Aktív témák

  • Gubro

    senior tag

    válasz máyköl #44946 üzenetére

    Nem, nem JB-vel kell fuggetleniteni. JB is kell hozza, de a JB-zett keszulek meg nem lesz fuggetlen, ez ket kulon dolog.
    Elottem leirtak, a JB alapvetoen nem engedelyezett, csak tudomasulvett dolog, a gari ugrik. A JB-t egyebkent azert tiltjuk, mert az lehetove teszi, hogy fizetos programokat tudj feltenni fizetes nelkul, ezt pedig nem tartjuk elfogadhatonak, innentol ez a warez kategoria, a warez pedig ugyanugy tiltott az oldalon.

    Nyilvan mindenkinek van errol velemenye, de az Arenan jelenleg a JB es a fuggetlenites is tabutema, itt a zero-tolerancia elve ervenyesul. Lehet arrol vitat nyitni, hogy mi a helyzet az Android root eseteben, bar ott a magyar piacon egyelore nem elerheto fizetos tartalom (egeszen pontosan magyar sim-kartyaval nem elerheto a fizetos resz), tehat ebbol a szempontbol kicsit mas kategoria.

    Igen, tudom, es ertem is, hogy van olyan eset, amikor a rendszer tudatos korlatozasa miatt egyes funkciok nem erhetok el JB nelkul, de amig a dev team es a tobbiek nem dontenek ugy, hogy olyan JB-t keszitenek, amivel az egyebkent fizetos tartalom fizetos marad (volt errol szo mar), akkor ujratargyalhatjuk a kerdest. Hozzateszem, hogy nem veletlenul vannak a korlatozasok, nezzetek csak meg az Android hatalmas szabadsaga miatti anomaliakat, a WP7 sem csak azert kotott, mert Steve Ballmerek majmoljak az Apple-t (bar nyilvan van abban logika, hogy a bevalt metodusokat kivanjak hasznlni). Az Apple tudatosan korlatoz, a rendszer stabilitasa szempontjabol igenis megertheto torekves.

Aktív témák