Új hozzászólás Aktív témák

  • szgzuri

    tag

    válasz aladarazurbe #59779 üzenetére

    Szombat reggel én is kinn voltam a Dunán, a Rómaival szemben, az újpesti oldalon, feeder bottal. Bő egy óráig dobáltam ütemesen a 150 grammos kosarat kajával megtöltve, mire rátaláltak a keszegek, főleg kicsi bagoly és néhány közepes dévér. Minden dobásra 1-2 percen belül kapás volt a válasz. Egy óra múlva megjelentek a paducok is, attól kezdve főleg őket fogtam. Délelőtt 10 után beindult a hajóforgalom, és teljesen szétverte a pályát, annyi növényi hordalékot kavartak fel, hogy nem győztem takaritani a zsinórt, és a halakat sem sikerült visszacsalogatnom az etetésre. Mindenesetre volt egy bő két órás periódus, ami allatt nagyon szórakoztató volt a peca, még ha nem is fogtam nagy halakat, és heavy feeder bottal csörlőztem ki őket.
    Feederes keszegezéshez a Dunán mostanában a Guru LWGF-et használom, 10-es méretben (18-as előkén), ez egy lapkás horog, alakja a nagy klasszikus Gama 2260-hoz hasonlit.
    Matchbotos úsztatáshoz hasonló alakú horgot használok, ez Preston N30 14-es méretben (14-es előkén), ez néha nekem is kipattant jobb hal szájából, lehet, hogy amikor jobban esznek a halak, akkor lehetne növelni a méretét.

Új hozzászólás Aktív témák