- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- DIGI kábel TV
Új hozzászólás Aktív témák
-
Locutus
veterán
A fene. Pont most hogy 4K-ban már simán kihajtjuk 120fps-el....ja nem.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
UnknownNoob
tag
-
veterán
Aki tv-t vesz játékra az általában konzolon játszik, a jelenlegi gen meg a legtöbb esetben a 4k30fps-t sem tudja elérni, a 4k60 ritka mint a fehér holló, 4k120-ról meg nem is hallottam. Szóval majd esetleg ha jövőre jönne pro konzol de a target az ott is inkább a stabil 4k60 lenne.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
CRTs
aktív tag
"120 >144 semmi előrelépés nincs."
na az oledes célközönségének megint semmit nem sikerült felfogni display ügyben
a 144 hz az jobb kurzor, egyrészt, jobb input lag másrészt, és be lehet állítani 48fps-re framelimiterrel akkor mindkettő érvényes még mindig, hoppá
de nektek erről úgyis csak annyit kell tudni hogy ha beégett akkor vegyedamásikat
-
PTM
tag
válasz turikoczka #6 üzenetére
Én ezekből PC-n semmit nem veszek észre (maximum 144-re képes a monitorom). Rosszabb persze nem lesz, ha tudnak majd 120-nál magasabbat is a tévék.
[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
Én monitornak használok egy 42 colos LG C2 OLED TV-t, íróasztalnál.
Amúgy többnyire konzolon játszom, bő 2 éve a jelenlegi generáción, eddig a több tucat címből az összeset 60 FPS-el játszottam. Ez picit nagyobb arány, mint a holló populációban a fehér egyedek száma.
Még mielőtt rákezdenél, hogy "de há az nem is igazi 4K", tudom, hogy a legtöbb címnél felskálázás van változó felbontásról, de ha PC-n oké a DLSS és társai, konzolon is lehessen már.[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
240 Hz-es oled tv-k nem is lesznek 3 éven belül, mivel az új Pentonic SoC-ok sem kezelik azt a tartományt. LG jövőre új saját SoC-et ad ki 6 év után az Alfa Gen10-et, ami a Pentonic mintájára tudja a 144 Hz-et.
Amiről viszont nem esett szó és fontosabb tv fronton; A G4 csúcsfénye 3000 nit körül lesz (nem kalibrálva), a C4 1300 nitet tud majd, ez főként az új képvezérlésnek köszönhető mintsem az új panelnek.
-
CRTs
aktív tag
válasz abridabri #11 üzenetére
nem veszek oledet én projektorral nyomulok vagy wearable displayel mert nálam 4 méter az ingerküszöb legalja nem rakok asztalra tévét meg nem ülök a fal előtt szorosan ( wtf )
48frame miatt érdekes a 144hz nem a 144 miatt
120framen te framelimiterrel 60at vagy 40-et állítasz be és a 60 hülyén néz ki sample hold displayen mint az oled, azért 48 frame a HFR hollywoodban nem 60 meg 120
-
Még a régi 60Hz-es OLED-re sincs pénzem, erre majd biztos lesz.
Amúgy én egy 65-ös Q80T-t használok PC "monitornak" és igen lazán kihasználom rajta a 120Hz-et.
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Squirrel
őstag
Arról nem találok egyelőre semmi infót, hogy a 83-as G4 kap-e MLA panelt. Ha nem, akkor b..ssza meg az LG.
-
ricsip
addikt
Aztán a DTS hangkódeket meg képes-é már megszólaltatni ismét a 2020-as megszüntetés után? Vagy még mindig csak külső hangeszközön szólal meg, mint az aktuális sorozat?
Gigabit-es LAN vajon lesz már benne, vagy még mindig csak 20 éves 10/100-as IC-t sikerült kukázni kínából?-
-
veterán
Gondolom árban is jelentkezik majd, a 144Hz
duree54
-
tobias88888
őstag
Hát, nem ezért fogja lecserélni az ember a régi oled tv-jét az fix. 6900XT-vel QWHD-ban nincs meg a 144hz, nem hogy az OLED806-on a 120. Sok értelme jelenleg nincs a képfrissítést növelni, sokkal inkább a fényerőt kellene a HDR miatt.
LG ahogy nézem most egyeduralkodó lett, legalábbis a Philips OLED-ek árai kilőttek az égbe így nem valós alternatíva (a képminőség kb LG C szinten van), pedig nem nagyon vennék már ambilight nélküli tv-t, annak tényleg van értelme. -
Kezdünk a telefonok sorsára jutni.
Semmi újat nem tudnak kitalálni most jön a Hz emelgetés telónál meg a RAM emelgetés. Mert hát egy telóba feltétlen kell 16GB RAM.
Ha egy monitornál már létezik 300Hz is akkor miért olyan nagy szám egy TV-nél a 144Hz? Ugyan azt adják el nekünk évek óta csak nézzétek meg.
Az hogy most QLED vagy NEO QLED vagy OLED vagy AMOLED a neve annyira mind1 már.
Valszeg már az a technika is meg van amit majd 5 év múlva adnak el nekünk csak minek most eladni ha addig a butított verziókból jól megszedik magukat a gazdag embereken?
Hasonlóan az akkumulátoroknál már valszeg meg van a következő lépcsőfok is.
Jó példa volt a rák ellenszere dolog a Family Guy-ban, minek gyógyítsa meg 1 nap alatt ha a a sok évnyi kezelésből több lóvé jön be neki? Ugyan ez van a világban is.
Én már csak vigyorgok amikor meglátok egy ilyen cikket.
A legjobb az volt amikor az Asus ROG monitorok 120Hz-el jelentek meg de volt rá opció a menü-ben túlhajtásra és mehettek 144Hz-en is. Nem lett volna egyszerűbb 144Hz-el eladni áááááá.... szánalom.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
ricsip
addikt
Erre tudsz adni valamiféle hivatalos megerősítő linket, mert csak a passthrough-ot dobja ki a gugli?
Úgy értem, ahol konkrétan leírják h. igen, képes megszólalni a DTS a TV beépített hangszórójából is, nem csak DTS passthrough képes kiküldeni egy külső HDMI-s hangeszközre.[ Szerkesztve ]
-
-
nexplo
őstag
Egy kicsit én is ezt érzem, de nem értek hozzá csak lelkes felhasználó vagyok. A 120-144 nem tűnik valami gigászi fejlesztésnek. Az más tészta hogy mivel hajtanám meg ami bírná is. PS4 pro és az asztali gépem sem bírná 4K 144HZ azaz 144 FPS közel nyomni a jelet. Látványban nem hiszem hogy észrevenném a különbséget.
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
PTM
tag
Nem tudom már, hogy hol olvastam először, de az AVS Forumon írnak róla, ha a G3-C3 threadben rákeresel a DTS-re. Nekem is van egy 77G3-am a megjelenés óta és első kézből tudom megerősíteni, hogy szól rajta a DTS, mert ezt kipróbáltam (amúgy erősítővel használom).
[ Szerkesztve ]
-
A TV-nek annyi előnye van egy monitorral szemben, hogy kisebb felbontáson is mint a natívja viszonylag éles marad a kép.
Én pl egy 4080-as PC-vel 1440p-ben DLSS Quality-val (+ Frame Gen) tolom a Cyberpánkot szó szerint kimaxolt beállításokkal az új szuper követős Ray Trészing-el átlag 110FPS-el mindezt úgy, hogy éles a kép a 65 colos 4K TV-n.
Ha 4K monitoron próbálnád meg ezt akkor az csúnyán homályosítana a képen.
Van olyan játék ami tud 4k 120-144 de még több FPS-el is futni ez tény de a nagyobb, bocsánat komolyabb címek már nem.
Egy szó mint száz PC-n ki lehet használni ezeknek a TV-knek a magas képfrissítését.
Konzolon természetesen más a helyzet ott a legtöbb játék 30-60FPS lokkal jelenik meg, nagy kivétel az ha megy az unlocked/120FPS de ott akkor már szörnyű butitások vannak ez saját tapasztalat PS5-ön. (High Framerate Mode)S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
nexplo
őstag
Nekem csak 3090Ti-re futotta tehát az FPS-em még gyengébb. Jön majd a 4080 ha lesz rá keret. Én épp ezért 2K-n monitorom tolom a pc-t és tv-n a konzolt. Bár én SSD-re cseréltem a pro konzol hdd-jét de ez a végső FPS számhoz szinte semmit sem ad hozzá tehát igazából alacsony FPS-el futnak a játékok nagy felbontásban. Nem tudnám kihasználni ezt a frekvenciát szumma szummárum
-
bteebi
veterán
Jó eséllyel igen. A frekvencia négyzetével (vagy köbével? nem mindegy) arányosan nő az ár. Bele se merek gondolni, hogy milyen lesz, amikor már 400 Hz-es panelek is lesznek.
#18: "Gigabit-es LAN vajon lesz már benne, vagy még mindig csak 20 éves 10/100-as IC-t sikerült kukázni kínából?"
Még mindig van abból pár 10 millió darab, és több eurócentet is spórolnak rajta TV-nként, szóval egyelőre marad az. Cserébe lesz mellette ax-es WiFi.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
janos666
nagyúr
Jobban néz ki 4k kijelzőn a DLSS 1080->2160, mint a natív 2160 és az fps hasonló.
Azt én sem értem, hogy miért nem célozták már meg a DSC-vel kihozható max Hz-et.
Vagyis na jó, de, mert egyrész spórolnak a SoC árán, másrészt másra költik el a SoC erőforrásait ("AI képjavítók" és "AI asszisztens", stb).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nexplo
őstag
Ezt nem vitatom csak tv-n nem tudok játszani. Már ha van egyáltalán időm rá. Mennyivel jobb volt gyerekként esténként "kockulni" mint felnőttként állandóan robotolni. Fiatal korban pénz nincs de idő van, idősebben pénz van csak idő nincs, fene egye meg
-
ofgm
tag
Én már 48.000Hz-es Tv-t várom 😁nagyon, a 360.000-FPS-el 😎 No meg a másik technológia még a kedvencem, ugyanis egy valamirevaló mobilra fejlesztett normális innovatív kamerás megújulást is várnék, ott is csak a proci meg a ram, meg a képernyőn rúgóznak mert itt háborúznak csak de kamera fronton 3-4 éve megrekedtek egy bizonyos szinten, csak vannak gyártók akik néha szoftveresen tudnak "reszelgetni" a többi csak a fogyasztók megtévesztése 👍👍👍
[ Szerkesztve ]
-
CRTs
aktív tag
"A TV-nek annyi előnye van egy monitorral szemben, hogy kisebb felbontáson is mint a natívja viszonylag éles marad a kép."
hát igen azé ilyeneket nem ártana a ph-nak tisztába rakni, hogy neked hány valós fov mellé van mekkora felbontásod, mert 1 fokra 60 pixelnek kéne jutni hogy ne látszódhassanak pixelek. És falraszerelt tévénél az a fokszám elég gyorsan esik, projektorozni meg nem szoktak hogy a proji visszarakja a fov-ot. De a 60 pixelt túlküldik oleddel mert mér ne.
És ilyeneket ne írjon be az ember hogy éles marad a kép xD
na és ez már a 4. súlyos alultájozottság a topikban. (Nem az az előnye. Minél távolabb van 1 display annál jobb mert közelről könnyű kiszúrni hogy síkfelület távolról meg nem)
[ Szerkesztve ]
-
Furyion
csendes tag
Kíváncsi leszek a felárra. Aki rendelkezik 120-assal annak tuti nem éri meg váltani. Létezik egyébként olyan, aki lát különbséget 120 VS. 144 között?
[ Szerkesztve ]
-
CRTs
aktív tag
max esport elvetemülteknek érdekes a 120fps vs 144.
Ez nyilvánvaló lenne ha lenne normális anti aliasing opció. Mert akkor nem lenne meg olyan könnyen a 60.De a DLSS temporal kenegetéssel könnyen van több, de az meg csalás mert normális esetben föntebb kéne legyen a supersampling csúszka vagy DLAA-nak kéne menni mellette. De ezek upscalingeznek.
És akkor kijönne az hogy a 144 jobb mint a 120, mert utóbbi 60-40-el osztható ami mindkettő kaki, a freesync gsync meg ugrál, a framelimites 48 meg tökély.
-
Igaz 3 méterről nézett 65-ös TV-ről van szó és igen éles a kép rajta 1440p-ben ha nem hiszed adok címet eljöhetsz megnézni.
De gyanítom soha nem jönnél el és győződnél róla meg magad így kineveted azt aki tapasztalatot ír te mag csak be rizsázol valamit pixelekről meg FOV-ról aminek mellesleg semmi köze a kép élességhez azt ennyit tudsz.
Tapasztalatod nulla.Na így vegyen titeket is komolyan valaki.
Már a neved is azt mutatja hogy nem igen konyítasz te a modern teknikához. Heh CRT... mikor is volt az?
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
CRTs
aktív tag
3 méterről 65"
Na mondok egy könnyű arányszámot.
~3 méterről neked ~3 méter széles kép kéne hogy legyen ~60 fov
na ebből kitalálható hogy neked mennyi van. És ha azt beszorzod fokonként 60-al, akkor kiderül hogy még azt még 1440p-n is túlküldted.
Nemcsoda hogy ennyire megy az upscaling szekér ha ilyen alap dolgokkal nincsenek tisztában emberek.
CRT projektor az F16 pilóták kiképzésére való, nem mindenféle RTX-eknek utánakötözgetni, az igaz, meg a végén kiderül itt mi az igazi high tech .
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Mi az, hogy a FrssSync ugrál? Bekapcsoltad te rendesen mellé a VSync-et és adtál neki maxHz minusz 3 fps limitet? (Bár friss Windows-al és nVidia driver-el valamiért már nem kell bekapcsolni a VSync-et, szerintem a VSync kapoló állásától alapból aktív, legalább is borderless módban és a mélyre ásott Win11 VRR opciókat bekapcsolva.)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
CRTs
aktív tag
Az a működési elvéből fakadóan ugrál mert nem uniform. Az meg szép álom hogy nektek nincs olyan hogy ne esne vagy ugrana meg szóval hogy ne ugrálna.
Az a helyzet hogy ez teljesen redundáns cucc, azért lehetett megcsinálni mert ilyen ULMB & tsai motion mode pótlékok mellé ez beillett, ami megintcsak fából vaskarika. Ráadásul nem is megy egyszerre a kettő (ha menne akkor még a fényerőt is ugráltatná ).
Normális módja a fix frame-nek a variable rate shading, csak ezt se tudták megcsinálni. Majd VR-be lesz rendes VRS eye tracking miatt.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Ezt nem igazán értem. LG C9-en nekem folyamatos a GSyncFree/VRR RTX3080-al, ha bekapocsolom a GSync-et és VSync-et is (utóbbit egy ideje már nem kell, de biztos ami biztos) és teszek rá 120Hz mellé 117-es limitert. (Persze amíg bírja a gép a stabil magas fps-t, ha jelentősen leesik, akkor nyilván hasonlóan rossz az alacsony fps mellett, mint ha nem lenne VRR, illetve a random nagy ugrások is nyilván látszanak, mert nem is ezekhez van kitalálva.)
A near-black gamma instabil, de csak akkor, ha hirtelen lezuhan az fps, pl. játékok töltőképernyőin (vagy az eleve vacak játékokban pár helyet, aka "travelsal stutter").
A FreeSync-et is teszteltem valamikor régen, és az is jól működött (régen még custom EDID kellett hozzá FreeSync tag-el, de újabban már anélkül is engedi a notim, de nem tudom hogy az AMD változtatott, vagy az LG).A VSR tudtommal független a VRR-tól, az csak teljesítményt nyer azzal, hogy felosztja a képőernyőt több területre és eltérő minőségben dolgozik rajtuk. Működhet VR nélkül is (de gondolom hatékonyabban, ha tudja hova nézel, és a szemed előtti terület lesz a prirotás)..
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest