Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Dtomka #11568 üzenetére

    Nem hiszem. Mivel nem igényel semmi extra elektronikát ellentétben a G-sync-es cuccokkal, itt csak egy picivel okosabb vezérlőcsip kell, és kész, azok pedig már készen is vannak. ;) Persze, mesterségesen megdrágíthatják, de nem hinném, hogy ez lenne a cél.

    Az A-sync vagy Free-sync azt jelenti, hogy úgy tudsz vertikális szinkront, hogy nem a gép vár a monitorra, hanem a monitor vár a képre, tehát lassulás és egyéb gondok nélkül tudsz V-syncet azzal. Sajnos a 280X nem tudja, csak a 290-esek, és újabbak, mivel kell némi elektronika a GPU-ba is hozzá. :( Viszont nagyon sanszosan ezek a monitorok már nem lesznek 60hz-re "korlátozva", ami játékhoz nagyon hasznos, és az a 280-asokkal is működik. Én pl. 72hz-en használtam a Dell P2414H-mat, és előtte az U2312hm-et is, és elég durva különbség van a 72hz javára is a 60-al szemben. :K Ha csak egy ~100hz környéke elérhető lesz az új cuccokkal, már az nagyon-nagyon baba lenne. ;) Úgy képzeld el, 72hz-nél még az asztalon is érezni a difit, mennyivel simábban követi az egér a képen a fizikai rágcsálót. ;) Én ezért vettem először Dell U2312hm-et, most pedig P2414H-t, mert ezek az esetek többségében képesek nemhivatalosan 50 és 72hz-re is.

    (#11569) Szoszo94: Igen azt írtam, csak kicsit más szemszögből. :) Persze, olcsóbb picivel egy TN panel, de egy komplett játékos konfig árához képest filléres tétel egy gagyi TN-hez képest egy belépő, de épkézláb IPS. Aki ezen spórol kb. 15 000 forintot, az meg is érdemli.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák