Új hozzászólás Aktív témák
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok ebben szeretném a segítségeteket kérni:
Van egy Ingatlan osztályom, ami tárolja az ingatlan alapterületét négyzetméterben, hogy van-e garázsa, illetve rezsiköltségeket. A rezsiköltségek egy LinkedHashSet amit generikusan hoztam létre. A különböző rezsiket szummáznom kell, majd kiíratnom, ezzel nincs is probléma.
Az Ingatlanból le kell származtatnom a Lakás osztályt, mely annyival bővebb az Ingatlannál, hogy tartalmaz egy Közös költség rezsitípust. Ezt nem szeretném külön adattagban tárolni, hogy ha összeadom őket, akkor ezzel ne kelljen külön foglalkozni, így arra gondoltam, hogy: beállítom a LinkedHashSet-et statikusra és az add metódusát is statikusra. A Lakás konstruktorában meghívnám így: Ingatlan.addRezsi(new Rezsi("Közös költség",45000)); Debug módban szépen át is ugrik az Ingatlan osztályra, de a kiíratásban már nem jelenik meg a Közös költség. A probléma tehát az, hogy valójában nem kerül bele a halmazba alapból.
Javaslataitokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
válasz evilskati #4651 üzenetére
Nem igazán értem mit csinálsz. Azt mondod, hogy az ingatlan osztályból származtatod a lakás osztályt, de akkor miért állítod statikusra az ingatlan osztály LinkedHashSet-jét? Elég volna protected/public-ra írni az addRezsi(...) metódust és látná a lakás is, akkor pedig a konstruktorban csak annyit kéne csinálnod, hogy addRezsi(...). Ha külön-külön ingatlanok és lakások léteznek akkor miért statikus a listád és a metódusod, hogy fogod visszakeresni, hogy melyik ingatlanhoz melyik rezsi tartozik? Akárhogy is, ez így nem lesz jó.
Tekintve, hogy ma nagyon ráérek elkészítettem a programot, nálam tökéletesen fut:
Program.java
Ingatlan.java
Lakas.java
Rezsi.javaNem túl gyönyörű a kód, tudom, de legalább működik.
Szerk.: (#4652) evilskati - Ehhhh, ha nem felejtettem volna el frissíteni az oldalt... Amúgy mi volt a megoldás?
[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
evilskati
aktív tag
válasz PandaMonium #4653 üzenetére
Először is köszönöm, hogy megnézted, és elkészítetted! Így belegondolva jogos a fejetfalbaverős smiley az elképzelésemre, a megoldás pedig az volt amit írtál, elhagytam a statikusságot, és csak egyszerűen meghívtam az addRezsi metódust Kicsit túlbonyolítottam először azt hiszem. Az volt a problémám, hogy akkor akartam beaddolni, mikor még nem létezett a lista, felcseréltem a metódus hívásaim sorrendjét, és így már jó.
Köszönöm még egyszer!
-
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, ha JAVA-s állásinterjúra készülök, akkor az oracle tutorialon kívül még mit érdemes átolvasni? üdv
-
floatr
veterán
Erre a kérdésre jó választ nem fogsz találni. Most jobban végiggondoltam, hogy nálunk mi alapján megy a felvételiztetés, és nem vagyok tőle boldog. A CTO-val beszélve mondott pár technikai jellegű kvízkérdést, amire mondjuk egy könyvben megtalálod a választ, de szvsz nem sok értéket képvisel h a speciális eseteket kisujjból vágod.
Többet számít inkább az, hogy mennyire vagy csapatban hajlandó dolgozni, mennyire vagy rugalmas, alkalmazkodó, tanulékony, beilleszkedő, mennyire van rálátásod technológiákra, és nem utolsó sorban, milyen meggyőzően adod ezt elő. Minden cégnek, minden projektnek megvan a maga technológiája, azt egy juniornak úgyis meg kell tanulnia használni, és sokszor fontosabb, ha a metodikával tisztában vagy. -
Jim-Y
veterán
Értem, az utóbbi részével nem lesz gond szerintem, előbbivel sem, mármint a kvízkérdésekkel, de attól azért félek, mert én még Nem dolgoztam java fejlesztőként, a tudásom leginkább abból áll amit a suliban tanultunk ami sokszor azért -főleg gyakorlás nélkül- nem fedi az ilyen kvízkérdéseket. Gondolok arra, hogy ha nem fejlesztek folyamatosan akkor kiesek a ritmusból, felejtek dolgokat stb. De akkor leginkább csak sűrűbben fogok foglalkozni a Java-val mint témával az interjúig és kész
-
M_AND_Ms
veterán
Én eleve irtózom az ilyen "fejből" tudni kell dolgokat számonkéréstől. Az én gondolkodásmódom nem abból áll, hogy tényeket az agyamból előrángatok, hanem hogy gondolkozom, és az ehhez szükséges tárgyszerű tudást, meg az annak megfelelő helyről előveszem.
Annak ellenére, hogy lassan 20 éve az informatikában dolgozom és elég széles spektrumban végeztem feladatokat, -ebből az utóbbi 8 évben aktív java fejlesztőként-, valószínű elbuknék az ilyen kvízkérdéseken. (egy ciklus vázát, még ma is az Eclipse code-assist segítségével rakom össze).Szerinte ne aggódj! Ha junior, kezdő fejlesztőt keresnek akkor annak megfelelő kérdéseket fognak feltenni (pl.: pont a pár hozzászólással ezelőtt felmerül static kulcsszó jelentését).
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
trisztan94
őstag
Hali
Melyik verziója megy jól a Window Buildernek Eclipse Kepler-el?
https://heureka-kreativ.hu
-
válasz trisztan94 #4664 üzenetére
Google-keresés alapján ez az update site van Keplerhez.
Egyébként sose használtam.“All nothings are not equal.”
-
PandaMonium
őstag
válasz trisztan94 #4664 üzenetére
Szia.
Itt tudsz válogatni közülük.What I cannot create, I do not understand
-
trisztan94
őstag
+ (#4666) PandaMonium
Köszi!
(#4665) Karma
Hát én C#-ról jöttem át Java-ra (vagyis nem teljesen, ingázok a kettő között. Ha cross-platform megoldás kell, akkor java, ha Windows (vagy MS közeli), akkor C#. A Visual Studioban lévő designer felület hiánya pedig nagyon, nagyon rossz, ezért keresek egy hasonló dolgot.
Vagy van valami jobb cucc?
-
PandaMonium
őstag
válasz trisztan94 #4667 üzenetére
"Vagy van valami jobb cucc?"
Igen, ha megtanulod kézzel megírni a GUI-t.
Amúgy viccen kívül, sokkal nagyobb irányítást ad az egész fölött ha megérted mi zajlik a háttérban és a magad szájíze szerint írod, rendezed.What I cannot create, I do not understand
-
WonderCSabo
félisten
válasz PandaMonium #4668 üzenetére
Háááát, a WindowBuilder után szinte kötelező. Viccet félretéve, katasztrófa a kód amit csinál, és aztán abba beleírni még a logikát, vagy legalábbis az eseménykezelést, pff.
-
A Visual Studio és a WPF/Silverlight hozzá tudja szoktatni az embert a jóhoz. A kattingatós tervezés ide vagy oda, azért engem is érdekelne, van-e valami épkézláb eszköz arra, hogy el lehessen kerülni a teljesen lábbalhajtós GUI fejlesztést.
“All nothings are not equal.”
-
trisztan94
őstag
hát igen, tervben van az is Kicsit úgy érzem magam ezekkel a WYSIWYG szerkesztőkkel, mint anno a Dreamweaver-es korszakomban webes környezetben. Szerencsére gyorsan leszoktam róla
Apropó, ha már ez a téma: Nem tudtok egy baromi jó tutorialt Java GUI írásra? SWT-ben szoktam dolgozni, de igazából lényegtelen.
[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
válasz trisztan94 #4671 üzenetére
Én is kerestem mindenfelé de nem találtam átfogó tutorialt sehol. Egyébként Swing-en belül szerintem csak a GridBagLayout-al érdemes foglalkozni, ezzel szinte bármit összelehet rakni, viszont van olyan layout is Swingben amire ötletem sincs, hogy mikor lenne hasznos. Talán még az Oracle leírása a legnormálisabb.
What I cannot create, I do not understand
-
floatr
veterán
Anno a Netbeans-ben jelent meg először a Matisse, amit a MyEclipse is "átvett". Az tényleg elég egyszerű, bár a generált kódra már nem mondanám ugyanezt. Netbeans alatt még hagyján, mert amíg azt használtam, az IDE írásvédetté tudott tenni egy file-on belül kódrészleteket, így kézzel nem tudta az ember összebarmolni a builder által megértett kódot. MyEclipse alatt viszont nem tudok ilyesmiről.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni XML parsolással kapcsolatban. Itt a kód: [link]. A következő vele kapcsolatban:
- Láthatjátok a kódból, hogy a NodeList-en (for (int i = 0; i < nodeList.getLength(); i++)) végig szaladok, majd egyenként feldolgozom a számomra szükséges elemeket. Erre létezik esetleg szebb megoldás?
- A másik problémám, hogy milyen adatstruktúrába tároljam a végén a dolgokat? Nem tudok jobb, mint PHP-s példával élni:
array(
array(
'title' => 'Google',
'link' => 'http://www.google.com',
'description' => 'Google search engine.',
'pubDate' => '1387904400',
'category' => 'Search engine, Google',
),
array(...),
array(...),
)Szóval egy ilyen tömb a tömbben dologra gondoltam. Első blikk egy List, amit telepakolok HashMap-ekkel (Ne tévesszen meg, hogy a visszatérési érték most HashMap).
Köszi!
mobal,
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
A naív és kevésbé szép, de legalább ronda (India style) és általános megoldás, ha List<Map<String, String>>-et vagy List<Map<String, Object>>-et gyártasz az adatból.
Dobna rajta, ha definiálnál egy osztályt az elemre, melynek olyan tagváltozói vannak, mint a belső array kulcsai. Így típusbiztos a parser kimenete.
Egyébként olyan plusz előnye is lenne, hogy használhatnál okosabb eszközöket, mint például JAXB-t vagy a Simple-t a feldolgozáshoz ahelyett, hogy lábbal hajtod a DOM parsert.
“All nothings are not equal.”
-
PandaMonium
őstag
Csak egy kis mellékes infó, kiegészítés képpen Karma válaszához:
Java-ban sok módon lehet XML-t parse-olni, pontosabban én 3 -at ismerek: DOM, SAX, StAX.
Amit most Te csinálsz az a DOM parse-olás. Én személy szerint a SAX-ot preferálom, pont azért mert akkor nem kell a NodeList-ekkel bajlódni, egyszerűbb lesz az egész folyamat. Ha érdekelne a dolog itt egy egész pofás tutorial, hogy melyiket, hogy kell csinálni: [link]What I cannot create, I do not understand
-
MODERÁTOR
Helló!
Köszi, végül list és a jó öreg POJO lett a megoldás. Tudom Simple... régebben már csináltam is segítettél de most így akartam megoldani. SAX-ra majd rálesek.
PandaMonium: Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
1Laci
tag
Hali...a Design Patternokat hogy tudnám megtanulni rendesen? Csak angolul találtam tényleg használható anyagot...valaki tudna esetleg valami magyar nyelven íródottat? (kezdő vagyok...ezért olyan szájbarágós kéne :/ )
Köszi előre is. -
MrSealRD
veterán
A head first változat ugyan angol, de könnyen tanulható szerintem. Nagyon jó példákkal mennek és kicsit mókás is.
Láttam magyar könyvet is, de az olyan elvont és száraz volt, hogy utána csak egy csendes barlangra vágysz minden technológiától távol.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Gyeptegla
tag
Sziasztok.
Kezdő programozó vagyok.
Szeretném segítségeteket kérni ebben a feladatban.
Összeállítottunk egy zenelejátszási listát, amelyben N zeneszám van. A listában a lejátszás sorrendjében szerepelnek az előadók neve (egy szó), a dal címe (egy szó) és a hosszúsága másodpercekben. (Ugyanaz az előadó, ugyanazzal a dallal csak egyszer szerepel.)
a) Szerepel-e egy adott E előadó a listán?
b) Igaz-e, hogy a lejátszási listán egyre rövidebb számok kerülnek előadásra?
c) Ha a lejátszási listát végtelenítjük, melyik dalt halljuk kezdéshez képest K másodperc múlva?
d) Az azonos című dalok közül melyik a leghosszabb?Az A-t sikerült megoldanom. (Van már saját Listám ami következő oszlopokat tartalmazza:
Másodperc | Előadó | Dal) Az első feladatot sikerült tömb nélkül megoldanom. De a többihez kelleni fog, és nem tanultuk hogyan kell több adatsorból álló tömböt tölteni fájlból.Előre is bocsánat ha ez nem ide tartozik, de egyedül nem hiszem, hogy megtudnám őket oldani.
-
Gyeptegla
tag
válasz WonderCSabo #4682 üzenetére
Itt van. Main-ben nekem a súgó és a menüm van ami kész van.
a ; b ; c ; d vannak a megoldásaim.
a feladatot sorról sorra szöveg összehasonlítással oldottam meg.
A többit pedig megfelelő tömb nélkül el sem tudom kezdeni.
[Pastebin] -
modder
aktív tag
válasz Gyeptegla #4681 üzenetére
egyszerűbbé teheted az életed, ha csinálsz egy típust a számoknak
class Szam {
String eloado;
String cim;
int hossz; //masodperc
public Szam(String eloado, String cim, int hossz) {
// ertekadas a tagvaltozoknak
}
}Felteszem, hogy sikerült beolvasnod a sorokat. Biztonság kedvéért http://stackoverflow.com/questions/5868369/how-to-read-a-large-text-file-line-by-line-using-java Ha el akarod őket menteni a memóriában, akkor pl. (pszeudokód)
List<Szam> szamok = new ArrayList<Szam>();
while ((line = br.readLine()) != null) {
Szam aktualisSzam = parse(sor);
szamok.add(aktualisSzam);
}De elárulom neked, hogy ez egyik feladathoz sem kell.
B)
Szam elozoSzam = br.readLine(); // elso sor
while ((line = br.readLine()) != null) { // tobbi sor
Szam aktualisSzam = parse(sor);
if ( elozoSzam.hossz < aktualisSzam.hossz ) {
// nem igaz
}
elozoSzam = aktualisSzam;
}C) hasonlóan, de egy int-ben összegzed a számok hosszát (ha a sorok végére értél, elölről kezded, tehát két ciklust kell egymásba ágyaznod). A ciklusból kilépési feltétel az, a osszHossz >= K. Akkor az abban a ciklusban beolvasott szám lesz a keresett.
D) Itt már kell egy Map
Map<String,Szam> perCim = new HashMap<String,Szam>();Végigmész a sorokon, és megnézed, hogy az aktuális szám címével van-e szám a mapban. perCim.get(cim) != null. Ha nincs, beteszed.
Ha van, akkor megnézed, hogy az aktuális hosszabb-e, mint a bentlévő, és a feltételnek megfelelően cseréled.Ja, és köszönet, nagyobb nyelvtani hibák nélkül, tagolással, és az írásjelek megfelelő használatával tetted fel a kérdést. Ritkaságszámban megy az ilyen
[ Szerkesztve ]
-
modder
aktív tag
válasz WonderCSabo #4685 üzenetére
Mindegy szerintem, mert ígyis-úgyis lineáris keresést kell alkalmazni, akár be is olvashatja. Azt szerettem volna demonstrálni, hogy nem feltétlenül kell beolvasni, ami akár hasznos is lehet, ha később az életben ugyanezt a feladatot kapja egy akkora fájllal, amit már nem illik beolvasni a memóriába.
-
modder
aktív tag
válasz Gyeptegla #4687 üzenetére
félreértetted. A konstruktorban csak értéket adsz:
this.cim = cim;
this.eloado = eloado;
this.hossz = hossz;A ciklusos részeket ugyanúgy a feladat függvényében csináld meg, ahogy eddig.
A parse(line) metódus meg annyit csinál, hogy kiveszi a sorból ezt a 3 értéket, és visszaad egy Szamot
-
Gyeptegla
tag
Ha ráérsz és van kedved akkor kitudnád egészíteni a [kódomat], ahova ezeket be kéne illesztenem amiket írtál.
Kb. 5-6 óra progom volt és az órai anyagból nem sokat tudok meríteni ezekhez a feladatokhoz. a this, map, parancsot és ilyen komplexebb class-okat még nem csináltam.
[ Szerkesztve ]
-
pokerecske1
csendes tag
Sziasztok!
Röviden rólam, bme mérnökinfós vagyok, egy évet csúsztattam a szakirányválasztást, hogy jobban ki tudjam találni hogy mivel szeretnék foglalkozni, és így legalább a lemaradásaimat be tudom pótolni. Eddig nagyon érdekelt a hálózatépítés, de amint mélyebben elkezdtem foglalkozni a témával, elment tőle a kedvem, a security rész viszont még mindig érdekel. Programozással eddig hadilábon álltam, de amint a Java-t megismertem nagyon megjött hozzá a kedvem, és most kezdem mélyen beleásni magamat.Szóval a kérdés, hogy mivel lenne érdemes foglalkozni, specializálódni? Gondolkoztam az androidfejlesztésen (J2ME) illetve a (J2EE), talán az utóbbiban több lehetőséget látok. Csak igazán nem tudom hogy miket lenne érdemes tanulnom, hogy jó legyek. Illetve hogy melyikkel hogyan lehet elhelyezkedni, mennyit lehet keresni.
-
sztanozs
veterán
válasz pokerecske1 #4690 üzenetére
androidfejlesztés != J2ME
(nagyon nem)Android fejlesztéshez pedig ide nézz be: [link]
Várható jövedelemhez meg ide: [link]JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Casterke
tag
Lehet nem jó helyre teszem fel nem akarok lábatlankodni, de keresek olyan embert aki segítene átírni egy létező .jar-ban 2 class-t az istenért se tudom sajna most nincs időm kitanulni a java-t .. persze nem ingyen
-
whatnot
őstag
Ha Java programozást szeretnék elkezdeni gyakorlatilag mindenféle programozási tapasztalat nélkül, milyen forrást ajánlanátok?
Jelenleg ez a könyv van meg. -
Jim-Y
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- Playstation/Xbox konzolok
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest