Új hozzászólás Aktív témák

  • galervin93

    őstag

    Hirtelen ötlettől vezérelve kimentem ma Dunakeszire pecázni, 3 potyka (1.5, 2, 2.7 kg), néhány keszeg (köztük egy dorozsmás példány is!) és sok-sok szép bodri lett az eredmény. A hűűűs időt leszámítva jó kis peca volt. :-) A vasúttal szembeni oldalon voltam, délelőtt a tó elején, délután átköltöztem a közepére. A pontyok és a keszegek, valamint néhány bodorka az előbbi helyen jöttek, míg utóbbi helyen tisztán csak bodorkát fogtam.
    Akit esetleg érdekel, letapogattam a két helyen a medret, tó elején a parttól 3 méterre kb. 170-es volt a víz, mely 6 méter körül már közel 3-asra szakadt. Aztán olyan 20-22 méterig szépen fokozatosan lemegy olyan 6 méter köré, amit szépen tart is befelé, nem találtam jelentősen mélyebb részt távolabb (50 m) sem. (A mélység inkább csak erős becslés a kosár leérkezése alapján, de az arányok ezek.) Alja kemény, köves, "kopogós". Én oda horgásztam, kb. 20 méterre, ahol eléri azt a 6 m körüli mélységet. Kijjebb is volt néhány bodorka, de a keszegek és a pontyok, valamint a bodorkák zöme is bentről jött. A tó közepén lévő horgászhelyemen végig iszapos volt a meder, és ami meglepő számomra, hogy sekélyebb is az előzőhöz lépest, itt 20 méterre olyan 4, 50 méterre 5-5.5 méterre becsültem a vizet. Az iszap vastag, a 15 grammos method kosár üresen is simán beleragad, töltve meg aztán... Gondolom valami kis önsúlyú, de nagy méretű, felületű kosárral kellene nyomni, ami puhán ráfekszik az iszap felszínére... A csali csonti, pinki volt, ma a giliszta nem ment, pelletből 7 mm-es ananászos volt a nyerő.
    Pénteken, megint tervezek kimenni, akkor vagy szintén ezen az oldalon, csak az északi végén tervezek horgászni, vagy a vasút felőli oldalt próbálom ki, ott még csak egyszer voltam pár órácskát. Mindenesetre az iszapra jó volna valami megoldást találni, szerintem normál kosárral és hosszú előkével fogok majd itt próbálkozni.
    És ha már kimentem pecázni, neveztem is az április 28-án esedékes versenyre, eggyel több peca az évben. :-)

    [ Szerkesztve ]

    Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

Új hozzászólás Aktív témák