- Az ausztrál miniszterelnök megakadályozná, hogy a nagy tech cégek irányítsanak
- A Biden-kormány is szigoríthat a kínai technológiai cégekkel szemben
- Tényleg használták a solarwinds123 jelszót
- A célzott reklámokért kampányol a Facebook
- Borravalóval, csoportokkal és fizetős szuperkövetéssel újít a Twitter
- Alternatív kriptopénzek (altcoin-ok) és bányászatuk
- Bittorrent topik
- Facebook és Messenger
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- [Re:] Az ausztrál miniszterelnök megakadályozná, hogy a nagy tech cégek irányítsanak
- PHP programozás
- World Community Grid - Csatlakozz Te is a PH! csapatához!
- [Re:] A célzott reklámokért kampányol a Facebook
- [Re:] Rejtélyes közleményt adott ki a médiahatóság
- Bitcoin topic
Hozzászólok Aktív témák
-
-
SteadyMan
tag
Sziasztok!
Tudnátok valami specifikáció leírás elérését a net-en a Lenovo Y580 notebook-ról, amiben benne van, hogy a SATA portjai, amire a HDD és az ODD van kötve, illetve az alaplapon lévő mSATA csatlakozó az milyen sebességű, 3 GB/sec SATA2, vagy 6GB/sec SATA3?
Köszi
-
MaxxDamage
nagyúr
válasz
SteadyMan #4853 üzenetére
Szia!
Természetesen gyárilag a Sata2 HDD van beépítve, de ajánlott az mSata III (6Gb/s) és a HDD helyére egy Sata III SSD / SSHD (6Gb/s) beépítése ! (mint ahogy énis tettem!
)
L
◄►Laptop? " I wait for the miracle" -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Dester31
tag
Nálam extra megoldás van: mivel akkor, amikor az én laptopom új volt, nem lehetett beletenni legalább 128 GB-os mSATA SSD-t (az enyém az első darabok között volt, amit az országba behoztak), nálam a HDD lett SSD-re cserélve és az optikai meghajtó helyére került egy HDD, tehát mSATA eszközöm nincs. Így viszont a Lenovo saját optimalizáló technológiája (Lenovo Enhanced Experience 3) sem működik szerintem, de mivel SSD-től megy tisztán a boot, nem is igazán érdekes. 27-32 másodperc alatt áll fel a Windows a Lenovo saját programja szerint, nekem ez elég, főleg, hogy a gépet mindig csak sleep módba teszem hordozáskor is, nem szoktam kikapcsolni.
-
vizirider
tag
Nálam a Win 7 home premium 64 mSATA3 ssd-ről kerek
20 mp a gombnyomástól a használhatóságigDealer 95 samu 830 mióta mSATA? az asztalimban az figyel, de az csak sata3-as.
vagy lemaradtam valamiről?[ Szerkesztve ]
Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......
-
j0k3r!
senior tag
hello!
hdd helyere milyen ssd-t ajanlotok? a kitetelek: max. 30e Ft, kapacitas 120 gb legalabb.
amiket eddig nezegettem: ocz vertex 3,4; samsung 830.valaszotokat elore is koszonom.
some men just wanna watch the world burn...
-
j0k3r!
senior tag
válasz
robin18 #4866 üzenetére
azt olvastam, hogy az ocz teljesitmenyben jobb, viszont ahogy te is irod, a samsung megbizhatobb. mennyire eszreveheto normal hasznalat (felrakom a rendszert + programokat, aztan hasznalom) mellett, hogy az ocz gyorsabb lenne?
masik kerdesem: konnyen ki tudom itthon cserelni a hdd-t ssd-re? marmint konnyen hozzaferheto a hdd, vagy szet kell bontanom a fel gepet miatta?
-
vagabor
aktív tag
Mindenki azt támogatja ami neki bevállt
Én a 830-ról így nem is alkotok véleményt. Nekem egy 256-os vertex4 van már majdnem egy éve, és ugyanannyi a bajom vele mint a többieknek a 830-cal. Semmi. Berakod, megy. Szerintem használtam már ugyanannyi körül megkapod mint a samsungot.
Csak az nem hibázik aki nem csinál semmit.-- Bf3/4: hu_DieselX, SC: JayWalkeR_hu
-
j0k3r!
senior tag
válasz
vagabor #4869 üzenetére
koszonom szepen a valaszokat. meg egy kerdes: ha veszek 4 gb ramot a gepbe, akkor tokmindegy, hogy milyen gyarto, milyen ram-jat veszem meg (marmint nyilvan ddr3, 1600mhz)? vagy inkabb a gyari helyett vegyek 2x4 gb-os "kit-et"? illetve a ram csere is olyan egyszeru, mint a hdd?
ssd-bol eleg a 120-128gb, inkabb gyors legyen, mint hogy 2x akkora kapacitasu.
bocsanat a sok kerdes miatt, de biztosra szeretnek menni.
-
vagabor
aktív tag
Nekem egy kingston 1333 és egy samsung 1600as volt a gépben, a kingstont kicseréltem egy ugyanolyan samsungra, de a kingston ugyanolyan jó. Érdemes nevesebb márkákat venni, legalábbis én ennek a híve vagyok. Ugyanolyan egyszerű, kicseréled, és megy
Az ssd-k esetében én úgy tudom hogy a nagyobb kapacítású ssd gyorsabb mint az ugyanolyan de kisebb.Csak az nem hibázik aki nem csinál semmit.-- Bf3/4: hu_DieselX, SC: JayWalkeR_hu
-
j0k3r!
senior tag
koszonom szepen a segitsegetek, sokat segitettetek!
-
MaxxDamage
nagyúr
Válaszom a RAM kérdésre.
Hivatalos Kingstone oldal szerint lehet választani "kompatible / tesztelt" (gondolom én)
Belőve az Y580 spec / termék alatt kompatible (kóddal ellátott) Ram listát ITT találod.
Remélem tudtam segíteni ! (én a KTL-TP3C/8G modelből vettem 2db -ot) - Tökéletesen teszi a dolgát !
L
◄►Laptop? " I wait for the miracle" -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
j0k3r!
senior tag
válasz
MaxxDamage #4874 üzenetére
sajnos ezeket nem latom itt. ezek kozul melyiket ajanlanad?
(#4875) nbware: koszonom neked is, viszont a valasztasom erre esett.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
nagyúr
Pontosan...:
8GB Module - DDR3 1600MHz
Part Number: KTL-TP3C/8G
Mfr Part Number: 0A657248GB Module - DDR3 1333MHz
Part Number: KTL-TP3B/8G4GB Module - DDR3 1600MHz
Part Number: KTL-TP3C/4G
Mfr Part Number: 03X6561; 0A657234GB Module - DDR3 1600MHz
Part Number: KTL-TP3CS/4GA "Part Numer" alatt található kódszámot beírod google / webshop keresőbe és kidobja ha van, a választás a te kezedben !
L
-
vagabor
aktív tag
Emberek, aida szerint a chipset támogatja a ddr3 1866os ramokat is, ennek van valami valóságalapja?
szerk: a válasz a kérdésemre sajna nem, aida valószínű tévesen írja az 1866-ot, mármint eszerint az oldal szerint. [link]
[ Szerkesztve ]
Csak az nem hibázik aki nem csinál semmit.-- Bf3/4: hu_DieselX, SC: JayWalkeR_hu
-
Üdv, az a problémám adódott, hogy a Lenovo Ideapad Y580 típusú notimon nem tudom beállítani a VGA-kat.
A lényeg h tegyük fel CS 1.6ozni akarok, s nem vált át annál GTX 660M-re hanem a HD 4000-et használja. S nem tudom beállítani h ne azt használja, mert levan tiltva az a menüpont. Ha pedig BIOSba átállítom Switchable Graphics-ról UMA-ra, akkor azt irja h nem észlelhető Nvidia kártya csak integrált. Mi a fenét csináljak ahhoz, hogy mindenhez a GTX 660M-et használja?:/never say never
-
-
válasz
slayer93 #4887 üzenetére
Hd4000-ressel is megy a cs csak amikor füst van vagy aim mapon vagyok akkor azért az fps leugrik szépen, talán az ember egy 250k-s géptől elvárja hogy fix 100 fps-el menjen egy 2000-res játék. Valahogy csak be lehet állítani hogy az Nvidia kártyát használja.
never say never
-
MaxxDamage
nagyúr
Van egy észrevételem ami említésre méltó.
Az OP-System betölt és az ablakok tálcára lerakása közben "belassul" a lerakási / előhozási müvelet.
Ez minek köszönhető?Video ITT !
A rendszer újraindítása megtörténik és semmi gond vele !
Más is tapasztalja néha ezt?
L
-
nbware
senior tag
válasz
MaxxDamage #4890 üzenetére
Nálam ilyen soha nem volt, de még csak nem is láttam soha ilyet
Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
Watto1991
senior tag
válasz
MaxxDamage #4890 üzenetére
Ha mondanom kellene rá valamit, akkor az a videokártya drivert lenne. (én újratenném) Más ötletem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
nagyúr
válasz
Watto1991 #4892 üzenetére
nbware & Watto1991 köszönöm válaszotok !
Énis VGA Driverre gyanakszom, majd frissítem !
L
-
Classius
aktív tag
Valaki próbálta már a Crysis 3-at futtatni a kicsikén?
Sima HD érdekelne.
[ Szerkesztve ]
“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #
-
robin18
tag
válasz
Classius #4894 üzenetére
én végig játszottam a Crysis3-at
gép spec: i7 és 256gb-os samsung 830 SSD és FullHD
a játék low beállításon textura mediumon és vsync bekapcsolva stabil 40-45 fps
videobejátszásoknl lement 30-35 fps-re de azon is jó volt
sztem sima HD-n mediumon is simán elmegyPrivátra illik válaszolni! :)
-
robin18
tag
válasz
slayer93 #4896 üzenetére
pontosítanék
antialiasing: FXAA
textura resolution: MEDIUM
system spc: LOW
vsync: ONstabil 40-45 fps FullHD-n
és gyönyörű grafikája volt még így is
ilyenkor verhetik a nyálukat a sima HD kijelzős Y580 tulajok h hu nekem magasabb a részletesség, és?
felbontás meg fele!!na m1, nem megyek ilyen vitákba bele, én már FullHD alá nem fogom adni
Privátra illik válaszolni! :)
-
Classius
aktív tag
válasz
robin18 #4897 üzenetére
Szerintem pár hónap múlva már "verhetem a nyálam"... bár valszeg hamarabb. Inkább játszok natívban maxon, mint visszavett felbontásokon. Arra meg nincs pénzem, hogy 2 évente vegyek FHD-s készülékeket... De mindenki azt vesz ami a számára legmegfelelőbb, nincs olyan hogy melyikkel jársz jobban. Ki ezzel, ki a másik konfiggal.
De nem szeretném gerjeszteni a vitákat ezt el sem kellett volna küldenem, de nem bírtam ki“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #
-
baro32
aktív tag
válasz
Classius #4894 üzenetére
Hello .
Én Lenovo y580 i7 gtx660m 8gb hyperX kingston 1600 ram samsung 256gb SSD-vel nyomom a játékot viszonyleg egész szépen.
Beállításaim értékeim:
-1366x768 HD
-yes
-FXAA
-Hight
-yes
-MediumAki játszot már vele tudja hogy kell értelmezni.
GPU-1250mb ram használat 98% kihasználtság 62-65'c
CPU-27-67% használat (mind a 4mag) 60-70'c
RAM-4675MB de ez változik kis mértékben.
FPS:25-46-50-közt mozog de a 25 az tényleg a legalja! -
MaxxDamage
nagyúr
válasz
robin18 #4897 üzenetére
"stabil 40-45 fps FullHD-n és gyönyörű grafikája volt még így is" --> Nekem HD van , de 107cm FHD TV-re van kötve és így 1920x1080 -ba megy minden.. problémamentesen... !!!
"ilyenkor verhetik a nyálukat a sima HD kijelzős Y580 tulajok h hu nekem magasabb a részletesség, és?
felbontás meg fele!!" --> Mit verjem a nyálam?- Azért vettem sima HD-t mert FHD TV-re van kötve HDMI kábellel ami átviszi a képet és hangot ! Másrészt mindent 1920x1080 -ba használok és semmi gond nemvolt eddig !
Másrészt nem tudom mi a különbség, de ha pl. Notit felhajtom akkor a kijelző csak 1366x768 , ha TV-t nézem akkor 1920x1080 (érdekes) - erre van belőve.
Na nem kötekedés / belekötés szemszögéből írtam amit írtam hanem információmegosztás.... én nem tudnék "Gamelni" a 15-16ˇ-os Noti kijelzőn..... (nem az én világom (kicsi nagyon))
Aki azért vesz notit, hogy nagy FHD TV-re köti annak a HD ajánlott, aki meg a notit használja (mindenre) az vegye az FHD-t !
L
Hozzászólok Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Diablo 3
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- [Re:] Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Sorozatok
- [Re:] Navon Loop 360
- Alternatív kriptopénzek (altcoin-ok) és bányászatuk
- eGPU tapasztalatok
- [Re:] AMD Radeon R7 350X 4 GB DDR3 128 bit videokártya (DELL) eladó több darab!!!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ELPRO Systems Kft.
Város: Budapest