettől egyszerűbb módja is a "kihangosításnak". És valahol azt olvastam, hogy kocsiban elég körülményesen használható, mert nem elég erős a jel.Mamuska:
Köszi! Az oldalt ismertem, bár én ezt az oldalt használom, mert jobb a keresője: [link]Érzelmileg a Samuhoz kötődnék, de legalább annyi dolog szól mellette, mint ellene (napfényben nem jól használható, viszont picivel nagyobb kijelző, xenon vaku, és talán jobb kamera, jobb kivitelezés, takarékosabb akkuhasználat talán. A gombjaira viszont panaszkodtak.). A legkomolyabb érvágás azonban a garancia kérdése, ami miatt inkább Nokia.
[ Szerkesztve ]
mH.
-
d.beni
aktív tag
nem a pannonnál láttam. függetlenbe néztem.
-
stop
aktív tag
Mio telefonokról van valakinek véleményem tapasztalata? - jó/rossz - bármi
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
Dé
aktív tag
samsung i200ról van valakinek valamilyen tapasztalata stb.?
kösziMár 17 éve itt :)
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest