Új hozzászólás Aktív témák
-
arty
veterán
Apámnak nemrég ezt vettem, mellényúlás. ( = Beelink S82, Tronsmart MX III) Vonzott az ár és a kategóriájában korrekt távirányító.
kodi14.2 = nyujtott kép hw gyorsítás esetén
kodi15.2 = 5-6 firmware után sem sikerült olyat találni, amiben gányolás (chmod 666 jópár könyvtárra, minden reboot után) nélkül mennének a filmek hardveres gyorsítássalezt a scriptet kell futtatni boot után, kodi előtt, ekkor minden oké a legújabb verzióban, csakhát apámtól ezt nem várhatom ... :
#!/system/bin/sh
chmod 666 /sys/class/display/mode
chmod 666 /dev/amvideo
chmod 666 /dev/amstream*
chmod 666 /sys/class/video/axis
chmod 666 /sys/class/video/screen_mode
chmod 666 /sys/class/video/disable_video
chmod 666 /sys/class/tsync/pts_pcrscr
chmod 666 /sys/class/audiodsp/digital_raw
chmod 666 /sys/class/ppmgr/ppmgr_3d_mode
chmod 666 /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq
chmod 666 /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_max_freq
chmod 666 /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governorsikerült egyetlen (Tronsmart MX III 115k4 remix fw) olyan romot találni, ami majdnem jó - ennek végre van init.d támogatása, tehát a fenti script lefut induláskor, automatikusan... DE:
chmod 666 /sys/class/video/axis
Ez nem hajtódik rendesen végre... tehát nem rw-/rw-/rw- lesz a fájl jogosultsága, csak rw-/r--/r--
utólag kézzel ezt az egy sort futtatom (rootként, ahogy az init script is futna!) és akkor jó....
Nemértem. (nemtom erre valakinek ötlete volna-e....)Sajnos ezért lutrik az ócsókínai lejátszók, firmwarek bugosak (kodi fejlesztők pedig ezt megunták, ahol nincs perfekt jog, nemmegy jól az uj 15.x, nem kér (sajna!) root jogot, csak egyszerűen nem működik rendesen - pl nincs hw gyorsítás, s így az fhd video is akad...)
Egyébként h264 4k-t bír maximum a gépezet, hevc-et nem (de a 8bitet támogató lejátszóknak ugysincs sok értelme most), dtshd/truehd támogatás nincs és az atomstabil 23.976/24.000fps sem megy neki. Van viszont HDMI-CEC, analog kimenet (kép/hang), pofonegyszerűen gányolható rajta az android (van openelec port is rá! OpenELEC-Amlogic.arm-S82-6.0.0.zip, ezzel pl komoly gondom nem volt, csak ... apámnak a droid jobb volna, jobban testre tudom szabni számára)
WIFI gyenge, 25-30mbit/s, fullhd-re alkalmatlan - ethernet vagy merevlemez, pendrive, belső nand kell.
Új romot, recoveryt rárakni így lehet: kikapcsolt készülék analog csatijába fogpiszkálót dugsz, belső kis gombot benyomod, érzed, h kattan, tartod a fogpiszkálót és ekkor közben power gombal bekapcs... rezet gombocskát addig nyomod, amíg jön a logo a képernyőre... és kész, települ a frissítés a még kikapcsolt, behelyezett, fat32 formattált mikro-sdkártyáról).
12 ezerért ennyi jár.
---
Kollegák ketten is ilyet vettek, náluk minden perfekt (kodi 15.2), így ezt merném ajánlani bárkinek.
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
Biztosan nem viszi az sem, de nem is állítottam, hogy vinné
Így jövőbiztosnak egyik olcsó lejátszó sem tekinthető.---
Közben a saját problémám is kiküszöböltem egy favágó-módszerrel: beírtam 3 init.d script végére is a 'chmod 666 /sys/class/video/axis' sort, így érvényesül, végre....
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
- gyári (play store-s) kodi 15.2 ?
- O betü megnyomásával milyen infokat kapsz? tudsz fényképet/screenshotot mutatni?
- konkrétan a piros keretes sor a lényeg:- kodiban ez van beállítva neked is? [link] - tehát hq scaling + hw gyorsitás?
- a hdmi bemeneteden PONT azok a beállítások vannak az lg tvn belőve, mint amit az lg mediaplayere közben használ a tv? szvsz itt lesz a kutya elásva
- spcm elavult, hanyagold
- kodi 15.2 tud automatikus freki váltást, attól függően h a film 24, 25, 30, stb frames
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz ChiliChili #252 üzenetére
ha openelecezni akarsz, pont annyit kell babrálni a droidos lejátszót is, mint a pi2-t
ha csak letöltöd a kodi-t az android play store-jából és elindítod, akkor persze az androidos kényelmesebb megoldással kecsegtet - kérdés, hogy mennyire váltja be a kompatibilitási elvárásaidat, konkrétan a h265 támogatásra célzok: ezek a gépek csak a 8-bites színmélységű HEVC vodeókat képesek dekódolni, lejátszani, ám a jövőben fix, hogy nem vagy nem csak ilyen videók jönnek majd veled szembe, hanem a 10-bitesek is (4k bd szabvány)
a többi felsorolt formátummal nem lesz gond, ha nem vágysz pl 24bit/192khz 5.1 FLAC-ra, mert az sem fog menni (de nem tudom, hogy sztereóban mi a maximum ezeken a gépeken), ahogyan a DTS-HD és a TrueHD sem.
bd iso egyszerüsített menüvel megy csak, ergo a remux ajánlottabb formátum (és kevesebb adat is ugye...)
a képminőség szerintem teljesen jó, nem tudom megkülönböztetni az eredményt a pécé alapú htpc-m képétől (szintén kodival használom, semmi bűvészkedés egyiken sem - értsd: képjavító extra-filterek nincsenek)
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
azért próbáld meg ugyan azt a filmet egy usb-s hdd-ről is lejátszani, hogy kizárd a hálózati anomáliát. szerintem
(#256) c4
"Háááát... Az UHD-BD 100Mbps adatsebességére nem is biztos, hogy oly rettentő szükség lesz még a 4K-s megjelenítőkön sem."ez most a 10 bites hevc-re ...? (mert ahoz a 10 bitességnek semmi köze)
vagy félreértek valamit?100mbit pedig kell majd, hiszen 4x akkora képmel kellene 2x akkora helyen elférnie, ez eleve feltételez egy 2x jobb tömörítőt, ami a hevc lenne... egyelőre nem láttam olyan hevc (h265) enkódot, ami fél méretben tudta ugyan azt, mint az avc (h264), de mondjuk sokat nem is láttam eddig, meg kérdés mindig a forrás...
(#258) Svédország - kodi alatt látod a hdd-t? (systerm info/storage)
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
nem fair az összevetésed: átlag/gagyibb bd-k bitrátáját hasonlítod az uhd-bd max bitrátájához és vonsz le következtetést előre
a bd is mehetne 40mbittel (ahogyan az uhdbd se fog feltétlen 100-al menni szerintem/sajnos)
jah, az tuti, hogy tele leszünk értelmetlen 4k remasteredekkel, előrelépést az idő hoz majd, amikor a teljes lánc a filmkészítésben digitális/4k-s lesz (cgi ki tudja mikor ér el ide, miközben rengeteg film igen nagy része ebből áll, s ezeket ugye fhd-ben renderelik/-ték...)
(#261) junkpod
jah, ha épp van az adott eszköz/rom kombóban init.d support....
és ha még van is, lásd az én esetem: nem hajtódott végre minden chmod parancsnormális lejátszóban/rommal pedig mindez automatikusan és természetesen működik, semmiféle gányolásra nincs szükség, hiszen a kodi ezt tudja alapból
(amire nem volt még időm, hogy 100%-ra kiteszteljem: a 24/23.976hz támogatást... enélkül ugye 40 másodpercenként van egy frame ugrás (elég idegesítő, ha észreveszi az ember). sajna a tévéken, amin próbáltam a lejátszót, csak 24hz kiírás létezett, 23.97hz-et akkor se ír ki, ha működik.)
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
A 18 mbit nem átlagos a mai blurayek esetén, az uhd-bd-t pedig még egyáltalán nem tudjuk. Lehet a 3 rétegű lemezek egyáltalán nem terjednek majd, lehet hogy ezt tényleg max-minőségre használják majd (álá superbit dvd kezdeményezés anno). Ezért "számoltam" a teoretikus maximummal, arányokat jól mutat, minden más feltételezés.
És de, mehet 40-el a bd:
"BD Video movies have a maximum data transfer rate of 54 Mbit/s, a maximum AV bitrate of 48 Mbit/s (for both audio and video data), and a maximum video bit rate of 40 Mbit/s."Igen, az emberek többsége nézi majd az 50" vagy azalatti tévét 4-5 méterről ... kérdés, hogy a HDR tudás mennyire lesz alap, stb.
-
arty
veterán
c4 - tuti, én is ettől félek
de valszeg a netflix/amazon féle 4k-nál még így is nagyságrendekkel szebb lesz...amit én látok MIB3-at, az AVC@5.1... lehet valami kretén áttömörítette?!
-----
junkpod - igen, úgy is átállíthatod, csak ez egy rebootig van érvényben, ergo igencsak kényelmetlen lenne újra és újra beállítani
és egyébként, ha ezen a fájlon szükséges a fenti módosítás, akkor sajnos valszeg a többin is el van rontva, nem csak a felbontásváltó "fájlon". lásd a korábbi hsz-emben felsoroltak, apámén pl MIND rossz volt ... csak nem mind létfontosságú "fájl", nem feltétlen kell kodi-záshoz
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
a topikban tárgyalt androidos eszközök alkalmasak lehetnek a céljaidra
- van KODI (médialejátszó) rájuk
- KODI alá vannak add-on-ok, amik internetes rádiókat képesek megszólaltatni
- KODI tökéletesen távirányítható telefonról (is)KODI-t próbáld ki a pécéden, ha megfelel a funkcionalitása, vehetsz egy olcsó playert alá, hiszen ott is ~ugyan azt kapod
szerk: ha elvesznél a sok lejátszó közt, itt egy "bevált" készülék, ami viszonylag olcsó is (itthon a 220volt.hu forgalmazza őket, ha nem akarsz heteket-hónapot várni rá, némi felárért (+5-8ezer ft))
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
AAC max pcm5.1-ben dekódolva jöhetne ki hdmi-n, bitstream módban (pass-through) nem, hiszen "semmi" nem képes dekódolni
bár nem tudom milyen lejátszód van, de feltételezem nem jön rajta ki multichanel (pl. 5.1) pcm sem...
(nemtudom az androidos kodi esetén mi a helyzet, de emlékszem x86 pécén az xbmc anno aac5.1-et/wmv5.1-et nekem dd5.1-re konvertált valós időben, de nem tudom milyen beállítások esetén lépett életbe)
-
arty
veterán
válasz headhunter #291 üzenetére
az a baj, hogy ótvarbugosak még a 905-ös cuccok rívjúk alapján legalábbis megbízhatatlanok a firmwarek, support meg ezekre az ócsójátékosokra alig-alig... majd a második-harmadik generációra talán kiforrnak.
-
arty
veterán
válasz Svédország #293 üzenetére
ezt találtam egy fórumon, mint esetleges megoldást:
1 - system > settings > Add-ons - > Install from zip file - > Root filesystem - > mnt - > sda1
2 - system > file manager > Add source > Browse > Root filesystem - > mnt - > sda1
/mnt/sda1
Enter a name for this media Sourcerészletesebben:
"go into XBMC home screen. Go along to System OK - down to sub menu Settings OK - scroll down to Add-ons OK - down to Install from zip file OK - scroll down to Root File system OK - down to mnt OK - usb-storage OK - USB DISK 0 OK- then you should see ur HDD OK.Similar procedure ie XBMC home screen. Go along to System OK - down to File Manger OK - then follow the procedure outlined above until it gives u the option to mount ur HDD."
ill még:
"System -> File Manager -> Add Source
Browse to Root File System -> /storage -> /external_storage -> /hdx"bár ha már sysinfo alatt se látszik a device, lehet nem lehet betallózni se :/
nem sok ötletem van ..."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz csabsz13 #343 üzenetére
nincs extrém kíméletes rendszer
gondolom wifin vagy mobilneten lesz a cucc, az mindenképp "zabálja" ezeket a régi készülékeket.ezen kívül le kell tiltani minden appot, amit csak lehet, semmi extrát nem feltenni a célszoftveren kívül - ilyenekből van ezernyi, próbálgasd őket, melyik jön neked be kínálatot és funkcionalitást tekintve:
https://play.google.com/store/search?q=internet%20radio&c=apps
(nem tudtam betenni link-ként)
-
arty
veterán
1.) feltehetően kodi bug, nem tudom mikori verziót használsz, szedd le a legújabbat (15.2 talán)
2.) főmenüt? milyen főmenüt? a szines-négyszöges android launchert? esetleg másik launcher?
ha ez az mx III az, ami apámnak is van, nem lesz egyszerű jóra összerakni... (olvass vissza, korábbi hsz-eimben szapultam eleget)
-
arty
veterán
válasz DoItYourself #358 üzenetére
sima MX III-ra akkor, ha kalandvágyó vagy
MX III-G-re abszolut(lásd még korábbi kalandjaim, de persze lehet h a sima MX III-ra is van csodafirmware )
-
arty
veterán
válasz DoItYourself #362 üzenetére
"Ki tudja pl. jelezni, hogy egy könyvtárban melyik fájl volt már lejátszva, vagy elkezdve?"
Igen. Manuálisan is bejelölheted megnézettnek az adott sorozatrészt/filmet, de adott időig nézve a filmet automatikusan is "megnézett" jelölést kap.
Nem csak a legutóbb megtekintett film "állapotát" menti, de ha 5 filmet nézel a közepéig, mindet tudja folytatni onnan, ahol hagytad (be lehet állítani, hogy auto onnan folytassa vagy rákérdezzen, hogy folytassa/kezdje elölről).
"Lehet csinálni saját csatornákat, ahol megadott könyvtárakból véletlenszerűen ajánl valamit?"
Azt hiszem van erre kodi add-on, de én nem használok ilyet.
"Használható az android rendszer TV-n értelmesen valamire, vagy inkább egy openelec javasolt helyette?"
Én csak kodizni vettem, mert olcsóbb, mint a raspberry pi és egyben kapod a pakkot.
Az MX III elég lassu (nand a háttértár, nem emmc), böngészni pl képtelenség vele chrome-al.
Biztos vannak jo és kevésbé jó és tévére készült appok, én annyira nem foglalkoztam vele.
Majd a netflix app lehet érdekes, ha egyszer lesz rendes magyar tartalom (feliratos) benne."Mennyire egyszerű a fájlok közötti navigáció? (a Realtek pl. nem jegyzi meg a NAS könyvtárat, 6-8 gombnyomás mire elnavigálok a média könyvtárba)"
Nagyon! Ez a része fantasztikusan eltalált: csinálsz "gyűjteményeket", ahol megadod, hogy ő miket tartalmaz - képeket, zenéket, filmeket, sorozatokat, ehez megfelelő helyről beszerzi minden fájlról az infót (pl imdb pont, tartalom a port.hu-ról, szereplők, stb), ill. persze minden gyűjtemény mutathat bármilyen könyvtárra - megosztás, nfs share, dlna, stb stb stb stb stb. De ideteheted a youtube addontól kezdve mindenféle "tartalomforrás" "linkjét" is, noha erre szofisztikáltabb pár skin, ami akár főmenübe ikonként is kirakja ezeket.
"Betölti a feliratot, vagy csak ha ugyanaz a neve, mint a videónak?"
Ha azonos néven van, akkor automatikusan betölti. Ha nem azonos, akkor be kell/lehet hozzá tallózni, ami akár a feliratok.hu vagy az opensubtitles.com is lehet - gondolom nem kell ecsetelnem, mennyire jó dolog ez, gép nélkül szerzel feliratot a filmedhez Hogy időzítést könnyen és gyorsan tudsz állítani (hangsávhoz is!), az meg gondolom nyilvánvaló.
Én azt ajánlom tedd fel a pécédre a Kodit és próbálgasd kicsit, szerintem gyorsan belátod majd, hogy "szükséged van" egy ilyenre
(de én az MX III-at nem ajánlom, MX III-G-t igen)
-
arty
veterán
play store-ból tetted fel? ha nem: töröld és tedd fel onnan.
elvileg ez a legújabb, míg a 16.0 ki nem jön...az amcodec-et kikapcsolod, akkor a cpu fog dekódolni, pedig egy ilyen arm cpu nem tul erős, ergo szaggathatnak filmek....
-
arty
veterán
még a sima mx III is viszi a legmagasabb bitrátás anyagokat is, akár a bluray speckón is túl!
nem akadozik. valami gond nálad lesz ...kezdetnek pl látni kéne, hogy mik a videogyorsítás beállításaid, ill az akadozó film közben egy kép a használt kodekekről, statról, stb - ezt pl billentyüzettel (vagy rádugod vagy pl yatse droid appal a telódról küldve) O betű! (rövid Ó!)
ekkor ezt kell látnod:
keretes sor a lényeg, azt kéne elmondani, kifényképezni, hogy mit ír
és persze az is lényeg, hogy honnan játszod a filmet: pendrive? mobilhdd? vezetékes hálózaton levő nas? wifin a nas? winfin másik pc? stb
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
ha van többféle rom, amivel kísérletezhetsz, hajrá! hátha az egyik beválik.
esetleg openelec? vagy kell mindenképp az android mögé?ill, ha kísérletező kedved van, akkor lásd: #238
remix 115k4 rom és az ott említett openelec "rom" próbából....
remixhez kell a script hogy javítsd a jogosultságokat ....[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz cintula187 #400 üzenetére
hangkimenetnek miért 2.0/2.1 van megadva? nem 5.1 hangfalad van?
+kodiban a dd-dts hangsávoknak belőtted, hogy tudja az erősítőd? (így bitstream/pass-through módban megy az anyag és az erősítőd dekódolja/keveri X csatornára)
ha tudsz, fénykép/screenshot jöhet a kodi beállításaid audio konfigjáról!
pl - HDMI - WASAPI eszköz legyen választva, 5.1 ha annyi hangfalad van és lefelé menve legyen jelölve a dts, a dolby digital - meg minden amit az erősítőd képes dekódolni!
-
arty
veterán
válasz cintula187 #406 üzenetére
ezt mondtad: "Hangkimenetnek 2.0 vagy 2.1 van megadva."
ebből ~semmi nem derül ki, ezért feltettem jópár kérdést, amikre nem válaszoltál.
tehát ezekszerint valójában nincs is szükséged segítségre... csak akkor nem értem, minek is offoltál ide?
ez egyébként költői, nem kell válaszolni.(... de bírom az ilyen embereket )
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz cintula187 #410 üzenetére
Valóban. Bocsánatod kérem, ezt nagyon benéztem, nincs mentségem
-
arty
veterán
válasz cintula187 #416 üzenetére
sajnos hajlamosak a minél dögösebb hangzásrért úgy keverni a legtöbb hangsávot, hogy amikor a beszédet normálra állítod, a többi csatornán az effektek megbontják a lakást (de van normális film is, szal hangmérnökön múlik))
nincs ezzel akkora gond, rá kell tolni pár decibelt a centerre - ha van
cserébe aki megteheti, hogy mozihangerőn mozizzon, az tényleg "nagy hangot" kapnekem 5.1 van és bizony a centeren van plusz 3 dB, de lehet több is... az éjszakai módot pedig gyűlölöm, az totál kinyírja a dinamikát. nem'tom 2.0 downmixnél neked ez állítható-e, tippem szerint igen
-
arty
veterán
-
arty
veterán
válasz Bigmasterl #445 üzenetére
ha leírnád a setupodat, adnál némi támpontot, talán tudna valaki segíteni
-
arty
veterán
válasz Bigmasterl #450 üzenetére
mid van, hogy van összekötve a lejátszóval, mik a kodi beállítások, stb.
-
arty
veterán
ugyan azt a filmet tedd fel pendrive-ra, mobilhddre és dugd közvetlenül az mxIII-G-re, ha onnan jó, akkor wifi
ha onnan is hibás: [link]
jöhet fénykép, screenshot, vagy bepötyögöd
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
első filmet a gpu dekódolja, többit a cpu - ha utóbbiak akadnak/szaggatnak csak, akkor meg is van a gond
ha csak előbbi szaggat, akkor a sávszél a probléma, hiszen a fullhd-s bitrátája bizonyosan a legdurvábbha kodi frissítés óta jó, akkor meg... élvezd
-
-
arty
veterán
válasz interstate76 #554 üzenetére
+1
-
arty
veterán
folyton?? hoznál pár példát?
