Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz MC Pite #2767 üzenetére

    Az a baj, hogy a "magisk uninstall/restore-t nyomtam" dolog előtt te nem csináltad meg az unhide Magisk app lépést.. a videón ugyanis látszik, hogy nála a Magisk app nincs rejtve (a rendes pkgID néven szerepel (com.topjohnwu.magisk)). De akkor is lábon lőtted volna magad, lentebb majd látod miért.

    "Na, itt valamit elbaltáztam, elveszett a root." -- az unhide kihagyása és a reboot miatt.

    "A rejtett magisk (settings néven) látszik, meg megjelent a magisk app is az apok között, de ez a magisk 'üres'." -- megjelent mert úgy nyomtad le az uninstall-t hogy rejtett volt a Magisk app valamint azért "üres" mert rossz helyre mutat a stub.

    "hogy tudom visszacsinálni, úgy, hogy a korábbi magisk/settings beállításai megmaradjanak?" -- azt már sehogyan, ugyanis a Magisk "uninstall" opciója amire rátapicskoltál írta is hogy MINDEN ami Magisk (beállítások, modulok, minden) törölve lesz (videón is látszik hogy írja a kis ablakban) és pl. a telepítéskori boot.img is vissza lesz állítva ha telepítéskor volt mentés. Ezt akkor csinálja meg majd ha restartolsz is.

    "majd adtam neki egy restartot" -- ez adta meg a dolognak a kegyelemdöfést, ekkor történt meg az uninstall, a teljes feltakarítás maga után..

    "ha ez nem is megy, flashelés nélkül vissza lehet műteni a magiskot? (mindkettőt töröljem?)" -- normál telepítés, pont ahogy feltetted, kezded a beállításokat elölről, ez ennyi. Ha nincs custom recovery akkor fastboot flash etc.

    "mi lehetett az oka hogy nem láttam a frissítést így?" -- A stub és a Magisk daemon.

    "nem lett volna szabad visszainstallálni az átnevezett/hideolt magiskra az újat - ilyenkor előbb unhideolni kellett volna előtte?" -- Így van, először is a reboot.. és előbb unhide, aztán uninstall, OTA keresés, telepítés, megint install - ha mindenképp így akarod csinálni ahogy a videóban. Az OTA az inaktív slot-ra megy, a Magisk alkalmazásban mikor visszamész akkor látszik hogy a Magisk daemon az még fut, itt még így lehet kérni azt hogy install, ilyenkor ugye ez is majd az inaktív slot-ot patkolja meg.. na ha ezután kérsz restart-ot akkor már nem csinál uninstall-t (mert azokat a script-eket feltakarítja) viszont a másik slot-ba boot-olsz ami így az új, már patkolt rendszer lesz, Magisk-el.

    Amit megpróbálhatsz az pontosan az amit az arc csinált, pontosan úgy. Csak te nem ezt csináltad (volt restart).
    "a havi frissítést csak azután rakjam fel, miután helyreállt a rend, vagy ha már elveszett a root, akkor mindegy, feltehetem?" -- jelen esetben ha már az uninstall-on túl vagy akkor már mindegy..

Új hozzászólás Aktív témák