Új hozzászólás Aktív témák

  • boeing707

    csendes tag

    válasz hadsz #2693 üzenetére

    Külön örömömre szolgál, hogy senkire sem dőlt rá az ajándékhegy a karácsonyfa alatt és senki sem kapott BEIGLI mérgezést, mert ahogy ellenőriztem, mindenki itt van, aki számít.
    Ami viszont nem kerek, az Pécel.
    Megerősítést nyert az a feltevésem, hogy bizonyos objektumokat híradós egységnek tüntettek fel előszeretettel, sőt kötelezően és minden ott szolgáló híradós jelzéseket is viselt. Lásd még Tapolca, 5. RDR, páncélos jelzésekkel. Vagyis, az elhárítás működött.
    A KGB és a "Kormányzat" teljesen különálló rendszert használt, a KGB a sajátját, a "Kormányzat" a diplomáciai csatornát. Még véletlenül sem keveredtek össze. Az Önálló Kormányzati Híradó Ezred egy fedő megnevezés, de jól hangzik. Mivel M.o.-on nem volt szovjet kormányzat, így nem is kellett összeköttetésbe lépni velük. Viszont volt és van Nagykövetség és KGB.
    Az R-410 antennák: nem vagyok egy frekvencia manó, (sem Buldog), de ha hat darab volt belölük, akkor ennek megfelelő adó-vevő egységnek is kellett lennie. Viszont abban az időben egy ilyen állomás energia szükséglete több volt mint egy 100-as égőé, de az ehhez tartozó áramellátó rendszer sehol sem látható, még nyomaiban sem. Ha belegondolunk abba, hogy a Hajagon a hasonló tipusú rádiók és hordozóik számára elég masszív beton garázsokat építettek, persze ha egyáltalán azok számára készültek, akkor itt folytonossági hiány van. Nem tartom valószínünek, hogy valamelyik Gránitban diesel áramfejlesztők szennyezték volna a levegőt. Viszont rádiós kocsiknak sehol sem építettek Gránitot. OK NÉLKÜL?? S még egy dolog: az R-410 rendszert kizárólag az SZA használta. Kizárásos alapon: elképzelhető, hogy az antennák esetleg selejtes darabok lehettek. S a gaz ellenség megtévesztésére szolgáltak. Lengyel barátainknál van egy "3003" objektum, amely földfelszín feletti kialakítása majdnem megegyezik a Pécel-i objektuméval, nem kizárt, hogy azt is híradó bázisnak nevezték.
    Hiába eröltetem tekervényeimet, nem tudok rájönni, hogy hol olvastam egy érdekes beszámolót a Pécel-i objektum egyik épületének leheggesztett ajtajáról, természetesen nem a második emeleten. Hátha valakinek jobb a memóriája, a segítségét előre is köszönöm.
    Igyekeztem "lájtosan" fogalmazni, nehogy megint letiltsanak. Habár itt nincs dolomit bánya, de még lehet.

Új hozzászólás Aktív témák