Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz atesss #31423 üzenetére

    "De az azért kérdés, hogy az akkut nem befolyásolja-e, ha "PWM-el" van merítve ?"
    Nem hinném, csak az áram átlagértéke számít. Persze nem baj, ha a csúcsáram nem egy nagyságrenddel nagyobb, mint a gyorstöltés árama. Az IPC-1L konkrétan 20ms periódusú (vagyis 50Hz-es) áramimpulzusokkal dolgozik, a kisütő impulzusok csúcsértéke 550..600mA körüli, ami persze függ az aktuális cellafeszültségtől. A kisütéskor használt terhelő ellenállások eredője 1,875Ω (4 db. párhuzamos 7,5Ω), ehhez jön még a kapcsoló mosfet csatorna-ellenállása, a soros áramfigyelő 0,2Ω-ja és a cella belső ellenállása. A soros áramfigyelő ellenállásról levehető az áramértékkel arányos feszültség, ezt természetesen lehet egy RC-taggal szűrni, nagy impedanciás műszer és relatív nagy R-érték esetén érdemben nem befolyásolja a mérést (egyébként sima DVM-mel, RC-tag nélkül is jól indikálható).
    "Egyben kellene nekem olyan eszköz ami gyorsan meríteni tud (formázni) + közben min. egy hozzávetőleges mérést is tudok csinálni."
    Hát, akkor szerezz be egy normális töltőt: Voltcraft IPC-1(L), Maha C-9000, ilyesmi :U. Formáznak (többszöri kisütés-feltöltéssel frissítenek), kapacitást mérnek, többféle beállítható áramértékkel.

Új hozzászólás Aktív témák