2354631 esetben bizonyosodott be, hogy a dzsunka gyártó droidja hulladék, hogy a firmware tele van tákolással, gányolással, s a kodi fejlesztők megunták, hogy ezerféle hülyeséget ők, az alkalmazás oldalon kezeljenek... persze kodiban is vannak bugok, de azokra legalább jön frissítés, ellenben firmware, valódi javulással ritkán.
az meg, hogy 4-5-6x áron a shieldhez jár támogatás... az valahol normális, mondhatni elvárható
-
arty
veterán
a többi fejlesztő csak(!) androidra fejleszti az appját, sokszor fizetős pro változattal. jobban ráér "tákolni", az OS limitációit megkerülni... a kodi ezer eszközre létezik, halál lenne mindenféle gányt készülékspecifikusan követni, megoldani. csinálnak egy általános alkalmazást, ha a fw szabványos, akkor megy is rajta gond nélkül.
ha a juzerek 80%-nak megfelel, hogy csonka funkcionalitást kap, hajrá (apámnak is azt vettem, bele is őszültem, mire fixáltam a jogosultságokat a kodinak megfelelőre... ez van, ez ezzel jár, de nem fogok a kodisokra köpködni az MXIII gyártója helyett)
egyébként sokszor nem is a fw a hibás - hanem a google: 6.0 előtti android sok dologra alkalmatlan, ha médiaeszközön használnád... de persze a fw fejlesztő ügyeskedik, hogy mégis legyen pl hd hang, aztán emiatt meg más rohad be...
én most teszek egy próbát az amazon fire tv stick-jével... hátha. tudom, hogy ennek is bőven vannak limitációi, de a fw támogatás legalább adott (és persze az ebből adódó korlátozások is )
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
gyors vélemény az Amazon FireTV stick-ről:
- lassúcska, olyannyira, hogy a távirányító néha kettőt megy, lagol, stb. rá kell állni, hogy ne kapkodjunk
- tv usb-je simán elműködteti, nincs kábeldzsungel, nincs elhelyezési gond
- amazon alapból a nevemre regelve küldte, kedves figyelmesség (értsd: amazon juzerem be volt lépve az amazonos "androidba" (fireos 5.05 ~ android 5.1))
- Kodi 16.0 install pofonegyszerű volt, buggal egyelőre nem találkoztam (de ~csak h264 kontentre jó, deinterlace nemigazán működik)
- wifije nem túl acélos, 1080p filmek hajlamosak bufferelgetni. ezt talán cachelés optimalizációval tudom finomítani majdan."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz lolchief70 #716 üzenetére
"central european (windows)" a jó beállítás
(#701) arty - az AMAZON FIRE TV STICK -ről alapvetően változott a véleményem: amióta csak kodizok, elmultak a lagolások, összeállt a rendszer, maximálisan elégedett vagyok a cuccal. sokkal jobb a juzerexperiensz, mint a korábban hasonló áron beszerzett noname kínai droidos cucc.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz szrobert #737 üzenetére
én egyébként arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudna egyáltalán eltérni manapság két lejátszó képe?
van egy szabványosan tömörített képed, amit szabványosan dekódolsz (értsd: megvan a hw ereje, hogy ne kelljen trükközni, mint anno a korai h264 dekóderek tették), nem processzálja a lejátszó utólag(!), azaz nem módosítja a kép paramétereit (kontraszt, fényesség, színek, stb). ezután a dekódolt kép kikerül hdmin a megjelenítőre, 1:1-ben.
a megjelenítőn pedig - ha akarod - el tudod rontani kedved szerint a képed (élesítés, kontrasztal játszás, szííntelitettség. stb - de ezt bármilyen lejátszó kiküldött képével megteheted!)
az meg ne legyen már szempont, hogy a lejátszóba drótozott "képjavítás" kinek-kinek izlésére rontja-e a képet ... totálisan szubjektiv, engem a hideg kiráz mindenféle megkerülhetetlen "manipuláció" gondolatától.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
a plazmám és a vetitőm is kalibrált (valaha volt kalibrálva...), forrásoldalról is minél kevesebb manipulációt szeretnék küldeni rájuk... szal ezt most nem egészen értem
-
arty
veterán
teljesen oke, amiket irtal - sajnos.
de ha lehet en MEEEGTOVABB mar nem rongalom a kepet, de azt is elfogadom ha valaki pl mozgasinterpolacioig is sullyed csak ahogy mondtam, innentol a "jobb" kep totalisan es megfoghatatlanul szubjektiv fogalommintha valaki azt kerdezne:
"melyik az a lejatszo aminek a kepbeallitasai szerintetek nekem legjobban tetszenenek?" - abszurd, nem?amugy neken is az otthoni rendszer tetszik jobban, mint a mozik 80%a - mert azt szoktam meg, ennyire egyszeru
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest