- Mindennél kisebb és gyorsabb chipeket hoznak az ASML új gépei
- Hódít az AI, közben a Microsoft emberek százait küldi el a felhős részlegétől
- Felfordul a windowsos piac: az Arm megszerezné a PC-s piac 50 százalékát
- Ömlenek a fiatalok a Facebookra
- Ezúttal bennfentes kereskedelemmel vádolják Elon Muskot
- Opera böngésző
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ezúttal bennfentes kereskedelemmel vádolják Elon Muskot
- XPEnology
- Milyen switch-et vegyek?
- Mindennél kisebb és gyorsabb chipeket hoznak az ASML új gépei
- Felfordul a windowsos piac: az Arm megszerezné a PC-s piac 50 százalékát
- Linux - haladóknak
- Mobilinternet
- Python programozás
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csápájev
őstag
Kotyogosba melyik kávét ajánlanátok? Haveromat kicsit terelgetnem a friss kávék irányába.
Daraloja van.[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
Ismerős vett egy philips hd8650-et.
Milyen kávét ajánljak neki? Komoly válaszokat kérek szépen! -
Csápájev
őstag
válasz Peti...(16v) #67767 üzenetére
Ez egy elég jó vétel volt...
-
Csápájev
őstag
Szerintetek nagy szentségtörés a február 1-i porkolesu Casino Mocca San Augustínt holnap megbontani? 😁
-
-
Csápájev
őstag
válasz donald_boy #68293 üzenetére
A latte is kávé, szerintem semmi baj nincs azzal,ha valaki tejjel issza,sőt,azzal se ha cukrozza.
nyilván az eredeti íz megtartása lenne a cél,de a megszokottnál klasszisokkal jobb kávé mellett csökkenni fog a tej és a hozzáadott cukor is,hidd el.
Ha már klasszisok,akkor maradj a használt Classicnál.
Ha zongorázni tudnám a Gaggia Classic és a Delonghi közöti különbséget , én lennék Richard Clayderman
Hidd el nem véletlenül mondjuk!
Most nem egy suzuki és egy opel közt akarsz választani, hanem egy kispolski és egy merecdes között.
Azzal a Delonghival ezer dolog nem fog működni,nyomásfokozós a kar, nem lehet opv-t állítani, millió sebből fog vérezni a dolog és rá fogsz jönni,hogy tök fölösleges volt megvenni.
Minden gépnek kell bekapcsoláskor kb 20-30perc arra,hogy rendesen felmelegedjen.
Időzítővel oldja meg mindenki,hogy ne ébredéskor kelljen várni.
Ebből a 90 ből itt szerintem 99% azt mondaná,hogy várj használt piacon egy PID-es , 2015 előtti Gaggia Classicot.
A maradék 1%-ra meg ne hallgass -
Csápájev
őstag
válasz donald_boy #68308 üzenetére
A minőségi otthoni kávékészítés laikus szemmel nézve pepecselős.
Ezzel nem fogsz tudni mit kezdeni és ha idegesít,akkor inkább kapszulás, podos gépet ajánlanék.
Egyrészt minőségi, frissen pörkölt kávé kell, minden más kuka.
Sparban a legrágább is kuka,ezer éves döglött szr.
Ha a kv megvan,lehet reggelente grammra kimérni, darálni, tamperelni, csapolni
Ezt csak fokozni lehet,rövidíteni nem ,de mi ezt szeretjük, ráadásul még így sem garantált az eredmény
Sajnos minden,ami a kis Gaggiak (baby-Classic) alatt van, az az általad említett egyes kategória.
Egyszerűen nem tudja a minimumot!
Ez egy technikai sport, kell hozzá a minimum szett és az az összefoglalóban is említett Gaggia , Quickmill gépek.
Az összefoglalóban van egy rész, "milyen gépet vegyek 30 ezerért" azt olvasd el.Időzíthető konnektorra gondoltam, amin be tudod állítani,hogy mikor kapcsoljon be a gép, fél órával kelés előtt pl.
[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
válasz paramparya #68344 üzenetére
Fény utcában legfelül a sarokban?
Csak mert ott nyitott zsákokból árulják a kávét,ami egész nap levegőzik,nem?
Értelmezni se tudtam,hogy ez mi... -
Csápájev
őstag
válasz soldier2 #68354 üzenetére
Érdekes olvasni ,hogy pár éve még hányan estetek a torkomnak,mikor kritizálni mertem a Gourmet fesztiválon Nespressot reklámozó Tóth Sanyit
"amíg a Michelin csillagos étteremben nem ciki a Nespresso, addig a Gourmet fesztiválon sem az", mostanában meg csomóan fikázzátok a kapszulás kávékat, időközben vállalhatatlan lett.
Ma már "meggyőződésem szerint csak akkor ajánl kapszulást, ha ki akar b.szni valakivel."Egyébként ha belegondolsz nem drágább a kapszula,mint egy speciality kávé.
3200 körül szoktam venni CM kávékat, ami 200gramm, azaz jó esetben kb 11 dupla jön ki belőle, ami azt jelenti,hogy 145- egy presszó, és akkor egy olyan ideális esetet vettünk,mikor elsőre eltalálja az ember a hőfokot és az őrlési finomságot...
Nespresso utángyártott 75-, eredeti 120- körül van / kapszula.
Nyilván más minőség... ,de nem drágább. -
Csápájev
őstag
válasz bandras83 #68451 üzenetére
Egy nagyon korrekt olasz kávé.
Nagy előnye, hogy nehéz elrontani, nekem ízlett.Kollégám rendelt Olaszországbol.es döglöttet kapott,erre célzott Bazsee.
Az itthon vett friss volt, korrekt áron.
De marketing bullshittet, ami körülveszi, nem kell elhinni.
Egy jó csokis olasz kávé. -
Csápájev
őstag
Ime, itt mostad össze az otthonra ajánlott graefet a kávézóba nem ajánlott eurekaval.
Az összes többi,amit itt összehordtál meg masszívan nem igaz.
Rengeteget írtunk már lefolyásokról, színről, mindenről.Bevallom nem tudom milyen kávékat szeret Parci.
Az sem igaz,hogy bárkinek egyet kéne érteni vele, sokat vitatkoztam vele,de ahogy néztem más is.
Az meg csak szimpla személyeskedés,hogy szerinted ő megállapodott az olaszos pörkölésű kávéknál, azaz szerinted le van maradva...
Milliószor ajánlunk világos pörköléseket, CM stb kávékat, tehát tényszerűen nem igaz,amit írsz.cm702 egy kiváló ár / érték arányú belépő őrlő otthonra.
Ebben az árkategóriába kompromisszumokat kell kötni,de sokan próbáltuk és bár már Mazzer minire váltottam tartom,hogy abszolút ajánlott, ahogy írtad kompromisszumokkal, az egyik ilyen pl,hogy fokozatos.
Ez világos pörköléseknél fog inkább kijönni,de maradjunk annyiban,hogy sokkal drágább darálóknál is van valami kompromisszum és ráadásul nem azt állítottuk,hogy tökéletes lenne.
Kicsi, olcsó, kevés pangó marad benne és ha vegyesen iszik olaszos és világosabb pörkölésű kávékat, akkor 90%ban be fogja tudni lőni a használója az adott kávéhoz. -
Csápájev
őstag
Ha a zsebemben lenne az a pénz,amit rosszul pörkölt kávékra költöttem...
Volt olyan pörkölő akitől hárman rendeltünk, mindhárman küzdöttünk a kávékkal, míg végül Bazsee írt nekik,hogy ez bizony hibás pörkölés. (hármunk közül csak ő pörkölt otthon kávét, ő találkozott ezzel a hibával).
A pörkölő visszakérte a kávékat és visszaadta a pénzt.
Az is beszédes,hogy nem újat küldött helyette...Rengeteg speciality helyet próbáltam már, rengeteg drága kávét.
Mikor a legprofibb pörkölők, legjobb kávéja a legjobb gépparkkal is olyan lesz,hogy inkább fórumtárssal együtt kiöntjük, akkor azért felmerül bennem,hogy mennyire hóbort, divat ez a világos pörkölés
10ből kilenc helyen nem ízlik presszóként a világ pörkölésű kávé.
Ebből mondjuk nyolcszor baromira citromlé érzésem is van.
Aztán jön két hely,ahol egész jó.
Nagyon ritkán pedig egy "húdebaromijó" érzés.
Tamp and Pullokban nem szoktam csalódni, és legutóbb Madalban volt ez a húdebaromijó filing.[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
-
Csápájev
őstag
válasz GAgyiXyXy #68859 üzenetére
Erről már más is írt.
Sajnos Surda már nem fórumozik, de meg tudom kérdezni,ha bármi érdekelne.
Legutóbb a Tatuinon látták presszózni Hajtömeggel, aki magányos orákulumként él és nagyon kevesekkel áll szóba. -
Csápájev
őstag
válasz Keresztapper #69409 üzenetére
Na tessék. Akkor mégiscsak van ennek értelme
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen