Új hozzászólás Aktív témák
-
Froclee
őstag
válasz Vision #30626 üzenetére
Dehogy olyanokat árul.
"Megnéztem a weboldalát, és nekem ez volt az érzésem."
Mondjuk nem tudom melyik részét nézted a weblapnak, de OfficeShoes-ban nem 80k-1millió között van az átlagár legjobb tudomásom szerint. (Vagy épp 4.5 milló.)
Ezek limitált lépők, amiket máshonnan kb max botokkal lehet beszerezni mert olyan hamar elfogynak. Szóval ezt pl hagyományos boltokban (Nike/Adidas) nem tudod megvenni, csak resellerektől.
Egyébként 2-3 éve én is adtam el neki cipőt. Emlékszem csodálkoztam, hogy fiatal kora ellenére milyen gyorsan tudta a pénzt leszámolni az ujjaival.
[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
válasz geleati #31207 üzenetére
Nekem a LinkedIn keresője nem túlzottan jött/jön be, utolsó 2 helyem HackerNews-ról van. Egy faszi írt egy weblapot, ami szebb formában összesíti, 1-2 logikai rendezéssel fűszerezve (pl programozási nyelv szerint).
szerk.: vicces hogy itt több Rust munkát talál mint C#, de lehet csak az algoritmusa rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
válasz Froclee #31209 üzenetére
Ja, látom viszonylag egyszerű logika alapján dolgozik. .NET-et még beledobhatta volna a keyword-ök közé.
-
Froclee
őstag
válasz vegetableman #31552 üzenetére
Jó pénz a fél millió, de én pl az általad említett kötöttségekkel nem fogadnám el. Ha nagyon kell a pénz, tovább keresnék.
[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
válasz Vision #34013 üzenetére
Redditre szokott írni egy Bécsi forma, ő azt mondja 65-75k között van a senior bér, felette ritka. Progresszív adózás miatt elég szarul is skálázódnának a magasabb fizuk.
[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
-
Froclee
őstag
Sajnos ilyes kevés félretett pénzzel iszonyatosan nehéz 1-ről a 2-re jutni, pláne ha extrémebb tervei vannak az embernek (több utazás per év, saját tágas ingatlan, korai nyugdíj pl 50 évesen, ne adj isten nyaraló). Mi végül ezért is maradtunk itthon, a progresszív adózás miatt minden nyugatabbi ország rerabolna engem. Most a fizum 70%-a kb megmarad és a fentebb említett pénzügyi célok sem elrugaszkodottak.
[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
válasz nyunyu #37026 üzenetére
"gyakorlatban ha túl sok pénz áll lekötetlenül a Kft számláján (0,0000000% kamat!)"
Tipp: én dollárban kapok fizut és Wise Business-en MMF alapú perselyben tartom (5.05% APY jelenleg).
"kb. 30%-ra lehet leszorítani az effektív adókulcsot"
Érdemes hozzátenni hogy a SZOCHO plafon miatt minél több pénzt keresel, annál kisebb lesz az adókulcs.
[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
Orosz Geri update-elte a Trimodal kompenzációs modellét. Itt a cikk.
kexksz: a cégnek hanyadik befektetési köre és mennyi pénzzel?
-
Froclee
őstag
válasz boorit #38779 üzenetére
Klasszikus freelancer poziknál inkább órabér jellemző fizetetlen szabival, de ha egy rendes cégnél dolgozol csak épp külsősként, akkor a havi bér fizetett szabival is előfordul + egyéb benefitek (RSU, munkaeszköz, tanulmányi/egészség keret, szülői szabadság stb). Nekem most épp utóbbihoz van szerencsém.
Egyetértek, hogy 90k alatt kevésbé érdemes seniorként.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest