Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    válasz paljoc #58265 üzenetére

    Na akkor leírom miért kérdeztem. :)

    Gene-ről írták, hogy a száraz feldolgozású kávéknál igencsak be kell tartani a dobon jelölt mennyiséget, mert a pelyva eltömíti a szellőző nyílást. Na a Tanzániával éppen így jártam, ilyen mennyiségűt még egyik sem produkált. Konyhát is takaríthattam, mert már be volt kapcsolva a ventilátor mikor kiborítottam tálcára, aztán mint ha bombát robbantottak volna, durva volt. :DDD

    Így egy picit sötét is lett, de azért még nem az olajos kategória, csak világosabbra szerettem volna. Egyébként tegnap lehet bejött az újabb kísérletezés, mert valami csodaszép homogén lett mindegyik pörkölés, égési nyomok nélkül. Ha majd ízben is ezt hozza... :U

    Szerk.: amúgy tényleg nagyon jól bírja a hőt, a burundi és Pápua új-guineai kávék már a 7. percre szépen "karamellizálódtak", míg ez szinte teljesen zöld volt még. Rá is ellenőriztem, hogy fűt-e rendesen a masina.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák