Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
addikt
válasz Mr.Csizmás #108 üzenetére
Gépfüggő menyi kávéval dolgozik. Szerintem sok lesz az, kolléga automata kávéfőzőket újít fel és árulja, szervizeli őket. Mesélt storykat, 6-8 g kávéből dolgoznak ezek a gépek általában. Azt mondta, hogy nem tud annyi 6 g-s gépet szerezni, mint amennyit a környékbeli kocsmák megvennének. 100 forintért a 6 g kávén átnyomott melegvíznél vajon milyen haszonkulcs van?
Más:
DolceGusto gépbe való kapszulákat honnan érdemes venni? -
grizlisandor
addikt
Pedig a Dolce Gusto(katt)-nak is van.
-
grizlisandor
addikt
Hűtéssel(fagyasztással) lehetne lassítani a friss kávéban zajló oxidációt, de mivel az a Lavazza egy sötét pöri, meg már hónapos pöri. Így szerintem annyit éri meg csinálni, hogy kiszorítod a zacskójából a levegőt, lezárod a tetejét így(katt) és valamivel rögzíted, én binder csipesszel(katt) szoktam és berakod hűvös helyre.
-
grizlisandor
addikt
Elvileg a Gaggia géped = Saeco Poemia átmatricázva(katt).
Phórumtársnál(katt) volt hozzá hagyományos portafilter.
Vagy lehet csinálni belőle bottomless(katt) portafiltert is.
Már csak egy 53 mm tamperre lesz szükséged, és a meglévő őrlőd segítségével javíthatod az otthoni kávét. -
grizlisandor
addikt
válasz Mr.Csizmás #581 üzenetére
Fentebb(katt) írtam, hogy elvileg = Saeco Poemia a gép, szerintem a DeLonghi-nák jobb. A kettő közül én Gaggiát(Saeco-t) választanám, mert ha megszünteted a nyomásfokozós kart + őrlővel állítólag jó dolgokat lehet főzni, a későbbiekben lehet még tovább tuningolni.
Vagy ha nem baj, hogy használt, egy felújított Gaggia Baby vagy kicsit többért egy Gaggia Classic(2015 előttit). -
grizlisandor
addikt
válasz Mr.Csizmás #585 üzenetére
Irodába inkább én automatát néznék, vagy kapszulásat vagy POD gépet.
Mindenféle tuning nélkül melyik a jobb, passz. Sajnos DeLonghi ECP 31.21-ról nem találtam értékelhető véleményt a PH-s kávésberkekben, ellenben van pár Gaggia Viva tapasztalat.
-
grizlisandor
addikt
válasz Mr.Csizmás #587 üzenetére
Ha egyszerre kávézik a banda, akkor akár nézhettek egy újabb Szarvasit.
Betegeskedik a cégnél az automata Saeco, lefojtja őrleménnyel saját magát. Hoztak ideiglenesen egy Szarvasit és ugyanazzal a kávéval etetve nekem jobban ízlik a kávé. Otthoni technikával készülttel nem összehasonlítható ez sem.
Ha nem, akkor automata vagy kapszulás vagy POD gép, mert ugye ezekkel mindig friss kávét lehet csinálni, mikor inni akar valaki.
-
grizlisandor
addikt
Graef cm702(katt)[link] ajánlott. Nekem is ez van, annyi hiba van, hogy marad az őrlőben pangó örlemény, és egy kis paskolással, paskolásos ráindítással tudod eltávolítani az őrlőből. Használtan ki lehet fogni garanciális példányt 22k körül.
-
grizlisandor
addikt
válasz dugesz77 #738 üzenetére
Tavaly vettem, és a gyárilag alátételezve tudja a presszó finomságú őrleményt. Persze, fórumon olvasgatva nincs két egyforma presszó állás a CM702 őrlőnél, még azonos alátételezés mellett se.
Tavasszal szétszedem takarítás céljából, biztos valami youtube videó mellett fogom csinálni.
-
grizlisandor
addikt
Annál többet nem tudsz tenni, talán azt, hogy 250 gr csomagokat bontasz és tartasz az edényben. Nem tudom, hogy a mennyit számít az eltelt idő az őrölt bolti kávénál, megpróbálhatod frisebb kávékkal, ha jól emlékszem lejárati dátum -2 év a csomagolás dátuma.
(#769) Ance:
Én nem szoktam várni, megy bele az őrlőbe és finom a végeredmény.
Másik topikban szó volt róla, hogy egy kávégeek(talán James Hoffmann) a fagyasztott pörkölt szemeket újramelegítette és utána őrölte és főzte le, jobb (tds-ű) kávét kapott talán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindenki AI-t akar, már 2025-re is eladták a HBM chipeket
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mini-ITX
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ZIDOO médialejátszók
- Macska topik
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...