Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    válasz Jancsi #11038 üzenetére

    Ez az MCP73843 nagyon hasonlónak tűnik, ez szerencse, mert ezt a doksit már elég jól átnéztem, de akkor a nagy részét tudom használni.
    Hát ha már ezzel csinálom, akkor már biztosan ne legyen gond a hűtéssel, azaz akkor legyen egy TO-220-as FET.
    De abból pontosan milyen kellene ?
    Ami még előnye ennek, hogy így akár még nagyobb töltőáramot is tudnék adni, mivel egy 3000mAh-s akksi lesz benne, jó lenne akár ilyen 2500mA körül - ha máshol meg tudom oldani egyszerűen az ilyen nagy áram elvezetését.
    De pontosan mekkora töltőáramot is lehet ezzel ? Mert elsőre átnézve nem találtam az "I reg" értékét a táblázatban, csak a beállításáról (bár abból elvileg számítható, de úgy akár ~végtelen áram is kihozható lenne), meg egyéb dolgokat.

    Olyan akkut kell venni ami rendelkezik védőelektornikával, csak minimális a többletköltsége, de nem kell már ezzel sem folgalkozni és lényegében nem foglal helyet.
    Az egyik anyagban amit olvastam (korábban linkeltétek), az alapján 2,5V-nál kapcsolja le a terhelést álltalában az akksi belső védelme. De inkább jobb lenne 2,7-3V-ig hagyni csak lemerülni - főleg ha azt mondod hogy úgy sem tudok már sok energiát kiszedni 3V alatt.

    Step-Up-ra tudsz mondani valami ötletet ?
    Akár egy másik step-up IC, ami elmegy 3V alatti feszről is ? - már ha létezik ilyen Lompos48 hsz-e alapján...

    Ezeknél a Maxim töltő IC-knél (én eddig a MCP73861-t néztem, de a másik is ugyanannak tűnik ebből a szempontból) van még 2 dolog, amit nem annyira értettem:
    - Pontosan hogyan kellene használnom a cella hőérzékelőt (NTC/PTC-vel), illetve mennyire kell ez, ha protected akkut veszek úgyis ?
    - Miért kell ez a Timer beállítás, kell-e ezt használnom ? Ha igen, mennyi időre állítsam be ? Ha cserélném benne az akksit, akkor ezt is változtatni kellene ? Ha változtatom a töltőáramot, akkor szintén ?
    Mivel a töltőáramot változtathatóra akarom mindenképp, legyen egy gyors, és egy lassú üzemmódja. És lehetőleg mindkettő utólag állítható maradjon azért, pl. egy-egy nyákon lévő trimerrel. A köztük lévő átkapcsolás pedig ki lenne vezetve egy kapcsolóra, amit a dobozon kívülről bármikor kapcsolhatok - vagyis "User Switchable" legyen.

Új hozzászólás Aktív témák