Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr. V.

    tag

    A tyúk-tojás probléma soha nem volt megoldhatatlan. A tyúk volt előbb, mivel a tojás magától, szabad levegőn nem képes kikelni, max megzápulni, tehát kellett a tyúk melege, hogy kikelhessen.

    Meg amúgy más szemszögből... Isten megteremté Ádámot és Évát, nem pedig egy petesejtet és egy hímivarsejtet. Madarakat sem tojásként teremtett, így tyúkot se tojásként.

    Tehát mint közmondás, kicsit belegondolva már értelmetlen, hiszen a válasz benne van abban, hogy a tojás magától nem kel ki (kivéve Alien sorozat).

    Az elavuló telefonok... vannak, akik divatból cserélik évente, vannak, akik nem tudnak vigyázni rá.
    Én 5 éve használok egy kínai névtelen "túlélő telefont", azaz ütésálló (reklámjában autóval mennek át rajta, de már nálam is esett párszor 1-2m-ről betonra), vízálló (IP-68 valóban, nem mint a Huawei P20 Pro, ahol csak a panelt lakkozták le, de a készüléken átfolyik a víz), CB is van benne, barométer, stb. A korábbi Panasonic GD92-t 10 évig használtam, 5 után már aksit sem lehetett kapni hozzá, ami maga a hátsórész is volt, így amíg az nem ment szét végleg a sokadik csere után, addig használtam. Ezt a túlélőt is azért vettem annó 2x áron (130e Ft 5 éve), mert 10 évre tervezem ezt is használni.
    4 év után kezdtek leválni a gumi ütésvédők róla, de az újraragasztás ezt megoldotta. Most a további gumi részek öregedtek el és a kihúzhatatlanságért felelős részek keményedtek meg, törnek, de egy kis teflonszalag után az USB ajtó ismét szorosan van a helyén és továbbra is vízálló a készülék. Az eredeti kijelzővédő-fólia 3,5 évet bírt, de mivel járt hozzá üveg is, így azóta az van rajta.
    5 év alatt nem kellett kijelzőt se cserélni vagy tapit, hiszen védve van. Aksit is csak azért, mert annak a töltőelektronikája ki-be kapcsolásra késztette az utólag beépített QI töltőt az utolsó 10%-os csepptöltési ciklusban. Ez a mostani már nem teszi. De 3 év után az aksi még 2,5 napot tudott, szóval nem bántam meg, hogy ezt a készüléket választottam, mégha féltégla is (30-40 deka).

    Szóval más éves szinten költ ennyt egy készülékre, én 10 évente.
    Droid 5.1 van rajta, de ami programokra szükségem van, mind elfut rajta és van orosz forrás, ahol még 4.1-es droidra is van skype/viber, ami még mindig fut, szóval hála a nem hivatalos szoftverfejlesztőknek, még 5 évig fogom is tudni használni arra, amire nekem kell.

    Én ezek alapján tudatos vásárló vagyok... hiszen nem reklámok vesznek rá, hogy cseréljek, hanem a tényleges elhasználódás, mikor szintén nem reklámokból tájékozódom, hanem fórumokból, videókból, véleményekből. Ja, hogy ez régimódi felfogás? De megmarad a pénzem! És a havi biztonsági mentéseknek köszönhetően több éves dolgok sem vesznek el.

    Ha más is így gondolkodna, akkor nem kellenének új telefonok, de sajnos minden szoftverfejlesztő már csak az újabbakat támogatja és hiába jó egy PC-n a Win7 is, a divat abból is megköveteli, hogy a pre-release legújabb már ott legyen sokak gépén a nagy ígéretek hatására, aztán egyre csak rosszabb. Droidon 5.1-ig megy minden rendesen root alatt, 6 vagy 8.1 esetében már a TWRP recovery sem fér hozzá partíciókhoz, tehát a droid is egyre butább és egyre nehezebb a root, vagy épp nem teljes. Akkor ezért kéne mindenből új, hogy rosszabb legyen?

Új hozzászólás Aktív témák