- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek.
Mostanában olvasgattam itt párszor mert terveztem egy 2,5"-os rack beszerzését aztán mégis úgy döntöttem, jó lesz a legolcsóbb nálunk beszerezhető USB3.0-s példány is mivel ritkán cipelem és tudok vigyázni rá.
Végül ennél a példánynál kötöttem ki és most azért írok ide, hogy megosszak néhány tapasztalatot vele kapcsolatban.
A design az olcsó "alap"kategória de legalább alu és szerintem korrekt az elektronika is. Micro B csatis kb. 1m kábellel és jár hozzá a megszokot alap műbőr tok csavar és csavahúzó is.
Egy ilyen 2TB-os HDD került bele és simán hozza az elvárható 3.0-ás értékeket. Nálam ezzel a winyóval 125MB/s körül képes írni és olvasni is a gépem SSD meghajtója felé. Ami még gondolom pozitívum, hogy át tud menni alvásba, tehát leállítja a HDD motorját is, ha egy ideig inaktív ill. ha a leválasztására katintok.
Egyébként egy ASM 1053-as chip a lelke és szerintem bőven megéri a 2K-s hazai vételárat. Szerintem érdemes lenne bevenni az ajánlott listába, ha másért nem is, az ára miatt mindenképp. -
Müszi
senior tag
válasz King Unique #1853 üzenetére
Igen felismeri a HDS legalábbis nálam a 4.5-ös verzió igen. Csak egy keskeny nyák van benne ami nem nyúlik be a lemez alá, így nincs csavar sem ott.
Volt már ilyesmi házam USB 2.0 és ugyanojan, ahogyan írod, egy szivacslap van a fenekén ami tartja. Lényeg, hogy nem lötyög benne és szétesni sem tud egykönnyen.
A csati nem olyan mint a linkelt oldal képén látszik. Bocsi, ha hülyeséget írtam. Nem tudom sajna a nevét, ill. verziószámát, de ilyen dupla valami.
Itt talán látszik:A vinyót is most vettem és azért ezt, mert kellett a 2TB és csak ez van egyenlőre 9,5 mm vastagságban ráadásul ez is a legkedvezőbb árú most.(29K volt). Igaz 32K körül kapható gyári keretben, de az meg nem bontható sajna.
A HDS értéket majd figyelem.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
Bocsi az ugyanolyan-ért , de kicsúsztam a szerkesztésből!
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
Eleinte 2TB Samsung M3 Portable és egy Toshiba Canvio Basics volt a képben 28,5K, ill 30K áron aztán utánuk nézve eltántorított a bumfordiságuk. Majd jött ez a Seagate, de ezt a videót nézve majdnem elsírtam magam. Nem gondoltam, hogy ezeket így összeragasztják. Így kötöttem ki a külön rack és a 9,5mm-es Samsung (Seagate) winyó párosításon. Egyenlőre tetszik és nem bántam meg.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz King Unique #1860 üzenetére
A Samsug csak érintőlegesen volt képben. Nem preferálom a márkát így igazán nem is foglalkoztam vele viszont a Toshiba volt a kezemben és meglepődtem milyen vaskosra sikeredett. Mostanában nem foglalkoztam ezekkel az újabb mobil HDD-kkel (nem voltam képben) így csak ezután kezdtem a méretet is nézni.
Meg is lepődtem mikor nézegettem a rendelt Seagate winyó képein a Samsung feliratot mert valahogy az is elkerülte a figyelmem, hogy ezek már így egybeolvadtak. Remélem a minőség egyenlőre nem került át . Sajna ezidáig Samuknál találkoztam leginkább hibákkal és nemcsak HDD fronton[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
A SATA3-as csatolás HDD-k esetében szerintem vakítás. Még jóideig a SATA2 sebességkorlátait sem fenyegetik főleg a 2,5"-os fronton. Legfeljebb a pufferelt adatsebesség lehet magasabb.
A méret csalása mindegyiknél fennáll az 1024 es váltószám miatt és minnél nagyobb a kapacitás annál nagyobb lesz a különbség is.
Én egyenlőre egyáltalán nem veszem észre, hogy melegszik sőt szerintem hűvösebb mint a "régi" 1TB-os HGST-m.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
A melegedés kérdését én is így látom, viszont én azonos körülmények között az új keretemben néztem a két 2,5 ös HDD-t és kb fél óra folyamatos olvasás után az 1TB-os HGST 36, míg az újdonsült Seagate csak 34 fokig melegedett. Persze más okból is adódhat az eltérés, de szerintem nem lehet azt mondani rá, hogy forrófejű lenne. A légréssel biztosan nincs összefüggésben, mivel egy hermetikusan zárt szerkezetről beszélünk. Nagyjából azonos külső méret és forma mellett a hőkülönbség csak a motortól, fejmozgatástól és az elektronikától származhat. Egy azonos folyamatos teljesítmény mellett áramerősség mérésével lehetne csak megállapítani pontosan, hogy melyik példány fordít több energiát fűtésre.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz King Unique #1866 üzenetére
2011-ben egész pontosan. Ez az info ugyan eljutott hozzám, de azt gondoltam hasonló lesz a szitu mint a WD és a Hitachi esetében tehát a megvásárolt név fokozatosan eltűnik ill. megváltoztatják, de ők megtartották, sőt az új típusokat is Samsung néven dobják ki. Persze lehet, hogy ilyen szerződést kötöttek.
-
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek.
Vettem egy Gembird EE2-U3S2 rack-et és ebben JMS578-as vezérlő van.
Régebben volt a birtokomban ASM1053 vezérlős rack amivel meg voltam elégedve és azért vettem ezt mert több helyen azt olvastam, hogy ebben is az van. A JMS578 van olyan jó mint az ASM1053, vagy inkább vigyem vissza cserélni amit még pár napig megtehetek?[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz King Unique #4864 üzenetére
Köszi!
Igen, az oldalukon is ASM chip szerepel. A lényeg akkor, hogy lehet hasonlóan jó a JMS chip is? Bár őszintén szólva tetszik a cucc főleg 2100 ft-ért. Eddig mindennel működik frankón.
-
Müszi
senior tag
válasz King Unique #4866 üzenetére
Szia! Pár napi használat után határozottan tetszik ez az olcsó JMS vezérlős gembird rack. Simán hozza az előző ASM vezérlős LC Power rack-em sebességét. Ráadásul már leállítja a HDD-t inaktivitásban illetve kiadásra kattintva is. Eddig minden hardverrel gond nélkül szóba állt és eléggé pofás is. A rajta lévő USB csatlakozó is bizalomgerjesztőbb normál USB-S, a kábelén két egyforma dugóval bár maga a kábel itt is eléggé durung sajnos.
UASP módban csatlakozik a PC-hezDehogyis cserélem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik 2,5"-os és részben M.2 méretformátumú, valamint USB, Thunderbolt stb. csatolófelületű külső házakkal foglalkozik és ad információkat, tanácsokat a vásárlók számára. A 3,5"-os külső házak, dokkolók és gyárilag készre szerelt külső merevlemezek az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak, az ügyben értelemszerűen ott tessék érdeklődni
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
• Milyen belső merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest