-
IT café
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
a következő probléma ise tartozik csak nem tudom vannak-e elektromos szakik akik tudnak ebben segíteni.
Nos van nekem egy Suzuki rv125 homokfutó motorkerékpárom. 34 Éves. Mindig is az volt a gondom, hogy az elő világítás olyan volt mint a gyertyafény. A motor 6V-os. Első lámpa 6V 25/25W.
Arra gondoltam hogy beépítek egy LED lámpánt amit motorokban használnak. Tompított 12W reflektor 18W. 3 db LED van benne a tompítottnál 2 db 6W-os megy reflektornál a 3db 6W-os.
Nom már az kérdésem, hogy ennél a motornál a világítás nem akksiról megy. Szóval a motorban lévő tekercsek (gondolom dinamó) tolja ki 6v 25W-ot az első lámpára. Azt nem tudom, hogy történik ilyenkor az LED-vel. Az is a 6V25W-ot kapná meg? Mert gondolom akkor haza vágja az egészet egyből. Vagy esetleg egy munkaellenállást bekötnék eléje ?
Ilyet készülök beépíteni. Szerintetek?
[link]
vagy
[link]Nem tudom mi az LED előtt az a elektronika. Mit szólna a 6V25W-hoz.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
nem találtam erre megfelelő fórumot ezért itt kérnék segítséget. Én mechanikus vagyok az elektronikához nem nagyon konyítok.
Van egy 1981-es Suzuki rv125 homokfutóm amit restaurálok. A világítása mindig is gyenge volt. 6V-os a rendszer. Akkumulátorról megy az index és helyzetjelző.
A világítást két tekercs végzi. Az első izzó 6V 25/25W-os.
Arra gondoltam hogy aliexpresszről rendelek motorba való LED világítást. Nem túl drága és egy próbát megérne mert az első lámpa olyan mint a gyertyafény.
Viszont van 1-2 kérdésem amit én nem tudok.
Ennél a motornál nekem most AC vagy DC áramom van. Ezt műszerrel ki tudom mérni. Annyit tudok vagy van egy álló rész és egy rotor. Az álló résznél 3 tekercs 1 db gyújtás 2 db világítás.
Ki tudom mérni műszerrel hogy AC vagy DC áram folyik az első izzóhoz ? Valószínűsítem hogy AC lesz mivel nagyobb fordulaton erősebben világít a lámpa.
Ilyesmi LED-et néztem ki
[link]Persze van még csomó féle is de ezt próbálnám ki első körbe ha van egyáltalán értelme.
Ez alapján működik 6V DC árammal.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
E14-és E27-es foglalatú LED izzót szeretnék venni. Melyik netes oldlak az ajánlottak ahol megfelelő a minőség és az ár. Kb 20-30 izzóról lesz szó szóval az ár is számít. -
Khaosz55
addikt
válasz macilaci78 #10912 üzenetére
V-Tac lesz azt hiszem.
Had kérdezzem meg hogy kell a lumennel számolni., Pl ha 60W-os hagyományos izzót akarok 2700K-s LED izzóra cserélni, akkor hány lumenost kell keresnem? 800 Lumen körül? Nem szeretnénk, hogy túl erős fénye legyen. Valamelyik lámpatestbe 3 db-is bele megy. -
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
6 db GU10-es foglalatos RGB Dimmelhető LED-et szeretnék venni.
Találtam ilyet de, minden egyes LED-hez külön távirányítót adnak amivel lehet a fényt állítani.Az a kérdésem van olyan, hogy egy távirányítóval az összes LED-et tudom állítani ?
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest