- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Nincs még valami PH teszt mit tud a Meteor? Gondoltam sutyiban már le lehetett mérni, aztán amikor lejár az NDA, mehetnek az eredmények a netre.
-
Ixion77
addikt
Az eddig ismert eredmények szerint szinte alig többet mint az elődje.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
.mf
veterán
... amivel megközelíti az előző generációs AMD IGP-t - benchmarkokban; de nem valós játékokban. Azonban az csak a top kazánban lesz, a laptopok többségében az alacsonyabb fogyasztású U-s lesz, aminek az IGP-je már csak fele annyi mag, alacsonyabb órajel...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Dr. Akula
félisten
"Az elérhetőség pedig már rég nem olyan nagy probléma."
Kb. 2 hónapja kerestem 21K3002FHV-t, egy deka nem volt, de még 21K3002LHV-ból is kb. 1 db volt, ami aztán 1 hét alatt el is tűnt a kínálatból. Most már látok pár helyen hirdetni ilyet, tehát elmondhatjuk hogy nagyjából le is áldozik egy generációnak mire Magyarországon kapható is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dr. Akula
félisten
Konkrétan annyi volt a keresési feltételem, hogy Thinkpad + 7840U. Erre találta egyedüliként a 21K3002LHV-t a Google Magyarországon, ez 16 giga forrasztott ramot tartalmaz (sajnos ddr5-ben nincs más, asszem csak 4800-asban van so-dimm, vagy legalábbis 2 hónapja még csak az volt, és ha közben megjelent valami új, azért már nem módosítják a noti dizájnt a gyártók, az már csak legközelebb játszhat). Ennek kerestem a 32 gigás verzióját, ami a 21K3002FHV. 3 db ukrán oldalt adott ki rá a Google, ilyen jól kapható volt.
-
nuke7
veterán
nocsak, az amd-s noti tök jó vételnek tűnik, kár, hogy nálunk ennyiért nem lehet majd hozzájutni
https://youtube.com/user/nuke7
-
nuke7
veterán
válasz Juhaszatti #12 üzenetére
gondolom mivel az inteles drágább, nagyobb árrés van rajta, inkább azokat hozzák a forgalmazók, nem..?
https://youtube.com/user/nuke7
-
Juhaszatti
addikt
Ha valaminek az eladási ára magasabb, akkor a beszerzési ára is nagyobb általában, úgyhogy nem feltétlenül lesz nagyobb az árrés a drágább notikon sem.
Őszintén nem tudom megmondani miért terjed ilyen lassan. Talán mert azok a modellek amikbe ilyen erős processzor (és 780M) kerül, eleve magasabb árkategóriában indulnak, és akik ennyiért vesznek laptopot, már elvárják a dedikált videokártyát.
A 680M-el szerelt gépek is 300.000 felett indulnak.
Persze van egy vékony réteg, akiknek olyan üzleti modell kell amiben van egy időtálló processzor, és se Quadro se gamer RTX nem kell mellé. De ez tényleg egy nagyon vékony réteg, főleg itthon.[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz Juhaszatti #14 üzenetére
"Őszintén nem tudom megmondani miért terjed ilyen lassan."
Szerintem azért, mert az üzleti IT beszerzők java része hagyományosan Intel-hívő. Nincs kereslet AMD-re, ergo az üzleti kategóriásokat nem hozzák be. A beszerzők megszokták az Intelt, tudják hogy az honnan jön, kit kell felhívni ha gond van, melyik CPU névhez milyen tudás tartozik, és egy rahedli misztikus nonszensz ("mert az Intel megbízható", "mert az Intel nem fagy le", meg hasonlók). Akkora különbség meg nincs az Intel és AMD közt hogy képes legyen felülírni a babonákat.
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Dr. Akula
félisten
válasz Juhaszatti #12 üzenetére
Az Ideapad konzumer, a Thinkpad meg üzleti. Gondolom ha Ferrarit vennél, akkor nem jó helyette a Trabant.
#15Ixion77: "misztikus nonszensz ("mert az Intel megbízható", "mert az Intel nem fagy le", meg hasonlók"
És van is ebben igazság, az Intelnek most egy baja van, de az nagyon: hogy sokat fogyaszt, és nagyon melegszik. Viszont az AMD meg hiába eszik keveset, ha minden baja van. Mint nálam az USB port eltűnések, hotswap vinyó nem felismerése (reboot kell hozzá hogy felfogja tényleg rá van kötve), és hasonlók. Melóban nem elfogadható hogy valami lefagy, meg rendszeres újraindítás szükséges.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest