- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Microsoft Excel topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Urgot
tag
Szóba került maga a zene hallgatás,engem érdekelne hogy az itt jelen lévő aktív fórumozó tagok közül ténylegesen ki hány órát tölt zenehallgatással napi/heti szinten kikapcsolódás céljából fotelból, ágyból csak a zenére koncentrálva, semmi mást nem csinálva közben. Jöhetnek a válaszok
[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
Én kb 1-3 órát hetente. Jellemző, hogy YT tartalomfogyasztás, fórumolvasás közben jön meg a zenehallgatós ihlet. Illetve előfordul, hogy leülök zenét hallgatni, de pl Speedzónék (stb) feltöltenek egy kihagyhatatlan videót és a zenét kilövöm. Így a zenehallgatásra fordított időt csak megtippelni tudom.
Bérelhető reklámfelület
-
DJani
újonc
Sziasztok ismét!
Ti az alábbi hálózati erősítők közūl melyiket ajánlanátok?
- Onkyo tx 8250
- Yamaha rn 602
- Pioneer sx n 30aeQuadral Argentum 470 hangfal lenne rá kötve.
Több véleményt is szívesen meghallgatnék, de leginkább a hangminőség érdekelne.
Köszönettel! -
törölt tag
válasz Eugene Roe #92282 üzenetére
Nem neked irtam azt, amire válaszoltál, igy voltaképp értelmetlen lett. fapaci-nak válaszoltam és ott a zene hallgatás és a hifizés közötti különbséget taglaltam a telefon példával. Azt is irtam, hogy ha tehetném, meghallgatnám a 300 ezres kábellel is az olcsóbb rendszert, mert nem értem, miért ne jönne ki a 300 ezres kábellel több hang, s miért vágynék (ha jobb a 300 ezres, amire itt már reagáltak, hogy nem ökölszabály ez sem). A két téma nem függ össze, Te mostad össze. Nem jár kéz a kézben az ár és a minőség, s végig annyit mondok, hogy a kábel minősége a fontos, s nem az ára a próbánál (hogy mit tud megvenni az ember, ezt sehol nem pedzegettem, egyéni mérlegelés kérdése). Azt is irtam, hogy kevés tudással rendelkezem kábelek terén, (azt nem irtam, hogy más tudására támaszkodva vásároltam, akinek viszont több évtizedes tudása van), és azt végképp nem értem, mi köze annak, hogy a kábel minőségének fontosságát hangsúlyozhassam (pár rendszert hallottam kábel cserélgetéssel, és az enyém is emiatt lett szerethető), illetve vissza forditva a kérdést: te hogy vonod kétségbe a kábelek fontosságát olcsóbb és drágább rendszerekben, ha magad nem próbáltad ki ennek ellenkezőjét, mennyi tapasztalatod van ilyen téren? (nekem van, és erre alapozok, a miértjeit leirtam fentebb). Ha mátr össze mostad a válaszaimat és gondolataimat, részletesen válaszolj, köszönöm.
fapaci: sajnálom, hogy nem egyezik a véleményünk a hifi fogalmáról, tudom, hogy mindenre ráaggatják, hogy HIFI, de attól, mert az 1.3-as Suzuki sport rednázik a feneked alatt a 69 pacijával, még nem lesz sportautó vezetési élményed. A hifizés fogalmát és szándékát pedig neked is őrizned illene, tudásod bőségesen megvan hozzá, hogy ennek jelentőségét felismerd (akkor ism, ha éppen nem gyakorlod, mert még-már-vagy csak éppen nincs rá igényed). A zenehallgatás és a hifizés között akkora különbség van az átlagfelhasználókat tekintve, mint a tömegközlekedés és a repülés kényelme között, teljesen más világ, s akkor is más világ lesz, ha valaki nem megfelelően rakja össze a rendszerét (hiába van repülőd, ha csak húzgálják a kifutón). Igen, minden zene, minden szól, lehet általánositani, de az itt jelenlévő fórumozók nagy részének a tudása az egyik legjobb hifi tudástárrá teszi ezt a helyet. Nem zárkóztam el eddig sem az olcsóbb rendszert megfizetni tudóknak segitése elől, aki hangdobozokat akar hallgatni sztereó erősitővel és ehhez még kábelt is kérdez, már egy lépés a hifi világa felé, de az még csak zenélni jó rendszer, nem hifi. A hangfelvételek pedig-ha jól van össze rakva a rendszered-a múltat idézik, oda varázsolják a rendszered segitségével a koncertet, az előadást. A zene hallgatáshoz meg a te fantáziád, toleranciád kell, hogy elhidd, hogy az valóságos hang. Értem, hogy ez egy kézmozdulattal félremagyarázható, hogy a DSD, az LP és a többi jó minőségű hanghordozón is zene van, és egy akusztikus koncert felvétele is zene, de másképp nem tudtam megfogalmazni a különbséget. Ha az akusztikus koncert felvétele úgy szól, vagy megközelitőleg olyan részletességgel és természetességgel szól, mint mikor előadták a zenészek, az a hifi. A többi csak zenehallgatás, max próbálkozik kicsit vagy jobban hifi szint lenni.
rukh:folyamatosan lehetne frissiteni, sőt, egy olyan megfogalmazás is hiányzik szerintem, ami a hifi fogalmát, irányzatát körül irná, én csak homályosan, körülményesen tudom leirni...félreérthetően, és megosztóan (a szókiforgatásról nem is beszélve). -
fehér_ember
addikt
Én a Yamaha erősítőt mivel az már megvan, így nem kell rá pénzt áldoznod. És a hangminőségét is ismered.
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
Ilyet is ritkán látni.
Nem szotkam hibázni.
-
DJani
újonc
válasz fehér_ember #92312 üzenetére
Az a helyzet állt elő,hogy a közeljövőben egy családtag szeretne rendszert építeni és esetleg át adnám neki a Yamahát ha ebben az ár vekvésben tudnék venni valami hasonló hálózati erősítőt vásárolni.
Esetleg valami tippet vagy alternatívát szívesen elfogadnék. -
nLali
őstag
Hifi - Zenehallgatás
Képzeljétek, mi történ velem a múltkor. ( Most mindenki ásít )
Valakinek a kertjében, nyitva hagyott garázsában bóklásztam. ( A bóklászás a tulaj részéről jóváhagyott folyamat volt )
Polcokra bambulás és sétálgatás közben arra lettem figyelmes, hogy valami zene szól. Annyira megtetszett, hogy nem csak a lábam járt a zene ütemére, de még (körülnézve, hogy más nem látja-e) a kezemmel is dobolást imitáltam. Ezt észlelve, meg is kerestem, hogy honnan szól a zene; döbbenet. Gyorsan zavarba is jöttem. FM rádió, x állomás Nem pont ilyen, de valami hasonló szólt. Hogyan lehet az, hogy ez nekem tetszett? Otthon akusztikai panelek sorát lógatom a falra, ruhaszárítót tologatok és ablakot nyitogatok, hogy "jól szóljon". Itt meg szinte táncra perdültem egy ilyen sz*rt hallgatva.
Inkább off, hátha teljesen érdektelen. Számomra érdekes megfigyelés volt.Bérelhető reklámfelület
-
Eugene Roe
őstag
válasz #10726912 #92311 üzenetére
Én nem vonom kétségbe a kábelek fontosságát :) csak annyi egymásnak ellent mondó, handa-banda magyarázatot hallottam a témában, hogy inkább megkerültem ezt az egész problémát azzal, hogy úgymond kizártam a kábel témát a változók közül. Az, hogy te személyes támadásnak vetted a kérdéseimet, állításaimat (nem feltétlenül alaptalanul), az már a te dolgod.
Nekem az volt a fura, hogy te a bevallásod szerint sem próbáltál ki minden költséghatékony megoldást, mégis 1-300 ezres büdzséjű embereknek ajánlottad, hogy költsék a rendszerük árának meghatározó részét kábelre. Igen, te csak azt mondogattad, hogy a kábel fontos, de azért a vak is látta, hogy nálad tök egyenértékű anyagilag a dolog. Itt a sweet spot kb. a 200k integrált erősítő + 200k hangfalpár, ebből jött ki (az én szememben), hogy neked a kábel büdzsé is 200k ami az én bevallottan laikus magánvéleményem szerint nonszensz.
Vehetsz egy 0,8 milliós autóra 4*120 ezer ft-ért gumiabroncsot, és jobb is lesz tőle garantáltan, de ettől még nem.ez a célravezező (szerintem)
Ui.: Fenntartom halovány jogomat, hogy olyan hozzászólásokat is kommentelhessek, amik nem nekem lettek címezve, illetve, hogy összevonhatok két, szerintem alapvetően összefüggő hozzászólást is egy válaszomban. Természetesen te is nehezményezheted ezt :)
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
fehér_ember
addikt
válasz fererencz89 #92313 üzenetére
Csapj le rá
(#92314) DJani
Nincs tapasztalatom velük. De én inkább vennék egy használt sztereó erősítőt + a hálózati részt megoldanám külön eszközzel. Lehet hogy pl. egy wxad-10 is hasonló mint ami a mostanidban van (de amúgy nem tudom).(#92315) nLali
Nem fura ez annyira. A hifid annyival jobb hogy azon többféle stílus is jól szól. Minél jobb lesz annál többfélét fogsz vele szívesen hallgatni.[ Szerkesztve ]
-
DJani
újonc
válasz fehér_ember #92317 üzenetére
Köszi.
-
törölt tag
válasz fehér_ember #92317 üzenetére
A wxad 10, egy nulla, alsó kategóriás telefon is hozza azt a szintet. Enyhe túlzással. Sokkal inkább egy Pi vagy kocka.
-
Urgot
tag
válasz #01758976 #92305 üzenetére
"Csak rá koncentrálva ritka, havi szinten 1-2 óra"
Pedig ez a hifizes, hogy befekszel a fotelba vagy ágyba és elméjülten, koncentrálva szórakoztat a zene, és csak hallgatod, a többi csak hatterzaj keltes hogy ne legyen csend azt bekapcsolsz valamit. Fura mennyire nem jöttek konkrét válaszok a kérdésemre pedig a legalapabb dolog volt, közben itt olyan ezotériás megfejtéses hozzászólástól hemzseg az egész forum, azt kiderül zenét senki nem hallgat ahogy kellene
-
törölt tag
válasz Eugene Roe #92316 üzenetére
Minden jogod megvan válaszolni, kiragadni mondatot és más értelmezésbe tenni, mintha azt mondtam volna...erre irtam. Mást irtam, mint amit te sugaltál válaszoddal, fentebb elolvasva értelmezd újra, mert ahhoz nincs jogod, hogy megmásitsd a mondandóm.
Nem irtam, hogy vegyen valaki 500 ezerért kábelt. Azt irtam, ha teheti, tapasztalja meg a hangját. A minőséget helyeztem előtérbe az ár helyett. Összesen erről szólt a mondandóm, mindenki más meg az árat emlegeti. Ha a rendszered szarul szól az 50 ezres új árú kábeled miatt, mert Te sajnálsz rá 30 ezret az 50 ezer helyett vagy 100 ezret, akkor a teljes rendszeredre kiadott pénz szimpla pocséklás. Erről beszéltem.
Leegyszerűsitve: cseszheted a 800 ezres kocsid, ha az ára alapján megvett gumikkal egy életveszélyes trabit csinálsz belőle . -
gordonfreemN
addikt
válasz Eugene Roe #92316 üzenetére
mégis 1-300 ezres büdzséjű embereknek ajánlottad, hogy költsék a rendszerük árának meghatározó részét kábelre. - bruttó vagy nettó?
Urgot: nekem csak veszettül sajog a buksim, nem volt kedvem írni. De hogy konstruktív is legyek ma, nem egyenlő eloszlású a zenehallgatási kedvem, nem tudom lebontani adagokra. Háttérre nagyon keveset, inkább párom. Èn odaülös koncentrálós vagy épp lazulós vagyok, mert nekem ez ehy élmény és még sok a felfedezni megismerni való. Télen van hogy naponta 2-3-5órát naponta egy hétig vagy kettőig. Aztán egy hónapig nem. Aztán heti egy két óra. Aztán megint nem. Aztán megint de, ahogy kedvem időm állapotom engedi.
Csak úgy nincs használva[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
törölt tag
Gondolataim folytatásaként, most azt kellene írnom neked. Gyere el hozzám fél napra, hozd a zenéidet, azt hallgatjuk, aztán majd beszámolsz mit tapasztaltál.
Ha előítélet nélkül jössz, a következő lenne:
-Fél nap mentek a zenéim, valamivel beszéd hangerő felett, még is minden szót értettem, mit hozzám beszéltek. Furcsa, hogy közben mégis a zenéé a főszerep, bármit csinálok, egyszerűen benne vagy. Ha halkra veszed, akkor is ott van, a részese a napnak, elkap, beszív, ott vagy benne.
Ha az kérném, egy hétre gyere, a következőt írnád.-Eljöttem, fizikai hiányom van.
Hogy legyek már demagóg.
-
Panthera
őstag
Ahogy mondod, a háttérzene az még nem zenehallgatás. Nekem úgy heti 2 óra jön össze, de igyekszem növelni. Idő hiányában persze a háttér is jobb mint a semmi, de elég nagy a különbség.
Ha nem figyelsz oda, elveszik a lényege. Erre jó példa, hogy ha este sötétben hallgatsz zenét, mintha megjönne a zene ereje. Én ezt azzal magyarázom, hogy csak a zenére figyelek, nem zavar be a többi érzékszerv. Próbáljátok ki! -
Frogged
aktív tag
Nálam nem könnyű pontos választ adni ilyen kérdésekre hogy mennyi hallgatok zenét függ a szabadidőtől és attól is hogy mekkora hányadát tudom/akarom ép rá szánni erre a hobbimra.
Ha nincs semmi tervem a napra akkor általában reggel 9-10 fele benyomom a zene pc-t és olyan est 8ig meg sem áll nyílván ez nem 100%-ban oda figyelős zene hallgatás inkább 1-2 óra hangulattól függően.
A mardék időben a zene mellet párhuzamosan böngészek a neten vagy az az napi kajához valót is a rendszer elé beülve készítem elő stb.
Van hogy 2-3 napig nem tudok leülni a gép elé de azért heti 5-6 óra össze szokott jönni ami elmélyültebb zene hallgatás.
Egyébként számomra az igazi elmélyülés este sötétben csukott szemmel zenét hallgatva mikor már alszik a nép de hangfalas rendszernél ez nem túl korrekt a szomszédokkal szemben, ezért tervezek majd valami fejhallgatót is beszerezni jövőre. -
törölt tag
válasz #10726912 #92311 üzenetére
Kétlem, hogy bármi jelentősége lenne annak, Te vagy én mit értünk HiFi alatt, ezért nem is engedném bő lére a témát. Amit a környékünkön hifizés címszó alatt művelnek, annak többsége nem tartozik a HiFi eredeti berkeibe. Tőlünk kicsit nyugatabbra nem is igazán használták rá a HiFi kifejezést, egyszerűen csak stereo néven emlegették az otthoni zenelejátszó eszközöket. A HiFi kicsit több az ilyen eszközök vásárlásánál, de nálunk már régen elmosódtak a határok.
Felesleges azon igyekezned, hogy a HiFi és a zenehallgatás közé árkot áss, mert ezek bár önálló, egymás nélkül is űzhető hobbik, jó esetben szépen kiegészítik egymást, egyszerre vannak jelen az élvezetben. Én legalábbis mindkettőhöz ragaszkodom.
Rápörögtél a kábelek jelentőségére, amin nem kell meglepődni. Sokaknál van valamilyen súlyozás a részegységek között, egyes funkciókat a többinél fontosabbnak gondolnak, abban látják a siker esélyét. Pár évvel ezelőtt mindenki a DAC-okról beszélt, a konvertereket tekintették a rendszer szívének, a piaci kínálat is többszörösére hízott, aztán szépen lecsengett, helyére került ez is. Te most a kábelekben hiszel, de idővel talán belátod, mindennek jelentősége van, az egyik láncszem hibáit nem lehet a másik egység erényeivel kijavítani. Azt a néhány száz ezer forintot, amit kábelekre költöttél, más egységekre is lehet költeni, változás, jó esetben javulás ott is elérhető. A kábelek cserélgetése az eljárás egyszerűsége miatt mindig is népszerű lesz a hifisták körében. Tőlem is rendületlenül viszik a Luxor kábeleket, de én szándékosan nem merészkedem a százezres kategóriába, mert nem szeretném ezt a számomra riasztó piaci jelenséget erősíteni, amiben ekkora pénzeket kérnek el egy összekötőért. Biztos vagyok benne, hogy a rendszer, ami képtelen 20-30e forintos kábelekkel élvezetet produkálni, azon a milliós kábelezés sem segít, maximum a felhasználó lelke nyugszik meg ekkora beruházástól, hogy ő mindent elkövetett, ennek most már tutira jól kell szólnia. No de ennyi bölcselkedés már sok is így kora reggel.
-
Urgot
tag
válasz Frogged #92334 üzenetére
“Egyébként számomra az igazi elmélyülés, este sötétben csukott szemmel zenét hallgatva mikor már alszik a nép”
Végre valaki, így van, nem halt meg a remény Sokan azt hiszik a hifista csak annyit jelent hogy van egy drága lehallgató szettje az embernek, és akkor ő már hàjfidelití. A frászt .. az igazi hifistának van lelke, egy olyan, ami külön el van szeparálva a zenehallgatásnak. Mikor bekapcsolja a zenét teljesen rákoncentrál, minden egyes pillanatát figyeli, engedi hogy átjárja az egész testét, és teljes kikapcsolódást biztosít neki pár órán keresztül ,ezt ahogy írtad is este, teljes csendben a legnagyobb élvezetet , hangulatot adja egy éjjeli lámpa fény mellett. Ez lenne az alapja mindennek, aki igazi zeneszerető , és úgy van összerakva lelkileg is, hogy engedi magát bevonni a zene lelkébe . Nyilván itt zene alatt jazz,blues hasonlót értek , nem mulatósi tancikalos zenére . Itt kezdődik egy igazi zeneszerető hifista alap pillérei úgy gondolom, aztán hogy erre mennyit tud költeni az már más kérdés , de ha a fent említett dolgok nincsenek meg,senki ne hívja magát hifistának . Az nem hifista aki minden nap zenét benyom egy drágább rendszerről, hogy ne legyen csend körülötte és teljesen más tevékenységet végez közben , ,hanem pazarlás ,drága játék ..
-
Mathiask
senior tag
Engem kicsit zavar a kérdésben a "koncentrálva" szó használata. Számomra a koncentrálás azt jelenti hogy tudatosan és akarattal ráveszem az agyam hogy a gondolataim és a figyelmem egy adott dologra összpontosítson. Ehhez képest a zenehallgatás számomra inkább egy laza tevékenység akkor is ha mást nem csinálok közben, szóval tudatosság nélkül és akaratlanul is magával ragad a zenei élmény, vagy hangulat. Eképp nekem kicsit ez ellentétes a koncentrációval. Megaztán olvasva nLali garázsos történetét nem vagyok benne biztos hogy a semmi mást nem csinálás is követelmény a zenei élmény megéléséhez, pedig ugye ezt nem lehetne beleszámolni a válaszban megadott időbe, mégis úgy érzem bele kéne hisz a zene hatására is került "hangulatba". És akkor még itt van Frogged általemlített kinek mennyi szabadideje van kérdéskör. Lehet hogy van akinek egy héten van 5 óra szabadideje és hallgat 4 óra zenét és van akinek van 30 óra szabadideje és hallgat szintén 4 óra zenét. Szóval egy számmal nem biztos hogy le lehet írni a zenehallgatáshoz, mint hobbihoz való kötődést.
De hogy írjak is valami számot ami épp van, de volt már több is, meg lesz is remélem miután picit nagyobb lesz itthon a csecsemő korú kislányom: 3ó/hét -
Mathiask
senior tag
"Hogyan lehet az, hogy ez nekem tetszett?"
Úgy hogy a zenei élmény megéléséhez nem szükséges túl nagy szint. Szerintem alaposan túl van becsülve a hifi fórumokon ez a szint. Egy átlagembernél szerintem valahol kb a BT hangszórók környékén, vagy akár alatta van az a szint ahol már sok esetben annyi információ eljut az agyba, hogy élmény lehessen a kedvenc zenéje és függetleníteni tudja magát a lejátszó eszközök hiányosságaitól.
Persze lehetséges, hogy egy jobb rendszer akkor is könnyebben eljuttat valamilyen jó élmény megéléséhez ha épp kicsit rosszabb hangulatban vagy, vagy épp a körülmények olyanok amik nem kedveznek a zenehallgatáshoz.
De kétségtelen hogy sok összetevős a dolog és ezek közül csak egy rész a Hifi minősége. Épp ezért én nehezen tudnám elképzelni hogy a zenehallgatás élmény fokozásának céljából ruhaszárítót tologassak, vagy ablakot nyitogassak, vagy alátéteket cseréljek a készülékek alatt, vagy kábeleket teszteljek, persze hifizés céljából meg lehet ezeket tenni és meg is tesszük. -
Ear001
addikt
Hát akkor én nem vagyok hifista, és nem is szeretném magam annak tudni. A leírásod tényleg ráillik egy embertípusra, a hifikiállításokon nejlonzsacskót csörgető és egy egy szép hangtól elaléló lelkesedőkre, meg az ilyen testetátjárós relaxfürdőzőkre. De ha relax, akkor minek és hogy lehet koncentrálni rá? Igen, vannak erre gyúró láncok, extra jól szóló kiadványok-felvételek, de ha ez, meg a sötétszoba-finomborocska kell a hangulatba kerüléshez, akkor az inkább elidegenít a zenétől, mint közelebb hoz.
A jó láncok a tapasztalatom szerint nem így működnek. Tudnak élményszerűen, ha kell szinte minden külső ingert kizárva is szólni, de nem kell mindig rájuk figyelni, nagyon udvariasan is be tudják szólni az életteret.
És mi van akkor, ha nem a lélekre, hanem az agyra hat a megszólalás? Amikor a rendszert hallgatva (és nem a zenét) hirtelen beugrik egy párhuzam, egy kapcsolódási pont egy képzőművészeti tárgyhoz?
Az igazi zeneszeretet meg ne keverjük ide. Hifi szempontból egészen értékelhetetlen láncokon is tudnak muzsikát hallgatni, értékelni és élvezni zenészek vagy éppen zenetanárok, és őket aztán nem lehet zenét nem szeretőknek mondani.
-
törölt tag
udvariasan… milyen szép
hogyeznekem -
Mathiask
senior tag
"Nyilván itt zene alatt jazz,blues hasonlót értek , nem mulatósi tancikalos zenére ."
Leírnád, hogy mely zenék hallgatása zárja ki, illetve nem zárja ki az igazi hifista körből az embert, csak mert még az esti zenehallgatásos résznél nem estem ki, de úgy érzem itt még kieshetek. Izgulok. -
-KP-
addikt
Úgy látom itt is vannak bőven aranyköpések. Nem csak "odaát". Tehát aki nem jazz-t, blues-t hallgat, az nem lehet hifista. Nekem speciel feláll a szőr a hátamon a hifista körökben elfogadott jazz számok nagy részétől. Szoktam elmélyülten is, és vezetés illetve munka közben is zenét hallgatni. De nem jazz-t. Soha nem értem meg, miért gondolják egyesek azt (magukról), hogy az általuk hallgatott stílusok felsőbbrendűek más stílusokhoz képest. Most amúgy épp celtic folk megy, vannak lassabb és vannak vidámabb pergősebb nóták is, amire simán lehet táncolni is. A számmal együtt éneklés kb. a minumum.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest