Új hozzászólás Aktív témák
-
csoresz2
tag
válasz buborekosviz #3973 üzenetére
ki kell venni hozzá
-
Draken
őstag
válasz buborekosviz #4183 üzenetére
Sajnos nekem is sok fejfájást okoz ez a gagyi wifi kártya, telített a sáv ezen a helyen ahol lakok, így nem maxolja ki a sebességet. Elvileg létezik olyan kártya, amit a jelenlegi bios is elfogad, de megtalálni annál nehezebb: [link] lényeg, hogy csak az adott számú kártyát fogadja be! Esetleg még megpróbálhatod a legújabb drivert, azt hiszem 16.1.5
[ Szerkesztve ]
-
Draken
őstag
válasz buborekosviz #4203 üzenetére
Tehát belekalkuláltad, hogy kizárólag ezek a kártyák jók csak bele?
szerk: de örülnék neki, ha én is találnék egy 6300-t pl
[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
válasz buborekosviz #4205 üzenetére
A wifi kártya cseréjén is gondolkodtam, volt itt a topicban már ilyen javaslat. Itthon még nem találtam ezeket boltban, de külföldről lehet rendelni.
-
Draken
őstag
válasz buborekosviz #4212 üzenetére
Egész pontosan melyiket rendelnéd? Kérlek linkeld be! Remélem összejön
-
aclandiae
senior tag
válasz buborekosviz #4210 üzenetére
Tehát a gyári BIOS esetén, nem is ismerné fel az új wifi kártyát?
-
aclandiae
senior tag
válasz buborekosviz #4222 üzenetére
Még jó hogy nem rendeltem semmit!
Te melyik kártyát nézted ki?
-
aclandiae
senior tag
válasz buborekosviz #4237 üzenetére
Mennyivel jobb mint amiket korábban ajánlottak?
-
havast
aktív tag
válasz buborekosviz #4237 üzenetére
A helyedben már csináltattam volna egy whitelist modot, aztán intel 7260 vagy killer 1202
Nekem nem jött be slv7 modja (meg olyan BIOS verzióm volt, amit nem moddolt meg), kerestem egy ilyen fórumot, ahol csinálgatnak modokat, beírtam, hogy mi a problémám, van egy Killer 1202-m, és kellene egy whitelist mod a géphez, minden más maradjon érintetlenül. 15 perc múlva ott volt a Win alól telepíthető moddolt BIOS-om ingyen és bérmentve. Mellesleg így a BIOS-ba belépve nem voltak olyan paraméterek, amik slv7-nél vannak. Gariztatásnál sem lesz gond. Míg ha az ő modját használja valaki, és a szervizes betéved a BIOS-ba, postafordultával kapod a géped, szállítási költséget kiszámlázva, javítatlanul.
[ Szerkesztve ]
-
havast
aktív tag
válasz buborekosviz #4249 üzenetére
vissza,igen.
-
Tosszy
újonc
válasz buborekosviz #4360 üzenetére
Előre telepített win8 volt rajta 64bites! (1Tb gyári meghajtón) (nem szeretem a 8at)
Az SSD miatt felraktam egy 64bites win7-et! Ez van a gépbe építve a gyári helyett, a terrás ultrabay-be van!
-
Ghoula
senior tag
válasz buborekosviz #4360 üzenetére
A lenovo battery manager része, abban is a utility.exe
Nekem meg pont az a bajom, hogy nem tudom az osd-t kikapcsolni, mert néhány programtól elveszi a fókuszt.
( pl 3d fullscreen app, ami ettől meg is marhul... )
Viszont a wifi kártyát meg enélkül nem tudom ki-be kapcsolni. -
beloadjoker
őstag
válasz buborekosviz #4381 üzenetére
lenovo y510p ha minden igaz csak wifi kartya lett cserelve es egy ssd /samsung pm830/ van benne nem sshd usb win8.1 telepito, volt mar rajta rendszer win8 aztan ubuntu most kalit akartam felrakni persze erre a sz*rra nem lehet csak ha elotte win volt rajta azt nemtudom miert de mikor win volt rajta legalabb liveban elindult....
radugva nincs semmi probaltam ugy hogy legacy aupport a boot mode meg a priority is aztan ugy hogy uefi-t allitottam mindig ezt dobjawin torrentrol .. 64 bites twlepito es win7 usb dvd download toollal irtam penre bootsect is bent volt a mappaban a gep amin csinaltam a telepitot meg egy win7 64bit
[ Szerkesztve ]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
beloadjoker
őstag
válasz buborekosviz #4383 üzenetére
koszi meg fogom probalni ahogy szobatars abbahagyta a jatekot a gepen /koliban vagyok../
eddig mindig azzal csinaltam win8 telepitot es jo is volt
[ Szerkesztve ]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
beloadjoker
őstag
válasz buborekosviz #4385 üzenetére
esetleg valami leirast tudnal linkelni ? 32 kb/seces netem van mar csak ezen orom netwzni
-
beloadjoker
őstag
válasz buborekosviz #4387 üzenetére
nagyon szepen koszonom !
-
Draken
őstag
válasz buborekosviz #4377 üzenetére
Ha akad egy vállalkozó szellemű emberke, kérlek oszd meg, mire jutott(atok)
én is szívesen lecserélném. -
progorp
csendes tag
válasz buborekosviz #4748 üzenetére
-
Malonee
tag
válasz buborekosviz #4750 üzenetére
No igen az a +1 óra jól jön. Bár szerintem az kicsit gáz, hogy a 750m és 755m teljesítményét úgy mérik össze, hogy régebbi driverrel van a 750m-es.
-
progorp
csendes tag
válasz buborekosviz #4760 üzenetére
Sajnos nem tudom, nem szedtem szet a gepet, es asszem nem is fogom a garancia ido vegeig. Sajnos volt mar rossz tapasztalatom szetszedessel, ugyhogy nem kiserletezem.
A vinyot holnapra megnezem, most masik geprol netezek amig fut a Memtest86+. -
M.T.
senior tag
válasz buborekosviz #4775 üzenetére
ha van egyáltalán pár fps...
Amúgy nvidia inspector beállítod annak az órajeleit és örülsz! -
progorp
csendes tag
válasz buborekosviz #4760 üzenetére
Megneztem a vinyot: Seagate 1TB Hybrid Internal Hard Drive SSHD (ST100LM014) van benne.
-
buborekosviz
tag
válasz buborekosviz #4750 üzenetére
Kaptam egy különleges emailt ráadásul azt sem tudom kitől mert csak ezen a forumon írok y510pvel kapcsolatban... feladó: anonymus.... a lényeg... felhívta a figyelmem valamire a 2 tesztben ami fölött elsiklottam..
750m sli 5800mAh 62Wh akkuval szerelt
755m sli 6700mAh 72Wh akkuval szereltÉn betudtam a 755m kevesebb fogyasztásának a +1 óra üzemidőt de ezek szerint a combosabb aksi miatt bírja tovább. Remélem beszerezhető lesz majd külön az aksi
-
progorp
csendes tag
válasz buborekosviz #4785 üzenetére
Sajnos ebben is a gyengebb, 62Wh/5800mAh akksi van. Ezek szerint a GT755-nek, az akksinak es a product numbernek semmi kozuk nincs egymashoz: 59-404688-at szerelnek GT750 es GT755 SLI-vel, 62 es 72Wh-s akksival is. Az az egy szerencse, hogy nekem az akksi teljesen irrelevans, mert 99,9%-ban halozatrol hasznalom, ha hasznalom is akksirol, akkor is 1 oras uzemido boven elegendo szokott lenni.
-
Peet`
csendes tag
válasz buborekosviz #4811 üzenetére
Intel Storage driver kellett neki! Pedig a win 8.1 ben benne van alapban..
No mind1 ebből is látszik mindent fel kell rakni!
Azóta probléma mentes a történet! ( egyenlőre) -
Darth_Revan
veterán
válasz buborekosviz #4821 üzenetére
Igen, feltettem a hivatalos Lenovo biost 8.1 alá, anélkül be se lehetne (trükközés nélkül) kapcsolni az SLI-t
Viszont, most megint kezd felb*szni...tegnap a 2. VGA kapott dedikáltan kb 10 percig egy jó nagy adag PhysX tesztet, 71C-ig ment fel a hőmérséklete és azóta nem sikerül 3DMark alatt előcsalni a hibát.
Most visszaraktam a Win 8.1-et és már a 3. 3Dmark Vantage teszten vagyok túl, de nem jött elő a hiba. Vagyis minimális jelei vannak, de a nagyobban, látványosan most nem akar az Istenért sem előjönni. Annyival meg nem hívhatom fel a boltot, hogy vegyék vissza, mert xy 3DMark Vantage teszt után picit el kezd remegni a ponyva a hajón, meg a teszt alatt 1x megvillan a kép hírtelen kameraváltásnál...simán rá lehet ezeket fogni az SLI technológiára
Mindjárt adok a memóriának +100at, hogy előjön-e megint ...
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz buborekosviz #4830 üzenetére
Pár percre raktam le a telefont, megy vissza a kicsike. Megnézik a boltban és ha tényleg rossz, akkor rögtön cserélik...mondjuk elég csak megmutatni a csatlakozót, az már úgy érzem elég ok önmagában a cserére
-
Oceanus
tag
-
Oceanus
tag
válasz buborekosviz #5288 üzenetére
Most játszottam a prototype 2-vel fullon de semmit nem éreztem...Esetleg valami programmal nem lehet ezt megtudni hogy mi a helyzet sli ügyben?
Ember tervez, Isten perverz!
-
Balázzs
senior tag
válasz buborekosviz #5810 üzenetére
msata az ngff vagy mi, állítólag van mindben, de meg kell nézni vásárlás előtt, bár én sem néztem meg Annyi mindent néztem, az meg pont kimaradt. Ha viszem majd takaríttatni akkor megnézem. Akkut nem tudom most megnézni, de ha addig nem válaszol senki este megnézem neked.
-
Balázzs
senior tag
válasz buborekosviz #5810 üzenetére
62wh az akku, nem valami hatalmas, de legalább egy vga-val is bírja sztem 2 óráig biztos. Most megint nem indult tegnap délután a gép egy vga-val, bios-ban átállítottam, hogy csak integrált vga-t használjon, indult is a win. Lehet ez volt a baj?
-
marilllyo
veterán
válasz buborekosviz #5875 üzenetére
Azt hiszem azokban van NGFF csati amik nem SSHD-vel jöttek. Amúgy elég lutri és csak úgy tudod megnézni ha szétcsavarozod
Amúgy kérdésedre válaszolva....nem nagyon találtam boltot ahol jelezték volna, hogy van vagy nincs benne. Talán egyenesen a boltokat kéne felkeresned ezzel. Iponosok ha épp olyanjuk van segítőkészek. Megmondod, hogy te egy olyat szeretnél amiben van. Árban nem változtat rajta.
[ Szerkesztve ]
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
nggabi
félisten
válasz buborekosviz #5875 üzenetére
és honnan lesz hozzá m.2 ssd?
am üdv mindenkinek. egy ideje már figyelek egy i5ös y510-el.
"szenyor dzsíííí"
-
sethyx
csendes tag
válasz buborekosviz #5935 üzenetére
Tegnap rendeltem egy 128-as MydigitalSSD-t Amazonról (UK), jövő hétre itt van.
Kingspecet csak Ebayen találtam és ilyesmi terméket valahogy sima postán keresztül Kínából (arról nem is beszélve hogy kb. 1 hónap mire ideér) ki tudja milyen garival nem szívesen rendelek. Amazon tele volt pozitív visszajelzésekkel a MydigitalSSD-ről úgyhogy úgy döntöttem jó lesz, még ha az írási sebessége nem is tökéletes; egyébként sem egy átlagfelhasználó vagyok és pont megfelel mert nagyrészt olvasva lesz róla az adat.
Vagy te találtál máshol Ebayen kívül?
Szerk.: Nem beszélve arról, hogy a Kínából érkezőt simán meg is vámolhatják, ami +~10k.
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
válasz buborekosviz #5943 üzenetére
Én nem hiszem, hogy a hdd miatt akadna egy játék is. Pláne itt a 8.1 környékén...8.1 amit akar azt már szépen berakja a memóriába...
Anno a vaio-mban is 5400-es hdd volt...és abba raktam egy ssd-t de játékokban semmi pluszt nem hozott...
A játékok betöltési ideje ami gyorsabb...szerintem azt kiolvassa a vinyóról és megy is bele a ramba ami kell...én most ezen BF4-ezem meg Far Cry 3-mazom.....swappolni nem swappol.
A lapozófile-t meg nem érdemes kikapcsolni akármennyi ram is van a gépbe.[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
-
sethyx
csendes tag
válasz buborekosviz #5951 üzenetére
Nekem is azt írja Megnéztem az összes európai Amazonon, mindenhonnan eltűnt mára, érdekes...
-
buborekosviz
tag
válasz buborekosviz #5951 üzenetére
Megoldva!
2 link van.. az egyik ingyenes szállítással, onnan nem lehet MO-ra rendelni a másikról szállítási díj ellenében viszont igen
29.069 Ft lett szállítással a 128gb-os, márc. 4-7 az érkezési idő, erre mondjuk kíváncsi leszek
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
válasz buborekosviz #5964 üzenetére
Ha német Amazon oldalon vagyok regisztrálva akkor tudok az angolról is rendelni mint ebay esetében?
-
marilllyo
veterán
válasz buborekosviz #5966 üzenetére
Én rendeltem már korábban de csak németről tudtam utána... Sztem valamit bénáztam mert számomra is fura volt.
-
skrisz84
csendes tag
-
buborekosviz
tag
Ma hívtak a UPS-től hogy már Magyarországon van a rendelésem!
Valószínűleg vám köteles, ettől függően vagy holnap vagy holnap után szállítják hozzám!
Ha meg jött írom, hogy mi lett illetve hogy hogyan kötöttem be végül és tesztelni is fogok!
-
sethyx
csendes tag
Megjött UK-ból tegnap az M.2
CrystalDiskMark:
De ami nekem fontos, mivel egy nagy linux alapú virtuális gép van csak ezen az SSD-n:
sethyx@vAOKP:~$ dd if=/dev/zero of=/home/sethyx/test count=24576 bs=1024k
24576+0 records in
24576+0 records out
25769803776 bytes (26 GB) copied, 59,3399 s, 434 MB/s
sethyx@vAOKP:~$ dd if=/home/sethyx/test of=/dev/null bs=1024k
24576+0 records in
24576+0 records out
25769803776 bytes (26 GB) copied, 22,0069 s, 1,2 GB/sTudom nem a legjobb benchmark, de azért ezek egész jó értékek
Hogy témába is vágjak, szerintem a driverek megfelelő sorrendben felrakására való érzékenység kb a legrosszabb ebben a gépben, az elején nekem is kellett egy teljes reinstall, de mióta beállt egy szavam nincs rá. Wifi is teljesen jó, pedig van 20+ AP a közelben. SLI-t annyira nem használom, az tény, de más hibával még nem sikerült összefutnom.
-
buborekosviz
tag
válasz buborekosviz #6008 üzenetére
Tegnap meg is érkezett! Áfa rájött még 6500 kb így összesen 35000Ft volt! Szereztem még ugyanolyan +4gb samsung memóriát mint amilyen a gépbe volt! Beszereltem tegnap és most újratelepítés! Win 8.1, uefi, cache ssd! Meglátjuk hogy jön össze és hogy milyen eredmények lesznek!
-
nggabi
félisten
válasz buborekosviz #6147 üzenetére
ezt az uefi-t külön be kell kapcsolni? emiatt újra is kéne rakni a winnyócat?
"szenyor dzsíííí"
-
buborekosviz
tag
válasz buborekosviz #6147 üzenetére
Mégsem... 3 nap után instabil lesz vagy elszáll a rendszer.
win7 legacy mode lesz ebből
-
buborekosviz
tag
válasz buborekosviz #6344 üzenetére
Vaaagy...
Lehet bekavar az SSHD? Vélemény?
Elvégre lehet a 2 külön cache vezérlő furcsa dolgokat okoz a rendszerben.Lehet nem véletlen volt, hogy kimaradtak az ngff csatik az SSHD-val szerelt gépekben
-
sethyx
csendes tag
válasz buborekosviz #6345 üzenetére
Nekem volt NGFF csati az SSHD mellett.
Szerintem nem az kavar be, az SSHD csak a saját adatait cacheli automatikusan, mindenféle OS szintű szoftveres vezérlés nélkül (asszem). -
Danex
addikt
Csak 2-3 féle WiFi kártya engedélyezett a gépbe, ezt úgy lehet megváltoztatni, hogy felraksz egy módosított BIOS-t amiben már nincs benne ez a megkötés.
-
Tybee000
aktív tag
Az ssd- kulon meghajtokent hasznalod amire win-t telepitesz vagy ez csak cache valami trukkel?
Új hozzászólás Aktív témák
- A KOReader ebook olvasó program
- Milyen notebookot vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple notebookok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- 10. gen ultrabook szép állapotban 80k-ér eladó!
- Asus ROG Strix G713 /Ryzen 7 4800H/16GB DDR4/512GB SSD/RTX 3050/Beszámítás.
- HP Zbook 17 G4,4K UHD,i7-7820HQ,32GB,256GB SSD+1TB HDD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Macbook Pro 13" Retina 2015 i7-3.1Ghz 8GB 256B SSD, Új akku, Üzletből
- Macbook Pro 2020 13" megkímélt 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest