Új hozzászólás Aktív témák

  • Bowser

    aktív tag

    Mióta a Platos accot elajándékoztam és elkezdtem egy kis accot kb két hete, elég sok dolog vált világossá.
    30-as szint után gyorsan 10 ranked meccs abból 5 win és 5 loose /az elvesztett meccsek közül két meccsen Pantheon illetve Teemo ADC volt, ami még nem is gond de 4 farm 6 perc alatt már őrjítő, az ilyen meccseket nem lehet lehozni/ Silver 3-ba dobott két napja. Jelenleg S1 vagyok 100 LP-vel ami egy csoda hisz akkora hibákat elkövettek a csapatomban(ami még nem is gond, mivel az enemybe ugyanúgy elkövetik).
    El is felejtettem, hogy Gold alja illetve Silver teteje mekkora egy "ELOHELL". Az a baj a legtöbb Smurf ezekben a ligákban játszik és vagy hozzánk kerül vagy az enemyhez és a valódi Silveres player nem tud mit csinálni ellene.

    Amiket a napokban tapasztaltam azzal kapcsolatban leírnék pár dolgot, hogy mire érdemes figyelni ebben a ligában.

    Szigorúan ezek csak a SAJÁT tippjeim.

    Először is ne flamelj! A játékosok azért flamelnek mondjuk valakit, hogy jobb teljesítményt nyújtson. Nem fog jobban teljesíteni, ha leszidod. Semmit nem érsz el vele csak két dolgot. Vagy kilép, vagy még rosszabbul fog játszani. Ha meg már úgyis /nyilvánvalóan/ vesztésre álltok akkor meg már minek? Lépj tovább majd a következő meccsen jobb lesz ha nem akkor az azutánin. Ha téged Flamelnek egyszerűen csak némítsd le. Ne felejtsd ti arra az időre egy csapat vagytok, mindenkinek a csapat tagjai közül az érdeke, hogy nyerjetek. Ha valaki meghal lane-en próbálj inkább tippeket adni neki. Mit építsen, hogy farmoljon. Ha jól teljesít dicsérd meg, abból még nem volt baj soha.

    2, Ne add fel a meccset már a "hősválasztó" képernyőn. Úgygondolod jobb az ellenség csapata? Ne légy benne olyan biztos, légy mindig pozitív hozzáállású.

    3, Ne und meg a meccset! Arra a 30-35 percre mindig figyelj oda nagyon, koncentrálj ne laposodj el, ne csinálj butaságokat! És legfőképp ne add fel az olyan meccset amire még van esély nyerni. Inkább húzzátok el. X+Y a hatodikon eset van amikor az egyik csapat nyerésre állt , elhitték, hogy nyernek , és a gyengébb csapat elkezdett együtt mozogni és lehozták a meccset.

    4,"Tanuld meg a hősöket". Tanulj ,gyakorolj. Tudd, hogy melyik champ mire képes, és mennyit sebez. Mire vagy képes teamfightban és hasonlók. A jól időzített skillek megnyerik a meccset.

    5, Mindig jelezd a társaidnak, hogy valaki elhasználta az ultiját vagy kiment a Flash az enemybe. Ezzel például a dzsungelest segíted, hogy könnyebben gankeljen.

    6, Mindig jelezd ha az ellenség eltűnt a lane-ről. Kellemetlen vitákat szülhet a dolog.

    7, 2 ingyenes wardja van mindenkinek. Használd! De ne összevissza istenháta mögötti helyeken. Obejctivek közelében ahol felbukkanhat az ellenség/számítani lehet rá/. 75 Gold 1 pink ward. Érdemes megvenni és lerakni akár a saját piroshoz vagy kékhez, ezzel a dzsungelest segíted.

    8, Ne kövesd a "könnyű" killt a wardolatlan dzsungelba. Hány ilyen eset volt már. Ment valaki és kiugrottak rá a bokorból. Ne csináld csak ha 100%-ig biztos vagy benne, hogy nem jön senki az enemyből, vagy ha négyen meghaltak és csak az az egy ellenség maradt.

    9, Gyakran nézd a minimapot. Ha nagyon a lane-re koncentrálsz könnyen azt veszed észre, hogy a dzsungelesed éppen melletted ölik. Vagy a dzsungeles úgy jön gankelni, hogy nem pingel és nem veszed észre mert te farmoltál. Mindig jelezz, hogy éppen mire készülsz vagy mi várható.

    10, Focus Objects. Ne a killeket kövessétek mindig. Nem azzal nyersz. Rendben ha el vagy feedelve az jó. De négyen ne kövessetek egy enemyt, mikor esély van elhozni 2 tornyot. Push push és push. A Nexust törjétek be ne azt az egy killt kövessétek át az egész mapon. És ne felejtsétek, hogy sok goldot ad a lerombolt torony a csapatnak.

    11, Az egész játék alapja a farmolás, ne csak auto attack-kal farmolj, tanulj meg skillekkel farmolni! Persze ne használd el az összes manád/energiád a minionokra de ha ottvan 6 low HP-s minion ne AA-val kezdj hadonászni hanem nyomj csak oda egy skillt. Ennyit megér.

    És akkor írnék pár tippet Lane-re:
    TOP: Ide érdemes tankot hozni. Csak a farmra figyelj, defensiven játssz. Farmolj--->Tankosodj--->Ha kell teleportálj oda ahol kialakult egy kisebb teamfight és segíts be. Persze csak úgy teleportálj az adott helyre, hogy biztos jól jöjjön ki a csapatod a harcból. Lategame-ben ne hátul kullogj, te vagy a tank, kezdeményezd te a csapatharcot. Neked kell a legtöbb DMG-et elviselned , az a lényeg, hogy rád jöjjön ki az összes ulti. Természetesen, ha nagyon "greedy" az enemy lanen akkor öld meg.

    MID: Ide APCarry-t érdemes hozni /természetesen hozható például Zed, Talon, Yasuo is ha van több AP rajtad kívül a csapatodban. De ha Dzsungeles is AD meg mindenki más is rajtad kívül könnyen rátok buildelnek és jóval nehezebb dolgotok van. Farmolj, ha van rá lehetőség ölj és roamolj. Ha jobban állsz farmban mehetsz segíteni a többi lanere. Például az enemy mides hazament, felmész topra /jön a dzsungeles is/ lesebzitek a toppost és mire odaér az enemy dzsungeles addigra a torony be van ütve. Ha nem sikerül nem történt semmi baj, hazamész és mész vissza Midre.

    ADC-Bot: ADCarry. A Fő szempont, hogy te légy a carry. Neked kell a legtöbb DMG-et kiosztanod a meccsen/legalábbis ez a cél/. Teamfightban maradj hátul és onnan lődd az enemyt. Ne te rohangálj elől. Ne légy Rambó! 9-es szinten válts blue trinketre! És használd is ki, életet ment... Megfelelő buildet használj mindig. Példa: 3 tank az enemybe, Miss Fortune nálunk. Feedbe volt. Majdnem full build és semmit nem sebzett a tankokra. Hogy miért? 0 páncéltörése volt.

    SUPPORT: Egy jó ADC-hez kell egy jó support. A te feladatod, hogy megvédd az ADCarry-t az egész meccs alatt. Ne hagyd egyedül, mert könnyen kiszedik. Ne kezdjétek el egymást hibáztatni ha valamelyikőtök meghal early-ben. Többfajta SUPP van ebbe most nem mennék bele részletesen support mainként csak néhány dolgot írnék. Vannak a "shieldes" supportok meg a poke supportok. Shieldes support mondjuk Janna, Karma, Sona /velük is lehet poke-olni/ és vannak a "vér poke" supportok mondjuk Brand, Zyra. Ezeknek az ötvözetei a Braum és pl. Taric. Supportként nagyon fontos a Build. Mindenképp support itemmel kezdj. Ezután Sighstone és jöhet a counterbuild az enemy csapatra. Például van egy Veigar az enemybe? Akkor vegyél egy Mikael tégelyét és használd arra aki CC-t kapott. Kemény AP DMG az enemybe? Mondjuk egy elfeedelt Katarina? Azonnal egy Iron Solarik medálja. Ha nagyon jól áll a csapatod AP Supportként építhetsz AP DMG-re is.

    DZSUNGEL: Először is dzsungelszörnyek. Te azzal fejlődsz abból van a farmod. Amit érdemes elfelejteni: Ne írj be olyat még a hősválasztó képernyőn, hogy "level 3 gank mid". Felesleges. Oda gankelj ahol szükség van rá, ahol az enemy pushol. Nem öltétek meg? Nem gond..Lesebeztétek, valószínű kijött a Flash is. Sokat számít. Segíts a Midesnek egy KÉK erősítéssel HA van rá lehetőség. Soha ne indulj meg negyed HP-val gankelni. Fölösleges, könnyen kiszedhetnek és a csapattársaid hibáztathatnak. Kivéve ha az adott Lane-n olyan low HP-val van az enemy, hogy egyértelműen ti szeditek be a killt. Ne Smiteolj azelőtt egy dzsungelszörnyet, mielőtt ráfordulnátok a sárkányra. Ha nincs az kellemetlen, könnyen ellophatja az enemy a már lesebzett sárkányt.

    Nagyjából ennyi dolog jutott eszembe, ezek csak az én egyéni tanácsaim, akinek segít segít akinek nem annak nem. Vannak meccsek amiket nem lehet lehozni. AFK, feeder egyéb tényezők miatt. Nem gond le kell nyelni emiatt ne idegesítsd magad majd a következő meccs jobb lesz. Nincs minden meccsen AFK meg feeder...

    Nincs szabad időm. Illetve ha van, az sem szabad.

Új hozzászólás Aktív témák