-
IT café
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #30203 üzenetére
Mondjuk ez tök jogos kérdés! 12 egy tucat illatokkal semmi hatás nem lesz, csak még egy vendég, aki regeteg parfümöt öntött magára.
Én mondjuk tuti valami oud-ot fújnék. Szereznék valami penetránsan émelyítőt addigra, csak hogy megbotránkoztassam a népet. Mer mé ne alapon...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #30207 üzenetére
MFK szerintem túlhypeolt. Majdnem az összes megvolt gyári mintában, erősek, de mindegyik ilyen mehh... Nekem. Akkor már inkább a Megamare 100*, mint egyszer bármelyik MFK. De hát gusztus dolga.
Amúgy ha már azt mondod Zoologist! Melyiket érdemes megszaglászni, a nem édes animálisak közül? Ebből is volt sok mintám, de hosszú távon nem jöttek be. Viszont mostanában ez az animalic vonal érdekel valamiért. Civet? Musk Deer? Sloth?[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #30214 üzenetére
Nem mondom, ha egy picit "könnyebb" lenne a Mega, az lehet jól állna neki, vagy valami frissebb akkord még lenne benne, de én így is szeretem. Messze a legtöbb dícséretet az kapta az összes illatom közül.
Initio-ból csak a Greatness volt meg, mikor annyira ment a hype, de végül is nem jött be hosszú távon.
És a Zoologist-ról, amit kérdeztem? Vagy pont azokat nem ismered?Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Freddycom #30217 üzenetére
Mert aki ebbe nem ássa bele magát jobban, azt el tudja kápráztatni egy avonos parfüm is, vagy egy olyan, amit a déemben, vagy a teszkóban megkap. Igazából el lehet rajta gondolkodni, hogy ők szerencsések, mert olcsón megússzák...
Amúgy én is jártam már sokszor így. Ha már a Mega dicséretéről volt szó, a legtöbb negatív kritikát is egy Orto kapta nálam, a Terroni. Még az oud-os illataimat sem nagyon kritizálták, de az! Nemes egyszerűséggel azt mondta szinte mindenki, hogy mintha valami vegyszert öntöttem volna magamra. Rovarirtót, vagy ilyesmit. Szóval, azt nem vettem meg újra. Pedig én szerettem a füstös, pirított piros gyümölcsös aromáját.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz hdanesz #30238 üzenetére
Na, nálam szinte az összes parfüm ilyen, csak a jóval átlagon felüli tartósságúak maradnak meg. Még amiről sokan azt állítják, hogy 10-12 óra, az is nálam a fele... Ezért hajszolom én a nukleáris erejű illatokat. De ilyen alig van.
-
niof
addikt
válasz Jhonny06 #30242 üzenetére
A múltkori francia rendeléseimnél az ottani posta legalább annyiban jó volt, hogy 2 nyomonkövetési számot is megadtak. Az egyik volt a belföldi (la poste), a másik, mikor elhagyta az országot. Ezt viszont már nem lehetett követni náluk, viszont valamelyik tracking oldal kiírta, hogy ez itthon a postához fog tartozni. És így is lett, az is hozta ki. Egy másikat pedig a DPD.
-
niof
addikt
válasz Fr0z3n #30246 üzenetére
Fúú, micsoda jegyei vannak! Lőpor, vér, beton...😄
Mondjuk a cipriol miatt nálam ki van zárva. Egy illatom van, amiben elviselem, de egyébként ki nem állhatom. Pedig volt ilyen vizipálmánk itthon, de nem azért, hogy szaglásszuk.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Na jó, van még egy parfüm, aminek valami összetevőjére allergiás/érzékeny vagyok. Volt egy mintám a Black Gemstone-ból, ajándékba kaptam. Zseniális, sötét, gyantás, tömjénes illat. Gondoltam ma kipróbálom a bőrömön is. Nagyon jó, fenséges, szép finoman hajókázik át egyik fázisból a másikba. Nem templomi füstölő illat. Eleinte semmi gond nem volt, 3-4 óra elteltével elkezdett égni, viszketni a bőr, ahova fújtam, mindkét kezemen. Gyorsan lemostam. Eszembe jutott, hogy a legutóbbi ilyen a Reflection 45 volt. No, összehasonlítottam az összetevőket (az ismerteket). Egy maradt, ami mindegyikben megvan, a többi vátozatosan más illatokban is van, amiket használtam, szóval azokat nagyjából ki is zárhatom, az egy maradék pedig a mirha... Felírhatom a rózsa mellé, mint kerülendő összetevőt...
-
niof
addikt
válasz tibbike01 #30253 üzenetére
Ez is nagyon jó! Most az mindegy, hogy én nem használhatom, ettől még nagyon rendben van. Sötét, füstös, és amilyen tempóban csökkent az illat intenzitása, le merem fogadni, hogy baromi tartós. Ez alatt a 3-4 óra alatt rajtam is intenzív volt. Nem igazán csökkent az ereje. Kipróbálásra nagyon is érdemesnek tartom!
-
niof
addikt
válasz Elektrosokk #30261 üzenetére
Nem szép ilyet mondani, de mint végfelhasználót, csak az érdekel, hogy eredeti legyen a cucc, és persze olcsó.
-
-
niof
addikt
-
niof
addikt
válasz gergo5991 #30283 üzenetére
Azért, mert feltartja a forgalmat, és ez benne van a KRESZ-ben, hogy nem lehet (indokolatlanul értendő, persze). Az én oktatóm mindig azt mondta, nem baj, ha lassan indulsz el a lámpánál, a lényeg, hogy mozduljon az autó, és indulj el.
@hdanesz Te későn? Mit mondjak én? 43 évesen vizsgáztam, 3 éve van jogsim...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Megjött a Chaos. Most fújtam a kezemre. Nagyon emlékeztet valamire, de eddig még nem jöttem rá, hogy mire. Holnap éles teszt!
-
niof
addikt
válasz Memmaao #30339 üzenetére
Amiket felsoroltam, azok is mind vizes jegyes friss illatok. A kifogyott LBI üvegét kb. egy hónapja dobtam ki (esetleg kettő), de az szerintem nem ilyen. Az sokkal frissebb illat. Ez inkább mélyebb. Talán a Dior a legkevésbé hasonló, inkább a Code, vagy valamelyik Aqua. De utóbbiból nem tudom melyik. Az alap verziót elég sokáig használtam, és volt egy Marine is, a többiből csak mintám volt. De nagyjából 10 éve, úgyhogy konkrétan nem emlékszem, inkább sejtem.
-
niof
addikt
Télen én nagyon szeretem a Xeryus Rouge-ot hordani. Ha lesz alkalmam, valahol ezt is megszaglászom.
Amúgy milyen újra gondolsz? Ez egy nagyon régi illat, van valami új verziója?
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Elvileg ez a régi, piros üveges Rouge, és csak új design-t kapott. Egységesítették.
A Parfumo-n van a nagyon régi, és az új üvegről is kép.[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Azért, mert a redesign miatt 2022-es. Egy darabig nem is lehetett kapni, mikor kifuttatták a piros (az ami a Fragrantica-n szerepel a képen) üvegest. Nekem még az van otthon. Ha fogyóban lesz, veszek egyet ebből, kíváncsi vagyok, hogy változtattak e rajta!
-
niof
addikt
A vintage változatot nem ismerem, és elvileg volt egy reform már előbb is. Esetleg szerezz KM-án, vagy valahol a lekerekített piros üvegesből is, és hasonlítsd össze a hármat. Érdekes kísérlet lenne.
Amúgy, ahogy leírod a jegyeit, nagyon nem bodzás Fantára emlékeztet a kerek piros. Az egy meleg, fűszeres, őszi-téli illat. Tény, hogy van egy friss érzete az elején, de az nem tart sokáig.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Piftuka #30366 üzenetére
Ezen én is átestem. Aztán "visszaestem". És megint. És megint.
Édes illatokat mondjuk sosem bírtam elviselni, meg gourmand-ot sem. Az még OK, hogy citrusfélék, meg málna, szeder ilyesmik vannak a top-ban, de ne legyenek édesek. Mostanában kezd az érdeklődésem a zöld, animális, chypre irányba terelődni.
Mondjuk az, hogy lineáris, vagy átalakulni képes illat, annyira nem számít, inkább csak az, hogy tudjak vele azonosulni. Pl. most akarok rendelni egy Kouros-t. Elfogyott a dekantom, és ahogy telt-múlt az idő, egyre jobban megtetszett.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Misogi #30383 üzenetére
Nagyjából a szokásos. Akinek olyan a bőre, azon nagyon működik, akinek meg nem, azon is jó, de nem annyira. Rajtam szerintem a Megamare tartósabb (eddig maximálisan az a legtartósabb rajtam, bármivel is hasonlítgatom), és a nap végén is jobban érződik, de ez is ott van, csak nem annyira. Szóval, majd kiderül, ha magadra kened... 😄
-
niof
addikt
válasz Memmaao #30385 üzenetére
Ezt több ház weboldalán láttam már kiírva, hogy a batch-ek eltérő színe az összetevők függvényében változhat. Plusz az is csalóka, hogy az egyik üveg nagyobb. És ugye a víz is átlátszó, aztán ha megfelelő "vastagságú", akkor "bekékül".
De egyébként való igaz, hogy a Creed illatai legendásan ingadozók batch-ről batch-re... Ezt már Fragrantica-n is láttam több illatuk alatt beírva.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz dirtboy86 #30390 üzenetére
Hát lehet. Nem mondom, hogy nem. Sajnos a bőrkémia mindenkinél az, ami. Százszor leírtam már, hogy nálam, a másnak tartós illatok is hamar bebuknak 90%-ban. Aztán lehet a T21-ben van valami olyan, ami miatt az jobban érvényesül rajtam, a Renaissance meg nem. Ki tudja? A Wu Long Cha-ról is itt a legtöbben azt mondtátok, hogy nagyon tartós, aztán mikor megrendeltem a "friss" csomagot, az lett a legnagyobb csalódás, a 3,5-4 órájával. Még a legszutykabb designerek is tovább húzták annál sokszor... Ez van.
-
niof
addikt
Rájöttem valamire. Egy pici még van a Kouros dekantom alján, fújtam belőle a kezemre. Meg tapogattam a többi mintámat, és kezembe került a L'oudh. Na, ez a kettő szinte tökéletesen applikálható együtt. Olyan fasza illat lett a kettőből, hogy nem találok szavakat!
-
niof
addikt
válasz Piftuka #30403 üzenetére
Én elkövettem azt a hibát anno, hogy olyan oktatót választottam, akit a privát életben is ismertem. Volt ennek hátránya. Ha újra csinálhatnám, nem őt választanám.
(És pl. ő is telefonálgatott sokat, meg a privát ügyeit intéztük órán, meg ilyesmi.)Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
-
niof
addikt
Rendeltem egy mintacsomagot megint. Most a Laurent Mazzone háztól. Egész jókat írnak róla, aztán majd meglátjuk...
Ezek lesznek benne:
Black Oud, Arsenic Osman Extreme, Black Oud Extreme Amber, Ultimate Seduction Extreme Oud, Radikal Iris.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest