-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pgabor79
aktív tag
KRUPS Orchestro Dialog (FNF243) gépről mi a véleményetek? Érdemes másodkézből megvenni?
Azt olvastam JURA belsővel rendelkezik (C,E,F sorozat alkatrészeivel)[ Szerkesztve ]
-
Pgabor79
aktív tag
És még egy kérdés!
Vízkőmentesítéshez valóban jó a citromsav használata? Ha valóban hatásos, milyen arányban kell vízben feloldani? -
Pgabor79
aktív tag
válasz hanolfe #25164 üzenetére
Ezeket a gépeket is kell zsírtalanítani? Miből adódik a zsírosodás?
Milyen szerrel, illetve hogyan kell ezt elvégezni? Azt hittem csak a cappuccino fejet, csövet kell zsírtalanítani.Rendeltem ebay-ről egy ovál csavarfejhez való szerszámot. (Nem találkoztam máshol még ilyen csavarral) Meg szeretném nézni hogy milyen állapotban van belül. Kívülről szinte makulátlan!
Még azt szeretném megkérdezni, hogy milyen hosszú a gyári tápkábel a KRUPS Orchestro gépeken?
Nekem gyanús hogy nem eredeti! Nagyon rövid! Vagy ez ilyen? -
-
Pgabor79
aktív tag
válasz hanolfe #25168 üzenetére
KÖSZÖNÖM! Nagyon sokat segítesz!
Igen, kb 60 cm lehet a kábelhossz... Tehát akkor ez ekkora Kell egy hosszabbító...
Milyen időközönként érdemes amúgy mégis szétszerelni és manuálisan megtisztogatni a főzőegységet, mechanikát? Nem okoz gondot a szerelés.
Tömítéseket kicseréljem szerinted? Vagy milyen jelei vannak ha cserére szorulnak? -
Pgabor79
aktív tag
-
Pgabor79
aktív tag
Full automata kávégépeknél szabad használni TERSONET-et? Többen írjátok, hogy bántja a műanyagot. Ilyen gépeknél viszont bizony találkozik műanyaggal is a szer!
-
Pgabor79
aktív tag
Tudom hogy kívülálló vagyok az automata kávégépemmel, de milyen jobb minőségű, elfogadható árú szemes kávét ajánlotok ilyen gépekbe? (Bravos után... )
-
Pgabor79
aktív tag
Sziasztok! segítsetek!
Elegem lett az automatázós kávézásból! Van egy Krups Orchestro-m, de állandó nyűglődés van vele... karbantartás, pucolgatás, félévente (sőt, most már gyakrabban is) darabokra kell bontanom, stb-stb....
Mit lépjek?
Vegyek egy használt 2015 előtti évjáratú Gaggia Classic-ot? Vagy szemezgetek a Lelit család Anna nevezetű leánykájával is... Kiegészítve egy darálóval... (de milyennnel???) Többektől hallottam hogy manapság már felejtős az alumínium kazános Gaggia... Fogalmam sincs merre induljak!
Nagy igényeim nincsenek, csak vállalható minőségű kávét szeretnék inni....[ Szerkesztve ]
-
Pgabor79
aktív tag
válasz soldier2 #55643 üzenetére
Gyorsan, jó sok választ kaptam! Köszönöm mindenkinek!
Kapszulás, POD-os megoldásoktól elzárkóznék! napi 4-5 adag kávé folyik le a családban.
"Karos géppel törödni kell..."
Igen, de nem hiszem hogy annyit kell basztatni mint a jelenlegi Jura belsős Krups automatát. Egyébként alapvetően nincs bajom a szerelgetéssel, de az hogy 3-4-5 havonta szét kell bontani az automatát (mert már a mechanika hangján hallom hogy megint igényli a törődést), de annyira hogy a főzőegységet is ki kell venni és atomjaira bontva szilikonzsírozni, tömítéseket ellenőrizni, minden kávéval érintkező alkatrészt átmosogatni.... Hát ezt már unom! Nem hiszem, hogy egy karos géppel ennyit kell vesződni! Vagy tévedek???
Gaggia C felé már régóta kacsingatok, de aztán képbe került a Lelit a beépített PID-del! Van valaki aki használta mindkettőt? Milyen különbség lehet a főzött kávét illetően?
60-körül talán már lehet kapni a használt piacon 2015 előtti GC-t, de ez feltuningolva is már-már veri a 100k HUF-ot (de lehet hogy keveset is mondok )
Ezért elgondolkodtató a Lelit! Gilda az 58-as kosáron kívül többet ad mint az Anna? Nyomásmérő óra Annán van Gildán nincs! Azonkívül hogy menőn néz ki, nem tudom mennyire hasznos... -
Pgabor79
aktív tag
válasz SierraFox #55667 üzenetére
Igen a daráló.... Egy GC illetve Lelit Gilda szintű főzőhöz milyen őrlőt illene venni? Mi a minimum? Egyébként pedig nagyon tudnám szeretni, ha lenne olyan őrlő aminél be lehetne állítani úgy, hogy automatikusan adagolja az őrlemény mennyiségét. 1 illetve 2 csészéhez külön külön... Létezik ilyen? Halandó által is megfizethető áron? Egy ilyennel meg lehetne úszni az állandó méricskélést.
-
Pgabor79
aktív tag
Lecseréltem a régi Krups automatámat egy karosra (Lelit Victoria) Általában ketten kávézunk itthon, de ritkán egyedül is iszom egy csészével. Ha egy csészényi kávét szeretnék, akkor mindenképp az egyszemélyes kosarat kell használni, vagy lehet használni a 18g-ost is fél adag örleménnyel? Azért kérdezem csak, mert rendelnék IMS szűrő kosarat a gyári helyett, de ha nem muszáj, akkor nem rendelnék mindkét méretből.
[ Szerkesztve ]
-
Pgabor79
aktív tag
Kis segítséget kérnék. Bár lehet hogy elhajtotok a Kezdő topikba ezzel...
Szert tettem egy Lelit Victoriára, párban egy Eureka Mignon Perfetto-val. (Azt elöljáróban hozzá kell tennem, hogy egy Full-auto Jura F50 géprőlról váltottam...)
IMS 12/18g-os szűrőkosár van a karban. A kosárba 18g őrleményt bekészítve alapos tömörítés után is túl gyors a lefolyás. Lassan indul meg de aztán nagyon beindul. Az őrlemény pedig szemre legalábbis már nagyon finom. főzés után a pogácsa "sáros" néha fel is tapad a felső szűrőre. amikor nem tapad fel, a felső szűrő rögzítőcsavarjának lenyomata látható a pogácsán. Ez azt jelenti hogy túl sok a 18g őrlemény? Nem mellesleg az elkészített kávé keserűbb is mint az automatával készített. Vízhőfok 95 Cfokra állítva.
(A kávé - most megköveztek, de automatából szerettem - arany Lavazza Oro. Igen, venni fogok frissen őrölt KÁVÉT is majd, de úgy gondoltam amíg nem tudom használni az új gépet, addig kár lenne a mosogatóba önteni a pénzt...)
Ha segít, akkor készítek fotókat, vagy videót. -
Pgabor79
aktív tag
Könnyen lehet hogy döglött, még akkor is ha 2 hetes vásárlás... Megpróbálom alacsonyabb hőfokkal.) Mekkora hőmérséklet tartományban kell mozogni az egyes kávéfajtáknál? Van erre valami irodalom? Vagy ez nem ennyire egzakt dolog?
Vagy akkor hagyjam a fenébe a bolti kávét és vegyek valami olcsó, de friss babot a kísérletezgetésre? (Kaposvár.... Roastopus itt van szinte a szomszédban, csak be kellene ugrani egyszer...)[ Szerkesztve ]
-
Pgabor79
aktív tag
válasz Metatron123 #111025 üzenetére
Én pont arra gondoltam, hogy nem elég finom az őrlemény, Így még finomabbra állítottam. Már majdnem púder! Akkor ez lehet a baj.
Disztribúcióra figyelek majd, de szerintem azzal nem volt gond.#111027 vicces1
Hát akkor valóban döglött lehet. 2021. 03. havi ez a Lavazza...#111035 kzoltann
Igazatok lehet, Más téren is így megy ez... Veszek valami friss alapanyagot.