Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Bazsee71 #58213 üzenetére

    Nekem tegnap délután jött meg a két személyes Bialetti Birkka :P kotyogó, de csak ma ittam vele kávét. A tisztítása, szétszerelése nekem könnyűnek tűnt. Tényleg finomabb és erősebb kávét főz, mint egy mezei noname kotyogó, súlyra is érezni, hogy van benne anyag, meg ez a felső szelep is oltári nagy ötlet benne.

    Amiért írok: valamit elronthattam az első főzésnél. Forralt, forró vizet tettem bele, és csak addig öntöttem tele, hogy ne takarja el a biztonsági szelepet. A kávét előmelegített rezsóra tettem fel, kis lapra, közepes fokozatra, meglehetősen lassan főtt le, pedig nem tömörítettem a kávét a kosárban, elég lazán tettem bele, meg messze nem tele. Sőt, az utolsó másodpercekben akkorát buggyant, hogy tele lett a tűzhely mind a négy rezsólapja kávéval, mivel kivágott a kotyogó teteje, a fele kávém odalett. Szóval volt fincsi crema, majdnem mindjárt bele az arcomba :DDD Ennek hogy tudnám a jövőben elejét venni?

Új hozzászólás Aktív témák