Új hozzászólás Aktív témák
-
nyisziati
veterán
Mostanában többször vettem kolumbiai arabica-t innen.
Kotyogósban csinálom, nagyon kellemes az aromája bármelyik boltihoz képest.
4.080,- kilója.Kérdésem az lenne, hogy ti szoktátok-e turbózni az ízét a kávénak?
Pl. őrölt mogyoróval, kakaóval, mazsolával, fűszerekkel stb. -
nyisziati
veterán
Kösz a tippet.
Rákerestem, de sajna szirup nincs sehol, max. a dió, zacskóban. Akkor majd hozzáőrlöm a kávéhoz.(#1605) Polarstar : persze értem, sokan csak a natúrt szeretik.
Én inkább kísérletezős vagyok, Cafe Frei-t is veszek időnként. Tavaly találtam dohánylevélben érlelt kávét a kínálatukban, az egyáltalán nem volt tolakodó, de különleges aromát kölcsönzött a kávénak, teljesen kompatibilis volt vele.
De persze nem akarom erőltetni. -
nyisziati
veterán
Jaja, a fahéjas bécsi kávé... Ezen az ízesített tejen már gondolkodtam, csak az a baj, hogyha nem jön be, akkor dobhatom ki...
A kurkuma durván hangzik, azt tyúkhúslevesbe szoktam.
Kávéba még szerecsendiót, vagy őrölt szegfűszeget, szegfűborsot időnként.(#1609) Polarstar : nem magára a Frei kávézóra gondoltam, hanem lehet kapni az Auchan-ban 12,5 dekás Frei kávékat, amiket otthon te főzöl le.
Szóval csak aroma, azt mondod? Kár. Megkóstolnám a valódit. -
nyisziati
veterán
-
nyisziati
veterán
A régi.
Nekem van egy a '80-as évekből, és teljesen más az íze, mintha egy újban készítem.(#1618) NakonXipan : szerintem ezt csak úgy tudod meg, ha kipróbálod.
Sokat nem szabad beletenni, egy eszpresszóba egy fél késhegynyi.
Bár én egy négyszemélyes kotyogóssal ha főzök, abba megy egy késhegynyi, picit talán több.(#1620) FPSTunker : nem gondolnám, hogy probléma lenne velem, mint szakáccsal, eddig gyakorló háziasszonyok kivétel nélkül dicsérték a főztömet (és nem érdekből). A húslevesem is príma, egyedül a színre kell rásegíteni. Errefelé nincs kapirgálós tyúk, és a boltokban sem találtam jót.
Egyébként édesanyám elmondta, hogy már az ő gyerekkorában vidéken (Battonya) is rásegítettek a színre egy kis dinsztelt sárgarépával.
-
nyisziati
veterán
Én 4 személyesben félig rakom a kosarat, mert tele tényleg erős.
A vizet meg szelep fölé töltöm. Tapasztalatom szerint így jobban kijön a "lényeg". Ugyanis forráspontot elérve nemcsak a szelepnél jön ki egy kis gőz, de fölfelé is tágul, előnedvesítve az őrleményt.
Így amikor a teljes gőz megindul fölfelé, már egy előnedvesített őrleményből oldja ki a nedűt. -
nyisziati
veterán
Még valaki kérdezze meg, hogy a 400 Ft-os Bravos téglából lehet-e iható kávét főzni.
-
nyisziati
veterán
Hmm... És ez az amatőr topik.
Milyen lehet a profi? -
nyisziati
veterán
Gondoltam egyet és a törökös kávén csavartam egyet.
Kuktában főztem ki.
Így egyszerre van főzve és nyomás alatt tartva, hogy az aromából minél több megmaradjon.
Meglepően jól sikerült!
Az aromája kellemesen lágy lett, az erőssége pedig a kotyogós és a törökös közé esik.(az edényeket mosogatógéppel mosom, így más íz nem zavar be)
-
nyisziati
veterán
-
nyisziati
veterán