Új hozzászólás Aktív témák

  • djyuri

    őstag

    Sziasztok.
    Egy ideje nem figyeltem,hogy van ilyen infó gyűjtés.
    Arra bíztam,hogy a HDD sentinel úgyis gyűjti az infókat, mert minden gépen telepítem és minden halálozó vinyót is beküld gondolom az adattárba autómatikusan. (ebben erősítsen meg valaki)
    Ami az elmúlt évek(kb 15) tapasztalatából nyertem (mint tapasztalatot)
    Mivel film és zene tárolási FAN voltam,így az 1TB WD10EARS-00Y5B1 (és hasonlók) GREEN széria mellett döntöttem.
    Néha rendezgettem a filmeket és stílus szerint másoltam szét a vinyókra (úgy 7-8 vinyóra)
    És mindig a nagy másolási hétvégén,amikor szabin voltam, akkor szembesültem ,hogy mindig volt 4-5 film,ami olvashatatlanná vált néhány szektorhiba miatt. Majd 2-3 éves korukban rendre elhaláloztak, vagy elegem lett,hogy megbízhatatlan és vettem WD GREEN WD20EARS-(nem emlékszem) 2 terrás vinyókat (3-at)
    Később a jobb minőségű filmek miatt akadt a lejátszás,mert a bluray filmeket nem bírták tolni a lejátszó programoknak, vettem black WD1001FALS-00J7B1 1 terrás vinyókat (5 darabot).
    A 2 terrásokat elajándékoztam...az 1 terrásokból,ami megmaradt,azokból eseti adatmentő vinyók lettek, aztán kuka mind 1 kivételével.

    Nos a WD1001FALS-00J7B1 széria eddig 80%-ban kuka. 5-ből 4 vinyó 2 éven belül totálisan kuka lett. (volt,amelyik 15 naposan vált olvashatatlanná egy havi 1 bekapcsolású gépben. A másik 3 RAID 0-ban volt GAME-re használva, de talán havi háromszor 10-14 órát. ) Az ötödik vinyó viszont szinte egész nap használva volt egy közös gépben. (ez van itt a képen) A napokban lett panasz a vinyóra,hogy eltűnik. Gépbe új táp került(régi is patika még), új SATA kábelekkel, másik szüz sata aljzatra...de ugyanaz a hiba...eltűnöget.....szóval a napokban kukázni akartam...folytatás lentebb róla, de most vissza az időbe 5 évet

    A BLACK FALS RAID tömbbről lementettem WD BLUE WD10EZEX-22BN5A0 1 terrásokból épített tömbbre a cuccokat. A mentés végén 2 BLUE a 4-ből elhalálozott. Kicserélték gariban. 1 hetet bírtak az újak és kuka. A 2 megmaradtból egy most kezdett leesni 1000 nap alá,de ő ezer napot már dolgozott is érte 821 parkolással. A másik tesója kicsivel több parkolást kapott,de több életet ír a Sentinel rá.
    Vettem, de inkább kaptam 3 RED WD10EFRX-68FYTN0 1 terrás vinyót ezen kékek helyett.

    (közben komplett konfigot cseréltem AMD FX9590bulldozer -ről LGA 1151-re 6700k-ra) (szuper prémium lapban mindkettő...minden is prémium (táp,ház...stb)
    És 5 évet használtam a meglévő gépeket.

    A RED-ek a napokban leváltódtak egy SSD raid kártyára, mert konfigot cseréltem LGA2011-re,mert elfogyott a PCI-e csatornám. (SSD raid kártyának önnönmagában 16 kell)
    A RED vinyókban 1138 napnyi működés van átlagban 4000 indulással és már egységesen 700 nap alá esett a hátralévő élettartam. De működnek pöpecül még.! 2.-ik kép

    Vettem egy 2 terrás GREEN WD20EARS-00Y5B1 2 terrás vinyót,hogy a pihenő filmeket áttegyem a döglődő 1 terrás blackról,amiről fentebb írtam,mint közös gép. Igazából csak éppen kész lettem a másolással ma,ami nagyon sokáig tartott,mivel a black vinyó óránként eldobta magát. De 1 nap alatt kész lettem és mi fogadott???? a harmadik képen látni az 1 napos zöld vinyót. Már lett rajta 3 fos szektor.
    Pedig 2 terrás GREEN vinyókból pedig már volt nekem ezen kívül 3,amitket elajándékoztam régebben,mert hát gyorsabb vinyókra tértem át(QHD filmek miatt). Kár volt. De mostanság is kár volt vennem GREEN-t.... ez is hamar kuka lesz.

    Én fanatikusan, gén-manipuláltan WD fan voltam... a mai napig. Szerintem legalább annyira,mint aki intel vagy amd fan. Legalább 30!! WD vinyót vettem már.
    Most is van 10 darab még életben.
    Soha nem ütöm a gépeket, mindig minőségi, néha túlzottan minőségi tápokkal dolgozok.

    A mai naptól az életbe többet nem veszek WD-t.
    Szeptemberig bírják ezek ki és a WD parkot egy az egyben lecserélem és kukázom.



    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák