-
IT café
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Aszpirin #304041 üzenetére
Érdekes, inkább a watch-csal való kapcsolattal van a hiba, mert ha a watch töltőn van, akkor minden oké. Pedig tegnap lett frissítve mind a kettő. Watch kapcsolat nélkül hibátlan a hívásjelzés.
Coldman: igen, a szokásos fókusz van beállítva, ami mindig. Az értesítések menüpontba belépve is rendben vannak ilyenkor az értesítések. Ezért is fura.
Mondhatnám, hogy "megnyugodtam" mert nem a telefonra, hanem a watch-ra kell mutogatni, de hát azt is ők gyártják, a fenébe is
De nyilván nem megnyugtató, hogy azért veszem észre a hívást, mert itt van a látóteremben a telefon az asztalon. Na hagyok neki időt, majd kialakul, most úgyse nagyon tudok ezzel vacakolni. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz Gsx-rr #304332 üzenetére
Nekem nem tetszik az egész kontakt poszter megoldás. Én egy olyat szeretnék, hogy a név mellett kicsiben megjelenik a profilkép, de nagyban nem jelenik meg. Ilyet sajnos, ha már egyszer szerkesztettem az adott konktakthoz tartozó posztert, nem enged. Ha olyat állítok be, hogy csak a név jelenjen meg, akkor a kontaktfotót sem jeleníti meg. Csak azoknál működik még ez a fajta megjelenítés, akinél nem próbáltam ki a poszter lehetőséget.
Nem tudom, hogy mennyire egyedi elképzelés, hogy így működjön, de szerintem a gyártónak is eszébe juthatna, hogy a kis kép még oké, de nem feltétlenül akarja mindenki, hogy utcán, étteremben, munkahelyen, hivatalban ügyintézéskor boldog-boldogtalan azt bámulja, hogy hogy néz ki a hívott fél gyereke / felesége / férje / anyja / apja / szeretője stb. Legalábbis bennem ébreszt némi magánszféra-kérdést. Sajnos csak két opcióval találkoztam eddig, ha elkezdem állítgatni, vagy odateszi a képet nagyban, vagy kicsiben se. Ez így nem tetszik -
lugosi
MODERÁTOR
válasz markknight #304373 üzenetére
Igazad van, ezt a stílust tényleg nem kéne (kivlov).
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Janika--1982 #304390 üzenetére
Ha nem töltesz le térképet, tehát csak online térképet használsz, az online kapcsolat nélkül (mobilnet, wifi) nem fog működni. Vagy félreértettem amit írtál?
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #304618 üzenetére
“Ha nem a gyári megoldásokat akarom használni, mindig ott van némi gáncsoskodás, hogy azok ne tudjanak eléggé jók lenni, azt a hamis érzetet keltve, hogy a többi cég béna, miközben egy sor értelmetlen policy korlátozza őket.”
Engem ez érdekelne konkrétan, hogy itt miről van szó.
Amúgy így kívülről nézve a vitátokat szerintem egész jó és értelmes, ha mindkét oldal tudja hagyni a személyes vonatkozásokat akkor még konstruktív is. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz Cyberbeni #304685 üzenetére
Ha én lennék az Apple, pl én se adnám ki az api-t amin keresztül pl órával fel lehet oldani a telefont. Innentől kb napokon belül jönnének ki jelkód törések és hasonlók.
A feltöltés valószínű energiagazdálkodási megközelítésből van limitálva. A spotify érdekes, azt nagyon rég nem használom már, az mondjuk tényleg gond ha ilyen akadozva működik.
Elképzelhető hogy van olyan ahol direkt vissza akarják fogni a konkurenciát de én ezeket nem olyan indíttatásúnak érzem. Vagy legalábbis van benne magyarázat máshonnan is. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #304687 üzenetére
Ezek között is vannak furcsák amiket a cikk ír, de valahol értem hogy az általuk épített, üzemeltetett AI háttérhez nem biztosítanak hozzáférést. De nyilván lehetne mondjuk pénzért, kérdés megérné-e a fejlesztőknek.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #304759 üzenetére
1. igen úgy van ahogy írod.
2. én sem értem, elvileg szerintem nem kellett volna konvertálnia, de lehet, hogy a méret miatt? Ez csak tipp, de próbáld már meg egy kisebb videóval. És esetleg automatáról tedd át próbaképp eredeti megőrzésére.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz martinfulop #304875 üzenetére
Én ezt kivizsgáltatnám a helyedben a fogyasztóvédelemmel.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Redchucky #304987 üzenetére
A saját ipad-ed, illetve a családtagok eszközei rá tudnak csatlakozni akkor is, ha a "mások is csatlakozhatnak" kapcsoló ki van kapcsolva. Nézd meg hotspot beállításai alatt, hogy a "Családi megosztás" menüpont nem-e úgy van beállítva, hogy a családba tartozó eszközök automatikusan csatlakozhatnak.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz dvdbackuper #305025 üzenetére
Van egy usb-c-n tölthető zseblámpám, van olyan kábel és olyan töltőfej, amivel nem tölt (illetve ezek kombinációja, ez a fej azzal a kábellel stb).
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #305103 üzenetére
Vagy felülről lehúzni a képernyőt bárhol, és kereső a főképernyőn.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz contaxg #305382 üzenetére
Ha feljebb nézed meg a listában? Úgy néz ki a lista, hogy először vannak azok az appok, amiknek van mobiladat-fogyasztása, és ott fogyasztás szerinti sorrendben vannak. Utána jönnek a (még) 0 mobiladat-használatú appok ABC sorrendben. Azért gondolom, hogy nálad a messenger esetleg feljebb lehet, mert itt az ABC sorrendet látom, és egyik appnak sincs fogyasztása. Egyébként jó helyen nézed, itt kéne lennie.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Morgenstern #305392 üzenetére
Én is erre gondoltam, hogy a mobilnetet ténylegesen használó (már mobilnetet fogyasztott) appoknak ott kellene lennie a lista elején, de azt írja, mennek rendesen. Ezért már tanácstalan vagyok.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz sgeza #305499 üzenetére
A google drive-on ha jól olvastam most volt valami központi adatvesztés, vagy hiba, én azért ennek előtte utánaolvasnék, hogy ez ténylegesen mekkora probléma. (Mivel nem használok google felhőtárhelyet, ezért nem olvastam különösebben utána, lehet, hogy csak valami jelentéktelen probléma volt.)
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Bossp #305691 üzenetére
Hát nem jó hír, mert elvileg ezzel úgy van beállítva, hogy a teljes HDR tartalmat megjeleníti a fotón. Próbáld úgy ki, hogy megnézed ugyanazt a fotót ki-, majd bekapcsolt állásban. HDR-ben csak a szifonnal készült képeket fogja mutatni. Ha úgy azokkal is gyenge a kép, akkor nem tudom, hogy mi lehet. Ha nem írtad volna, hogy a youtube hdr-ben megy, akkor azt mondanám, hogy a kijelző, de így nem tudom.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz katokacaj #305772 üzenetére
Nekem az istyle-lal jó tapasztalataim vannak. Vittem már vissza hibás készüléket is, helyszíni vásárlás volt (másnap vagy harmadnap jött elő a hiba), normálisan elmondtam nekik, hogy mi a helyzet, megnézték, és cserélték. Fóliával ugyanígy jártam, szerintem nagyon rugalmasak és pozitívan állnak hozzá.
Egyébként a sima modellben nincs makro mód, mint a pro-ban sajnos.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #305813 üzenetére
Én 13PM-en néztem, hogy mi a különbség a raw és a jpg (heif) között, és akkor látod, hogy miért csinálja ezt a fajta túlélesítést, amikor fotózol párat a telefotó kamerával raw-ban, olyan képet, amin sok az apró részlet (pl. kutya, szőrzet). Akkor látod, hogy nincs sok apró részlet a telefotó kamerával, egyszerűen gyászos a részletesség. Ehhez kell a túlélesítés, mert különben nagyon gyenge lenne az elkészült kép. És nem rendes fényképezőgéphez mérten gyenge, hanem úgy általában véve gyenge. A főkamera úgy oké, de a telefotó nagyon gyenge (nekem azért fáj, mert emiatt vettem PM-et), az ultaszéles úgy-ahogy elmegy. De a főleg portréra kitalált telefotóhoz nagyon "kellenek" az algoritmikus sportgimnasztikák, mert anélkül szinte jobb lenne, ha nem is lenne.
Azt hiszem a 13P tesztjében mondta azt MKBHD, hogy ha telére állítod a kamerát, akkor is sokszor (főleg gyenge fényviszonyok között) a főkamerával csinál digitális zoomolt képet a telefon, és higgyük el hogy jobban tudja, hogy az jobb kép lesz. Nem akartam elhinni, de sajnos igen. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz Szabi® #305825 üzenetére
Sajnos mióta ráálltak a gyártók arra, hogy évente "kötelező" új modellel kijönni, azóta ez van. Így erőltetik hogy vedd meg az új modellt még akkor is, ha igazán nincs rá szükséged, de "a telefonom már 2 éves" és ezt úgy éli meg az ember, mintha egy 20 éves autója lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest