Új hozzászólás Aktív témák

  • flintnovik

    csendes tag

    válasz nemethbalazs #99042 üzenetére

    Ha van kedved barkácsolni:

    X230 - sandy bridge, több usb 3.0 - ebayen kifogod olcsón, lehetőleg valami kijelző és/vagy alaplaphibás majdnem ingyen hozzád vágott roncsot, tekintve h ezek úgyis cserélve lesznek, nem kell majd bajlódnod ezek eladásával (főleg az alaplapot nehézkes).
    kb. 20k HUF

    3615QE v. 3612QE procival rendelkező alaplap - 45w vs. 35w tdp. elviekben az előbbit is bírja a hűtés...
    (taobao-ról agenttel tudsz vásárolni nem túl nagy árréssel, pld. bhiner.com)
    kb 70k HUF

    1440p v. 1080p ips/ahva/bármi edp-s kijelző - az előbbi több lane-t foglal el a dokkolón lévő display portokból (asszem), kettő mindenképpen kell (1 displayport beáldozása) - ehhez egy kis pcb-t forrasztani kell az alaplapra, mintegy kivezetése a jelnek - 1080p mod például 1440p mod például
    ehhez ebayen túrsz valami használt dell-ből bontott újszerű displayt ami meg is felel (edp és jó a mérete, csavar helyek) - mindezt panelook.com-on megtalálod de a modok eladói is szoktak ajánlani még esetleg megvételre is. a mod kb 25-30 ezer, a kijelző 15-20.

    13.3" / 12.5" (előbbihez új kávát is kell venni, meg egy kicsit farigcsálni a lidből)
    5k

    classic (xx20) billentyű v. új fajta (xx30) - az új fajtával nincs annyi macera, meg van háttérvilágítással rendelkező változata is, a régiből van vagy 3 fajta (bár én érdemi különbséget nem igazán észleltem) emellett kicsit itt is gányolós a beszerelés és vannak gombok amik nem vagy nem azt nyomják (ilyenek h insert meg delete felcserélve, meg hasonlók, szal nem vészes és bios moddal javítható.
    kb 10k

    bios mod - x230-nál már mindenképp külső flasher kell pl. raspberry pi, bár ilyet soha nem csináltam.
    lehet alap bioson kívül olyan ami
    -feloldja a whitelistet (linux-szal kompatibilisebb wifi kártyák, x220 (olcsóbb) akku behelyezése)
    -letiltja az alap kijelző kimenetet de a háttérvilágítás működni fog screen cloning nélkül is (linux alatt enélkül is megoldható)
    -megoldja a classic billentyű nyűgeinek a nagy részét (linux alatt ez is megoldható valahogy)
    -coreboot + me cleaner: elvileg hatástalanítja a backdoort a cpuban, emellett whitelist unlock is, szabad szoftver, tök jó, hawaii dj napfény. a grubba bootol egyből, a bios beállításához újra kell fordítanod

    (persze a modolt bios már tudja magát frissíteni másik modoltra, kivéve a corebootot, ott magának a corebootnak kell fent lennie hogy írható legyen oprendszerből az a rész.)

    szóval ha nem akarsz egy vagyont rákölteni, kell egy kis idő míg kifogod megfelelő áron az alkatrészeit, szóval elég türelemjáték, taobao agent sem egy kapkodó idegbeteg, és nem olyan vicc alaplappal együtt fhd modot is másikat venni ha esetleg megadja magát. meg persze ennyi moddal az akku idő is csökkenni fog. és 150 ezer az 150 ezer, ez az ára a klasszikus minőségűt megközelítő gép ára valamennyire modern specifikációkkal.

    edit:
    esetleg ha nem használsz coreobootot, meg talán az fhd moddal sem kompatibilis ez, vehetsz kívülről bedugható eGPU-t, amivel lényegében (kb 1050ti szintjéig tudja átvinni hatékonyan az az (expresscard?) slot) asztali gput használhatsz laptopon. persze ez is külön bios mod, újra kell indítani, nem egy plug and play valami.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák