Aktív témák

  • Szellem.

    nagyúr

    válasz Fire/SOUL/CD #25999 üzenetére

    Természetesen számtalan free Av van a piacon, így összehasonlításban mindenképpen belefértek volna, de ugye az av-comparatives teszteken sincs jelen az összes gyártó!
    Azért van külömbség a free és fizetős Avast között. Sokan lebecsülik a script blokkert, pedig igen jó szolgálatot tesz, amikor egy veszélyes javascriptel van dolga a felhasználónak. Meg ugye ott a sandbox, ami a free-ben nincs benne, és szintén jó szolgálaot tehet!
    Vírusfelismerésben a free és fizetős egyenlő, mert ugyan azt az adatbázist használják.

    Nézd, minden cégnek a saját terméke felé húz a szive és a marketingje. Kaspersky esetében is előfordul, hogy saját magát a best of-nak állítja be, ami ugye közel sem fedi a valóságot minden tekintetben. Az ESET is csinált mostanában egy hasonló összehasonlítást, mint a Norton, és ugye ebben is az ESET jött ki győztesen. Persze, ez az összehasonlítás mindent takart, csak a védelmi képességeket nem. ;]

    Ettől függetlenül nem akarom az Avast-ot lehúzni és sem felmagasztolni, de free létére, igen jó program. Mind felismerésben, min pedig programkomponensek tekintetében. Konkrétan a felhasználó kap egy teljesértékű víruskereső programot vele.

    Ha már meg teszteknél tartunk, szerintem az AMTSO egy állszervezet, mert ennyi idő alatt kilehetett volna dolgozni több normális tesztmetódust, amikben igazán meg tudtak volna mutatkozni a cégek. Persze, ez a mai napig nem történt meg, és szerintem egy jó darabig nem is fog, mert nem látom a nagy tervezéseket, stb.
    Jelenleg a legkorrektebb tesztnek az av-comparatives-t tartom. Persze, ez sem tökéletes.

Aktív témák