Új hozzászólás Aktív témák

  • szgzuri

    csendes tag

    válasz A Zéé #59050 üzenetére

    Csütörtökön kimentünk a gyerekekkel Dunakeszire.
    Lányom unokatestvéreivel voltunk, eddig csak párszor horgásztak, és leginkább törpeharcsát fogtak. Keszin lelkesen kezdték aprítani a sneciket spiccbottal, aztán mélyebb eresztékkel sikerült pár dévért is fogniuk.
    Hosszú előkés feedert is tanulgatták, lelkesen tömködték a finom pörkölt magvas mézeskalács illatú etetőanyagot az alagútkosárba, bedobás, 2 percet vár, újradob, az irányzék kicsit széttartó volt, de volt egy bő fél órás periódus, amikor szépen összeállt nekik az etetés, minden kapást nagy koncentrálással vártak, és fülig érő szájjal örültek a megmerített dévéreknek.
    Aztán egyszer csak a methodos bot spicce is elgörbült, a 9 éves kissrác felkapta, és kifárasztotta élete első potykáját, egy 2 kilós tükröst. Nagy volt a boldogság, meg is érdemelte, mert előző este ő keverte be és rostálta át az etetőanyagot.
    Délután egy óra után már nem volt több kapásunk, így kettőkor összepakoltunk, és nagy büszkeséggel hazamentünk, ők azért mert szép halacskákat fogtak, én meg azért mert ők élvezték a horgászatot.

    Ma hajnalban apukájukkal a Dunán is szerencsét próbáltunk feederrel, nekem négy géb fúrta fel magát a horogra, neki sikerült egy paducot elcsípni.
    Volt már jobb is, remélem lesz még jobb is.

Új hozzászólás Aktív témák