-
IT café
Az összefoglalóban igyekeztünk az alapelveket összeszedni mindkét témakörben.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
addikt
Én egyszer regisztráltam rá egy social engineering projekt miatt, kb 10-12 évvel ezelőtt. Sokkal több infóm nem lett a projekthez és értelmét sem láttam megtartani az accountot, így töröltem is.
Azóta kb 3-4 alkalommal olvastam, hogy linkedin-ről, vagy ahhoz köthetően szivárogtak ki adatok. És bevallom nem értem, hogy komoly szakember mégis miért regisztrál olyan oldalra, ami több alkalommal volt érintett adatszivárgásban, biztonsági incdensben.
Persze, ez a trend, meg fancy dolog. Csak én vagyok villamos.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Egon
nagyúr
Nyilván relatív valamelyest, hogy ki kit tekint "komoly" szakembernek, mindenesetre a teljesség igénye nélkül, Krasznay Csabától Perke Bálintig (Buherator) kb. mindenki is fenn van LinkedIn-en.
A jelszón (ami nyilván egyedi kell legyen) kívül pedig nem igazán van olyan adat fenn az oldalon, aminek kompromittálódása akkora nagy probléma lenne, értem ez alatt azt, hogy ha bárki is elküldi random pár tucat cégnek a CV-jét, abból simán lesz legalább 1-2 aki semmivel sem fogja biztonságosabban kezelni (pl. simán lehet hogy szimplán kidobják a kukába a kiválasztási folyamat végén, vagy éppen a nulla biztonság miatt átjáróház az összes rendszerük).
Egyébként rengeteg hasznos doksit is töltöttem már le onnan (pl. legutóbb egy OSCP vizsgára felkészítő anyagot az egyik kollégának), amik nyilván fellelhetők a neten egyébként is, de így koncentráltan vannak egy helyen, nem kell sok energia az összeszedésükhöz."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
addikt
Többek között rájuk is gondoltam.
Csak nekem furcsa, hogy komoly szakemeberek vannak fent egy olyan oldalon ami már több biztonsági incidensben is érintett volt. Persze tudom, hogy az oldalon található infók kb 99%-a publikus, de akkor is, nekem furcsa.
Ennyi.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
mrots
kezdő
Új hozzászólás Aktív témák
- Noctua NF-A14 INDUSTRIALPPC-2000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i7-620M I 6GB I 128SSD I 12,1" I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L440 - i5-4200M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Pokémon Crystal játékot keresek 35-40 ezer között!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MAPED ErgoLogic kézi nagyító eladó! Bontatlan Csomagolás!
- Eladó Gigabyte 1050 Ti 4GB!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest