Új hozzászólás Aktív témák

  • dinnye1960

    csendes tag

    válasz #58092032 #100199 üzenetére

    A KEF Q350 hangfalad frekiátvitelét a gyártó süketszobában mérte és dokumentálta, neked viszont az otthoni helyzeted teljesen más, kiemelések kioltások stb, keletkeznek./ A szobaakusztika helyrehozásától csodát nem lehet várni, mert ha annyira rossz, akkor csak azt lehet csinálni amit, de ebben az esetben hi-end hangfalat is teljesen felesleges venni, majd az írásom végén kiderül miért./
    Nekem az elac hangfal gyártó által megadott frekiátvitele egészen kitűnő, amikor viszont a lakásban mértük teljesen más jött ki.
    A szobaakusztika mérése, korrigálása nálam így történt:
    - a mérést végző kolléga a lakásban kipakolta az eszközöket, laptop, kábelerdő, mérőmikrofon, és még más is, de már mindenre nem emlékszem.
    - a kolléga a zenehallgatási helyemen mérőmikrofonnal megmérte a hangfalaim - szoba kombó frekvencia átvitelét, a laptop adta a mérőjelet,
    mély hangokkal kezdve a magasokkal befejezve.Mindezt grafikus formában /hz-db/ megjelenítve,- köszönő viszonyban sem volt a gyári frekimenettel, főleg a mély hangoknál. kb.0-1000hz között.
    - majd a láncba bekötötte a minidsp-t. Ez ahogy magyarázta nekem olyan mint egy programozható passzív eq.
    - a szükséges helyen /kiemelésnél/ lecsökkentette a jel nagyságát, majd frekimenetet mért.
    - ezt vagy hússzor megcsinálta, mire megkapta a legjobb kompromisszumot.
    - az utolsónál már a frekimenet elfogadható volt.
    - a minidsp közvetlenül az erősítő előtt van.
    /aki csinálta egy audiobolt vezetője, kb. öt éve ismerem, mindig maximálisan segített, most is látszott, hogy szívvel lélekkel csinálja.
    180 km-t utazott hozzám. A szobaakusztika is úgy került szóba, hogy telefonon jeleztem neki, hogy szeretném az elacjaimat lecserélni, nála akartam venni canton reference 9k-t. Azt mondta, hogy az elac bs 244. 2 hangfalaim egész kitűnőek, ha nem vagyok velük megelégedve akkor a szobaakusztikával van gond.
    Igaza volt. Más simán eladta volna a cantont./
    Ha valamiben tudok szívesen segítek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák