Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
multiplikato
tag
válasz eclipse006 #13614 üzenetére
-
Oibacsi
őstag
válasz eclipse006 #13622 üzenetére
Erősítésre is szükséged van vagy csak bufferre?
Próbálj ki csatornánként csak 1-1 fetet, stabtápról. Tuti jobban fog tetszeni.
Ha kell segítek msn-en is. -
csonti07
tag
válasz eclipse006 #13628 üzenetére
még meg sem vettem
szövet eredeti vagy utángyártott kell mert nincs meg a jbl logó és az egyik kis tartó bütyök.
és külsőleg kéne felújítani ránézésre legalábbis, csak vigyem el egy jó asztaloshoz azt majd kicsinosítja? -
dudika10
veterán
válasz eclipse006 #13653 üzenetére
Se a hideget se a rázkódást nem szeretik. Mindkettő okozhatta a gondot szerintem.
Ha a tekercs súrlódna akkor az miért csak nagy kitérésnél jelentkezik? Bele kéne nézni szerintem, hogy van-e valami látható baja.
Javítani egyébként szinte biztos, hogy lehet, kérdés, hogy mennyibe fog kerülni.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
donzoli
aktív tag
válasz eclipse006 #13658 üzenetére
igen, én is erre gondoltam..
kíváncsian várom, hátha van valakinek tapasztalat vele.. -
PiE137
senior tag
válasz eclipse006 #13661 üzenetére
Csak azért akarok hifi-t, mert a számítógépes hangfalak nagy része gagyin szól...
Meg tetszik a külön erősítős dolog...
Meg hangkártyáról sztem jobb lenne a digitális jel (s/pdif), és ilyen bemenet (optikai) a pio-n úgy nézem nincs.
Mozizni is szoktam, szal a dolby és egyéb dekódereket, effekteket is jó, ha tudja. Jah, és távirányító sem ártana...
Zenéből meg rap megy főleg, meg néha rock, szal kell mély is, de azért nem falrengető.
Hangfalból meg fadobozos, aminek mérete is van, 2-3 csatorna/db.
100 körül szánok a cuccra, de ha kevesebből kijön, az csak jó.Ajánljatok egy online boltot, ahol meg tom venni mind2, lécci.
Köszi. -
PiE137
senior tag
válasz eclipse006 #13666 üzenetére
Annyira konkrét elképzelésem nincs, ezért kérdem a hozzáértőket!
Nekem csak az a lényeg, h tisztán és szépen szóljon zene és film!
Bocsánatot kérek, ha h**yeségeken kukacoskodtam!
Akkor van ez a két erősítő, még ha tudsz pár típust, akkor írjál légyszi, h jobban tudjak az online boltok között válogatni, meg ajánljatok hozzá légyszi frankó polcsugárzókat!Köszönöm!
-
dudika10
veterán
válasz eclipse006 #13686 üzenetére
Cantonból egy pár ha jól látom 90k, nem fér bele még az erősítő is a 100k-s keretbe.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
csonti07
tag
válasz eclipse006 #13688 üzenetére
missiont hallgattam itt kecskeméten; háááááááááát
amilyen zenékre neki kell, sztem felejtős.
ha az álló verzió kevés volt akkor ez?[ Szerkesztve ]
-
PiE137
senior tag
Köszi a tippeket!
És egy Canton miért kerül kétszer annyiba, ha ugyanazok a paraméterei?
Én hallottam médiamarkt-ba egy Canton-t, és nem voltam tőle eldurranva...
Csak azért kérdem, mert meg akarom érteni a hangsugárzók világát![ Szerkesztve ]
-
Ebit
addikt
Yamaha, már csak tényleg a CD dirket miatt, illetve a hangfal csatlakozók is jobbak, meg valószínűleg a hangja is az erősítőnek.
Nem hallottad őket, ezt hogy tudod megitélni?
-
csonti07
tag
válasz eclipse006 #13694 üzenetére
azt mondta h rockra, rapre kell neki ugyanilyen hangszóró készletű az m73i az kevés volt akkor ez is az lesz nem?
egybként végig hallgattam az egész mi szériát háát nekem nagyon nem jöttek be. házimozira elmenne de stereóra nem való sztem
pedig egy 130 ezres hangfaltól többet vártam volna. a 3 utas m35i asszem[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz eclipse006 #13694 üzenetére
Múltkor meghallgattam valamely B&W polcsugárzót valami NAD erősítő társaságában valamely CD lejátszóról (tán az is NAD lehetett). Hát a 15 éves Hi-fi márkájú fehér műanyag dobozos hangfalaim nem adnám érte ha az úgy szólna itthon ahogy ott. Pedig az MM-es ár alapján 700k körül volt a rendszer. Régebben írtam ide is egy rövid hozzászólást, akkor is valami B&W-n szörnyülködtem.
Szóval rózsás a helyzet MM-ben.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Ebit
addikt
válasz eclipse006 #13699 üzenetére
Ez alapján nem tudod pontosan megitélni, mert sokszor, még a tipusszám, sem miuatja, meg hogy milyen irányba fejlesztettek.
Az egyedi állapotokól, már nem is beszélve.
-
orbano
félisten
válasz eclipse006 #13699 üzenetére
meg kéne hallgatnod a különbséget egy uDimension "ProX ...." és egy "Pro ....X" között
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz eclipse006 #13702 üzenetére
persze, ezek autóhifi erősítők. míg az egyik ugyan szép hangú, de gyenge, a másik még szebb hangú, brutális dinamikával. sokan próbálkoznak a gyengébbikkel, mert elérhető áron van, és hát majdnem az a neve, de a végeredmény a gyengéb tápegység miatt nem olyan nagyszerű.
A vér nem válik VAZZE!™
-
csonti07
tag
válasz eclipse006 #13710 üzenetére
a doboz miatt, nem miattam, fülest kaptam róla
de ennyi elég szal felejtős.
ha kifognék egy másikat akkor esetleg,
szal most 2 alternatívám van ez az elac, meg a proera meghallgatom mind2-őt azt annyi, nekem elég voltaz avx-en már végig olvastam én személyes tapasztalatra, vagy vmi külföldi teszt-re gondoltam
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz eclipse006 #13714 üzenetére
Akkor mégsem lesz JBL Decade?
Miért, más lesz?
-
törölt tag
válasz eclipse006 #13718 üzenetére
Kész szerencse, hogy nem komolyzenére keres hangfalat, különben hátralévő életében nem hallgatna hifibb minőségben zenét...
-
KMT
addikt
válasz eclipse006 #13725 üzenetére
Ha csak a bal kimenetre köti, akkor a jobb oldalon lévő mélyek nem jutnak el a ládához. Ezzel az erősítővel csak olyan szubot tud használni, amin van nagy jelszintű ("hangfalcsatlakozós") bemenet.
-
Ebit
addikt
válasz eclipse006 #13702 üzenetére
Régen, amikor jobban figyeltek a minőségre, ellenőrzésre , több gyári új erősitőt , meghallgattunk, és volt eltérés.
A régi készülékek esetében ez fokozottan igaz, a helyzeten viszont sokat javit, hogy a legtöbb felhasználó, nem hasonlitgatja a készülékeit,csak hallgatja, az meg, hogy aktuálisan , milyen állapotban van , egy másik kérdés.
Még külsőleg is hasonló.
A kapcsolási rajzaikat, lenne érdemes összehasonlitani.
-
Ebit
addikt
válasz eclipse006 #13738 üzenetére
Igen, de a meghallgatott darabok nem igazán fordulnak gyakran elő./ drágák voltak /
-
Ragadozó
Ármester
válasz eclipse006 #13738 üzenetére
FA-910-esem van, nagyon tiszta, nem tolakodó hangja van.
Ha nem csíptetős lenne a hangfal csatlakozás, egész pofás darab lenne, de mást nem tudok a hátrányára írni...
Jobb hangja van, mint egy technics SA-GX130D-nek, vagy SA-DX950-nek.Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
PiE137
senior tag
válasz eclipse006 #13744 üzenetére
Igen, sima vezeték kell, mind2 végére (az erősítőn is csíptetős, a front meg csavaros...)
És kb mennyibe fáj métere
Több fajta van, szigetelés v ilyesmi szempontjából? Kell vmire figyelni? Mondjuk teljesítmény szerint nem változó a keresztmetszet?
MM-be vettem 5.0-ás Jamo-t, nekem megfelel egyenlőre... -
Ragadozó
Ármester
válasz eclipse006 #13742 üzenetére
Lehet ezt is érdemes lenne meghallgatni, ha még nem adták le:
[link]Vaterán régebben láttam FA930-at:
Az már komolyabb...
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Ragadozó
Ármester
válasz eclipse006 #13749 üzenetére
Szép gyűjteményt találtam:
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Ebit
addikt
válasz eclipse006 #13740 üzenetére
pl AH-578,ezek valami monumentális darabok, kb 30 kg 200 w körüli teljesitmény.
-
PiE137
senior tag
válasz eclipse006 #13749 üzenetére
Rendben, köszönöm.
Ma veszem is, aztán mehet a döngetés... -
Ebit
addikt
válasz eclipse006 #13758 üzenetére
Gyakorlatilag régen is mindent lehetett kapni azok, számára, akik képesek voltak megfizetni, a néhány ezer márkának megfelelő összeget.
-
PiE137
senior tag
válasz eclipse006 #13758 üzenetére
Nah, kész vok!
Jól lehúztak, 4 rugó volt 15m rézcable....
Ráment vagy egy órám, mire az öt madzagot leblankoltam mindkét végén, méretre vágtam, és elrendeztem egy kis vezeték-management -el....
Meg a hangkártya és az erősítő összehangolása is eltartott egy darabig...
Jó a hangzás, szép tiszta, elégedett vok!Az én igényeimnek elég ennyi, jó választásnak bizonyult nekem...
-
PiE137
senior tag
válasz eclipse006 #13765 üzenetére
Köszi.
Egy kis bemutató nektek, hogyan szól a cuccos!
Mélyládát szerintem nem igényel....Kösz mindent!
üdv. -
orbano
félisten
válasz eclipse006 #13852 üzenetére
azért csak óvatosan, mert ha a sarokban lévő túl közel van a falhoz, az rosszabb, mint a kisebb távolság a hangfalak között.
A vér nem válik VAZZE!™
-
PiE137
senior tag
válasz eclipse006 #13852 üzenetére
Nem értem, h milyen tüskére gondolsz, ezt fejtsd ki légyszi!
Amúgy a balos kb. fél méterre van a faltól, úh sztem inkább jobbra, a szekrénysor felé érdemes kicsit tolni a cuccon.
Ez a háromszög dolog meg nálam azért sántít, mert van, h a gép előtt ülök egy bőrfotelben, de filmeket meg a heverőről nézünk általában, ahonnan videóztam...
Szal pár fokot lehet befele fordítani -, meg egymástól kicsit távolítani a frontokat, de sokat nem érdemes sztem.
Amúgy nekem is a szoba korlátozza az elhelyezést, de pár évig megteszi így, amíg kirepülök a családi fészekből.... -
PiE137
senior tag
válasz eclipse006 #13864 üzenetére
És ennek amúgy mi a célja?
Igazából az én frontjaimnak van talpa is, bár azok fél centinél nem vastagabbak... -
imibogyo
veterán
válasz eclipse006 #13885 üzenetére
Bocsi
GRUNDIG Fine Arts V14 DPL-RF
Ez a pontos. Kerestem róla fórumokat meg információkat, de csak nagy általánosságokat találtam.
Semmi igazán típusspecifikust.
-
csonti07
tag
válasz eclipse006 #13906 üzenetére
menj el orvoshoz
-
törölt tag
válasz eclipse006 #13909 üzenetére
Hát szerintem ez a legkevesebb fanatikusság címén azok után, hogy egyesek pöttyökkel ragasztják teli előbb a készülékeiket, aztán az egész szobát, végül magukat.
-
törölt tag
válasz eclipse006 #13911 üzenetére
Ott még én sem, itthon már engem akkor szinte hülyének néznek, mikor konkrétan megmondom a hallgatózó alanyoknak, hogy hova is kéne leülni.
Apámmal ma hallgattattam Metallica: Master Of Puppets albumát.
Ennek a számnak a legelején nagyon tetszik a cin hangja, hihetetlen jól hozza (persze sok más zenénél is), nem sziszeg, hanem olyan fémes, aminek lennie kell, az ember szinte odakapja a fejét. Amúgy régebben erről az albumról is azt gondoltam, hogy pocsékul szól. Most már nincs olyan kívánalmam, hogy újrakeverjék, úgyis csak rányomnák a dinamika kompressziót.[ Szerkesztve ]
-
donzoli
aktív tag
válasz eclipse006 #13997 üzenetére
köszönöm, kicsit megnyugodtam, hogy nem én vagyok béna..
amúgy ez egy zárt 3 utas doboz, elég masszívan megépítve.. -
donzoli
aktív tag
válasz eclipse006 #13999 üzenetére
igen.. ha hazaérek csinálok 1 képet róla, hátha úgy beugrik valakinek..
tippem szerint a 80as évekből származhat, imádom a hangját -
donzoli
aktív tag
válasz eclipse006 #14001 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
donzoli
aktív tag
válasz eclipse006 #14005 üzenetére
Igen Philips CD, most készülök a tuningjára, amit régebben linkeltem. csak kell vennem csavarhúzót amivel szétszedem..
Philips 704 LP-m van.. nem mai darab.. a 70es évekből származik és tökéletes állapotban van.
Az Arcus-ok nincsenek takarásban mert be vannak forgatva a fülem felé, ők most csak surround hangfalak, sajnálom is őket eme lealacsonyító szerepben, mert sokkal többre érdemesek.KMT:
mindkét dologban igazad van, a frontok (a képen nem látszik) azért messzebb vannak a faltól kb 35cm.. nyilván kompromisszumot kellett kötnöm elvégre a nappalim nem stúdió.. és igen szegény proji tényleg elüt, nem kicsit. de mi a fenét csináljak vele
Tristis:
5500 HUF volt az Ikea-ban és k. kényelmes, pláne amikor a lábamat is feldobom az előtte elhelyezett puffra
-
F.B.I.
veterán
válasz eclipse006 #14024 üzenetére
Szép állapotban van. Philipsekből mit érdemes nézni 614, 618? Egyáltalán miben jobbak az általam írt Sony modelltől? Jobb mély vagy az összkép?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
válasz eclipse006 #14026 üzenetére
Van 1-2 Denon de mindegyiknek van valami apró nyűgje, gondolom filléres költségek. Analógos...ez miben mutatkozhat meg, mivel nincs összehasonlítási alapom, gondolom nem zavarna?
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
válasz eclipse006 #14026 üzenetére
Gondolom de az asszony kivágna ha hazavinnék 17K-ért egy "CD" lejátszót, ami az mp3-t sem viszi.
A pezsgő színű Denon erősítőmmel kevés mutat jól és lassan a TV-t is a falra kellene szerelnem, mert ha az erősítő tetejére rakom már belelóg a képbe.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz eclipse006 #14029 üzenetére
Értem. akkor ha a Sony-n kívül nem hallgatok meg mást, akkor elégedett leszek vele, amíg meg nem hallgatok a rendszerrel egy jobb hangzású lejátszót.
A tuning miben merül ki? Forrasztás? Esetleg mennyi? Itthon megtudom oldani?
Ebben az árban tudsz valami olyan modellt, ami alkalmas lehet erre?
Megyek gyereket fürdetni, 1/2 óra és jövök ha tudsz segíteni a kérdésben, mert hétfőn aktuális lesz a vásárlás . Az asszony nem szereti a zenét, mert melóhelyén 3 évig, 12 órában verették a diumvisumot
[ Szerkesztve ]
-
cszn
őstag
válasz eclipse006 #14021 üzenetére
eclipse006 és AMDFan köszi a válaszokat. Lehet, hogy a hétvégén ki is próbálom.
-
csonti07
tag
válasz eclipse006 #14040 üzenetére
Júniusig úgysem tudom hallgatni mert akkor költözünk be.
Nyah vmi infó?(csak úgy) -
csonti07
tag
válasz eclipse006 #14047 üzenetére
hát akkor nem tom, h ér-e egyáltalán ennyit, meg h milyen minőség lehet:d
"angol high-end" - elvileg vmi komolyabb márka lehet -
csonti07
tag
válasz eclipse006 #14084 üzenetére
igen csak erre mentem rá végre sikerült jessz
következő célom a senior tag hehh-hehh
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- PayPal
- Kés topik
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest