-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz bbuffy #102611 üzenetére
A Toobee által linkelt Grohe szett még határeset, 93e fejjel és patronnal együtt. Ha valaki nem akarja váltogatni a szűrt/nem szűrt vizet, akkor meg egy sima BWT fej és egy patron.
-
Bazsee71
őstag
válasz Parci #102619 üzenetére
Hasonló a helyzet nálunk is. 1,5 éve vettem szódagépet, a kancsót meg 6 éve, így nem hordunk haza semmilyen palackos ásványvizet.
Nálunk ízre jó a víz, de nagyon kemény. Legalábbis 3 hét alatt besárgul minden, ha nem vízkőoldózok.
Egyelőre a kényelem miatt a BWT patront lépem meg (rendelek az üzembe is, nincs külön kör), aztán majd egy konyha update során újragondolom. -
Bazsee71
őstag
-
Bazsee71
őstag
válasz bl4ze #103303 üzenetére
Én pár éve egy olasz benzinkúton futottam bele olyan Illybe, hogy hűha. Persze nem egy világos pöri volt, de eléggé kiemelkedett a többi közül.
koxx: A videóból elég jól kiderül, hogy le tudja őrölni a kávét. Viccet félretéve, nagyon örülnék már egy jóárasított, mindentverő őrlőnek, de nem hiszem, hogy a copy-paste fogja meghozni az áttörést. De ne legyen igazam.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz RetepNyaraB #103340 üzenetére
Nem tudom ennél a mérlegnél ez hogy működik, de Acaia-nál ez két külön funkció: indul a stopper a tárázással (ezt használom espressora), vagy az első cseppel.
Szóval ráteszem a csészét, indítom a gépet, és így pontosan onnan számol.Sajnos egy vagyon, de nagyon patent az Acaia. Itt jön ki az, hogy van mögötte R&D, tudatosan olyan a termék amilyen, jó használni. Aki másol, már nem tudja, hogy egyes funkciók miért olyanok, amilyenek, és itt jönnek a gondok. Személy szerint inkább használom a KS36-ot egy stopperrel, mint egy félokos mérleget.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz RetepNyaraB #103573 üzenetére
Nálam a hőfok az utolsó, amihez nyúlok egy kávénál, egy a lényeg, legyen stabil, ezt tudja a PID. Az arányok és a víz szerintem jobban befolyásolják a végeredményt. Persze ez úgy igaz, hogy nem nagyon kerül sötét pöri az őrlőbe, tehát ilyen téren nem nagy a variálás.
-
Bazsee71
őstag
válasz RetepNyaraB #103949 üzenetére
Rokusch, Reggeli
-
Bazsee71
őstag
válasz bencefica13 #103974 üzenetére
Ha már külön örlőben gondolkodsz, akkor méginkább érdemes hanyagolni a Sage kombit. Ennyi pénzért kapsz Rancilio Silviát, Magistert, tuningolt Classicot, mindegyik kategóriákkal jobb presszóra.
Kézik közül presszóra szerintem a Kinu a legjobb, de egy Comandante Red Clix-szel oké lehet presszóra és filterre is. Wilfa Uniform presszó tartományban nem jól állítható. -
Bazsee71
őstag
válasz Peti...(16v) #104030 üzenetére
Vagy mi lenne, ha megkérnénk Ádámot, hogy gyártson pár gyűrűt, ami kívülről öleli körbe a kosarat? Egyet én is bevállalnék, szívesen fel is veszem vele a kapcsolatot.
-
Bazsee71
őstag
Válaszolt is Ádám, márciusban neki tud állni az újfajta kávébetöltő tölcsérnek. Első körben csak 58 mm-es változattal terhelném. Akit érdekel a dolog, az kérem töltse ki az alábbi kérdőívet, ebben összesítem az igényeket.
TADAMM egyedi kávébetöltő tölcsér (kívülről öleli körbe a kosarat)
-
Bazsee71
őstag
A zöldkávé nedvességtartalma 9-12% között mozog (persze vannak extrém kivételek), pörkölés során pedig a súlyveszteség 12-14% (pernye és nedvesség).
-
Bazsee71
őstag
válasz WarLock07222 #104412 üzenetére
Egyszerű, ha van eszköz, amivel nem rontom el, és jó használni, akkor nem szenvedek mással.
-
-
Bazsee71
őstag
Pont ez a hasonlat jutott eszembe. Vagy a sávtartó.
Csak nem dobtam be, mert az egyengetőt meg szeretem. Nem fejtegetem már, hogy mit csinál, jók a nyitott csapolások vele.
A legjobb mondjuk az F64 karbaőrlőssel volt, egyet koccintottam rajta, hogy elterüljön, tömörítettem, és perfekt, semmi varázslat. -
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #104536 üzenetére
Amibe bele lehet kötni, hogy ha vizet ereszt át a karon, akkor érdemes szárazra törölni. De végre nem egy olyan videó, ahol tömörítés után pörgetik a tampert, vagy kocogtatják a kosarat.
hifis50: Nekem elég jó meglátásnak tűnik. Valószínűleg ebből fakad az is, hogy a Renekával szinte mindig szép a lefolyás, nem spriccel jobbra-balra. Áramlástanilag lehetne kicsit javítani rajta, keskenyebb peremmel, ott láthatóan mindig "megég" kicsit a pogácsa.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz bl4ze #104852 üzenetére
Ez a videó mindent visz...
-
Bazsee71
őstag
Gravity1234: AVX-nél elvileg most bővül majd a Loveramics készlet, és csészealj nélkül is elérhetőek lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz Bazsee71 #105044 üzenetére
Erről kicsit részletesebben, mert volt szerencsém elég sok próbát tenni a kávé tárolásával az elmúlt években.
A következő peremfeltételek mellett minőségi romlás nem volt tapasztalható még 2-3 hónapos kávék esetében sem:
- megfelelő, oxigéndiffúziót gátló csomagolóanyag,
- friss alapanyag (csak friss szüretelés),
- pörköléstől számítva 8 órán belül lecsomagolva,
- kontrollált körülmények között tárolva (max. 22 °C helyiség-hőmérséklet, napfénytől védve).A leghosszabb ideig pihentetett kávét pont egy hónapja bontottam, egy 2020 januári pörkölésű száraz etióp volt, tehát 13 hónapos. Ízekben már messze volt egykori önmagától, de nem döglött le, joker őrlő álláson húzható volt.
Kísérleti fázisban van egy kissé "unortodox" csomagolóanyag, azzal 6 hónaposan is perfekt volt a kávé. Lassan lesz vele 12 hónapos tapasztalat is, egyelőre rendkívül biztató. -
Bazsee71
őstag
válasz Cathfaern #105049 üzenetére
Persze, onnantól kezdve, hogy elhagyta a pörkölőt, nehéz befolyásolni a dolgokat. Csak arra akartam rávilágítani, hogy ez az öregedés téma is a helyén kezelendő. Ha egy kávé 1-2 hónaposan döglött, akkor ott nem az időtényező a hiba.
Éppen jön a szezon, érdemes majd kipróbálni egy száraz etiópot, hogy milyen 2 hetesen, és milyen 6-8 hetesen.Annak ellenére, hogy egy éve foglalkozunk vele, a csomagolás még nagyon kísérleti stádiumban van, de amint eldől, hogy használható/nem használható, beszámolok róla.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz Zen42 #105053 üzenetére
Az más, ha fagyasztod, kiveszed és fel is használod. De ha lefagyasztod, kiteszed a pultra, két nap múlva megnyitod, akkor esélyes, hogy döglöttként fog viselkedni. Legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom pár tasakkal. Adagonkénti fagyasztásnál én sem tapasztaltam ilyet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen