- Milyen NAS-t vegyek?
- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frod
addikt
válasz Csabroncka #46788 üzenetére
Köszönöm a tippet, érdekes módon a sarki konzolboltban van is belőle
(bár már árulnak azok is mindent, a kávéfőzőn át, a társasjátékig, stb)Do you see the white shadow?
-
Rellind
senior tag
Sziasztok. Morzsaporszivoval szeretnem meglepni a felesegemet, baby mellett nagy segitseg lenne
Van ajanlott vagy vehetem ezt batran? Rowenta Sajnos NIMH az aksija. Olyat szeretnek aminek falraszerelheto toltokonzolja van.
Koszonom -
Louro
őstag
Szerintetek mennyire para, hogy a mosógép ajtaja balra nyílik, de a szárítógép jobbra? Vagy csak pont találtam egy ilyen defektes párosítást?
Mess with the best / Die like the rest
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Az albis mosógépem pár napja gusztustalan szagot áraszt, viszont sajnos nem tudom pontosan belőni, hogy honnan. De mint ha az adagoló tartályokból jobban érezném. A dobból kevésbé. Már többször lefuttattam programokat, sajnos sikertelenül. Próbáltam már domestos-os, vízkőoldó tablettás, ecet+szódabikarbónás mosást is.
Az szivattyúnál lévő kis ajtót megnéztem, ott nem volt különösebb gané, csak sok víz.Szóval tanácstalan vagyok. Van esetleg tippetek, hogy mit nézzek még meg, illetve mivel próbálkozzak?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Sipi-
őstag
Sziasztok!
85 cm magas szabadonálló fagyasztószekrényt akarok venni. A szempontok:
- halk legyen (gyerek hálószobája melletti helyiségben lesz)
- sok garancia
- árban 110-120e maximumEddig egy Liebherr 1376-ot néztem ki. Nincs tapasztalatom a márkával egyelőre. Vélemény, javaslat?
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Gömbike
senior tag
Én szándékosan fordítottam meg a szárítógép ajtónyitását, hogy jobbra nyíljon. Balról van a mosógép, jobbra mellette a szárító. Így egyből át tudom tenni a ruhát.
Az Elux szárítók ajtajának nyitási irányát meg lehet fordítani.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
mephi666
nagyúr
válasz VIPowER #46809 üzenetére
ja, hát ettől kicsit én is tartok: hétvégén voltam már asztalos, villanyszerelő és vízvezeték-szerelő, de gázszerelő egyelőre nem akarok lenni otthon azóta meghánytuk-vetettük a dolgot és arra jutottunk, hogy lehet inkább beruházunk egy kombi tűzhelybe, ami felül gázos (kihasználjuk az átalánydíjas szolgáltatást), sütője pedig elektromos... nem voltunk eddig sem megelégedve azzal, ahogy sütött a tűzhely: először égetett alulról, ezért raktunk bele alufóliába csomagolt tetőcserepet: így már nem égetett, de nem lett közel sem tökéletes sógornő elektromos sütője teljesen más szintet képvisel... ami ezzel macera lehet: villanyászkodni kell, mert konyhában van már hűtő, mikró, kávéfőző, mosogatógép és bekerülne egy 2-3kw körüli új fogyasztó, amire lehet szűk lesz a 16amperes kismegszakító (főleg, ha bekapcsolunk még valami konyhai gépet) ...ami pozitív, hogy a kapcsolószekrénytől kb 8 méter kábelcsatorna, ugyanennyi kábel, aztán direktben kaphatna egy ágat a sütő (nem lenne macera a kiépítés: én is meg tudnám csinálni fél óra alatt... bekötésben meg sógor segítene)
ui: ami bosszant, hogy ez egy 7-8 éves gép, ami új áron volt vagy 80ezer... aztán most lényegében egy párezres alkatrész miatt inkább kidobjuk, mert nem voltunk vele amúgy sem megelégedve... szüleimnél meg van egy mora (?) tűzhely, ami 20 év fölött jár, egyszerű mint a faék, töredékébe került és semmi baja nem volt soha, pedig anyukám használja folyamatosan... (sőt amit vettem 11éve electrolux tűzhelyt, az is full alap és jobban tudtam vele sütni) ...csereakció szokott lenni valahol tűzhelyre? eladni hibásan nem tudom mennyiért lehetne, költeni meg 1 fillért nem akarunk rá, ha újat veszünk
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz mephi666 #46817 üzenetére
átnézve nem találtam ennnél jobbat ár/érték arányban: többszörösét is rá lehetne költeni, de ránézésre az igényeinket ez tökéletesen kielégítené (indesit-tel eddig nem volt problémánk, a 13éves mosógép rozsdásodását leszámítva... az most lett csereprogramban újra cserélve)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
zsuha
aktív tag
Sziasztok, jelenleg van egy mosógépem, és ilyen külső mosógép szifonon át csatlakozik a szennyvízelvezetésbe (szóval a teljesen standard megoldás): [link]
Maholnap érkezik a szárítógép is (beko 7405 gb5), rápakolom a mosógépre, kérdés az lenne, melyik köztes elemmel vagy Y szifonnal stb. tudom megoldani mind2 gép bekötését a szennyvízbe? Elvileg a bekohoz adnak majd bekötő alkatrészt is csak nem tudom miket (lehet csak vezeték).
Köszi. -
asdf_
veterán
válasz GEPESZ66 #46821 üzenetére
En a szervizes alkatreszoldalon megneznem, hogy ugyanazt a kompresszort rakjak-e mindkettobe. Ha ugyanaz, akkor az AEG-nel csak a csicsat fizeted meg, a digitalis vezerlest es homersekletszabalyozast, esetleg a normalisabb kinezetu/anyagbol valo fiokot, amugy, dekara ugyanaz mindketto gep. El kell menni megtapogatni a fiokot.
A kint meg a kerdes, ha 10 fok alatt van, akkor felejtsd el, oda nem rakunk hutot.[ Szerkesztve ]
-
seadrone
őstag
sziasztok!
electrolux porszívó fejhez keresem azt a 8-10 centis kis műanyag csövecskét, ami a fej testéből áll ki, ugyanis elveszett.
Gondolom ilyen van univerzális is, de nem tudom hogy milyen boltban keressem/rendeljem.
Mi ennek a neve?
Ha van ötlet, megköszönném
[ Szerkesztve ]
-
Batib
őstag
A legtöbb hűtőnél a visszakapcsolási hőmérséklet +5-6 fok környéke, a fagyasztónál - 20 alatt van. Ha ez alatt van a külső hőmérséklet akkor a hűtő lehűt majd nem kapcsol vissza.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
GEPESZ66
veterán
-
törölt tag
sziasztok
némi info kellene, légyszi segítsetek...
adott 1 manuális presszókávéfőző, talán nem a legalja...pár éves, folyamatos vízkőmentesítéssel.
namármost. nem most kezdődött, de miután a kávé, kapuccsínó lejött folyamatos lassú csepegés tapasztalható.
mondjuk vagy 3 percig...és én sokallom. vajon miért lehet, lehet-e javítani rajta ? nem, szervíz nem játszik...
több lenne a javítási költség
-
BBéci
legenda
válasz blattida #46815 üzenetére
Ezt írtam én ("A teljesítmény mértékegysége watt, a jele W.") és mások is, nem értem, mi a probléma? Te viszont a cikkben nagy kezdőbetűvel, Watt-nak írtad.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
qqzs
őstag
Nem eppen gep de hatha van it otlet vagy tapasztalat. Letezik olyan serpenyo ami melegedes hatasara nem lesz hupnis azaz a kozepe nem emelkedik fel? A legdragabb tefalok is felemelkednek es az olaj kifolyik a szelere.
mas
Paratlanito 20-25 m2 re ajanljak ha jol emlekszem 20Liter/nap, ez most egy 75-80 fokos paratartalmu 100m2 pincet gyurja kb par ora alatt megtelik az 5 literes tartaly. ez egyszer beall vagy erdemes lenne meg egy hasonlott venni a masik vegebe?
A masik meg a paratlanitobol kijovo viz desztillalt viz ha jol gondolom. Ez telen mehet a lakasba parasitokba?Eladó: GTS450
-
-
Gömbike
senior tag
válasz #73959936 #46830 üzenetére
Én a kart javíttattam benne párszor, majd vettem egy új kart hozzá és elajándékoztam a családban egy olyan embernek, akinek van türelme kéthetente kitakarítani a kar belsejét.
Saeco párti vagyok, most is egy Minuto van otthon évek óta, a lányomnak Inkantó van a konyhában.
De valahogy ez a Poemia egy rakás hulladékra sikeredett.
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok.
Jobb híján ide írok, a kérdésem a következő:
- lehetséges, hogy már nem gyártanak direkt fehér színű ruhákhoz való mosóport?
Nem az a kérdés, hogy egy akármilyen webáruházban lehet-e még kapni. Most jártam meg 2 nagy bevásárló központot és egyikben sem találtam, csak színes ruhához való mosóporokat. Ötlet?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Gömbike
senior tag
válasz peppe79 #46838 üzenetére
Igen, most már tudom.
A feleségem munkahelyén vette a főnök, hogy a dolgozók tudjanak inni kávét.
Egy igazi hulladékká vált pár hét alatt, de mivel cégesként lett vásárolva, nem él rá a garancia.
Nekünk adta, mi pedig ahogy korábban írtam, továbbadtuk. De a javítatását addig mi intéztük a szerelőnél.
Szégyen, hogy ezt a szemetet árulták Gaggia néven is.
Saját részről meg vagyok elégedve a Minuto-val, bár szerintem az Incantó jobban össze van rakva.
-
AXisBOLD
addikt
hát most rám ijesztettél, ez az elázás para...
beszélek szakemberrel, mert ha tágulási tartályt nem is, de egy vízütés csillapítót betennék, csak nem értek hozzá, nem tudom melyik pontra kellene szerelni.
(#46772) peppe79: ezt a Caleffi-t hol lehet beszerezni? Árat sehol se találok hozzá.
Aurea mediocritas
-
BB9000
senior tag
válasz GEPESZ66 #46828 üzenetére
A hűtőgépszerelő amit mondott, azt jól mondta. A "csak fagyasztó" tényleg visszakapcsol a +5 fokos garázsban, a kombi hűtő pedig nem.
Két fontos dolgot viszont elfelejtett mondani:
1./ a kompresszor kenését a hűtőközeg biztosítja. Ha a hűtőközeg rendszeresen túl alacsony hőmérsékletű, akkor az elégtelen kenés miatt hamarabb tönkremegy a kompresszor. A gyakoribbá váló hűtőgépcsere/kompresszorjavítás a hosszú távú üzemeltetési költségekre rossz hatással lesz.
2./ Ha egy No Frost-os hűtőgépet üzemeltetsz alacsony hőfokon, akkor annak a fogyasztása megnő, mivel az rendszeresen felfűti a hőcserélőt, hogy a ráfagyott kondenzvizet leolvassza. Fagypont alatti üzemeltetésnél az is előfordulhat, hogy a leolvasztott víz még az előtt újra megfagy, hogy el tudna távozni a hűtőgépből.
Nem véletlenül írják rá a hűtőgépekre az üzemeltetési hőfokokat. Anyagilag is megéri azokat betartani. Minél jobban eltérsz ettől, annál többe kerül. -
asdf_
veterán
válasz AXisBOLD #46842 üzenetére
Elvileg oda kell rakni, ahol a kalapácsütés keletkezik, tehát mosógép, mosogatógép szelepe, egykaros vízcsap vagy bármi hirtelen záródó golyóscsap elé, hogy ott a legnagyobb löketet tudja elkapni és a leghamarabb megakadályozni annak továbbterjedését. Ezzel itt most az a gond, hogy ez nem nálad keletkezik. Én első körben egy nagyon vékonyra nyitott csapnál ott ülnék, és nézném, hogy amikor a mosógép csöve rúg, akkor ez mennyit változtat a vízsugár vastagságán (és melyik irányba). Esetleg ha van kölcsönbe nyomásmérő, azzal is megnézni, mert az is lehet hogy nem hirtelen elzárásból eredő nyomáslöketed van, hanem nyitásból eredő nyomáscsökkenésed. És azért más hatása van annak, hogy 5 barról felugrik hirtelen 10-re, vagy 4-ről esik egy pillanatra 2.5-re (még ha utóbbira is van bőven kevesebb esély egy panelban, de mégis, hogy tízpercenként történik, az inkább ezt sugallja nekem (teljesen laikusnak)).
-
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Kenyérpirítót szeretnék venni.A Heinner márka milyen minőséget képvisel?
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Aktuális lett a mosógépcsere, Mit ajánlanátok 120.000 Ft-ig? (És 140.000-ig?)
Szívem szerint olyat vennék, ami 9 kg-ot is kimos egyszerre, de az már 140e. körül van.
•Fontos szempont, hogy átlagosan piszkos ruhával telepakolva is képes legyen maximum 2-2,5 óra alatt elkészülni.
•Nyilván senki sem szeretne hangosat, de még ennél is fontosabb, hogy minél hosszabb élettartamú legyen a legkevesebb javítgatás mellett. (álomvilág )
•A gyerekzár legyen kikapcsolható vagy legalább ne bosszantson, mint a mostani! (A mosás végén nem lehet kinyitni az ajtót, hanem várni kell 5-10 percet, de nincs időm álldogálni mellette, aztán meg jól ottfelejtem...Persze a gyerek ráért olyankor is. )Eddig ezeket néztem, de nyitott vagyok a javaslatokra:
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Androidos tablet topic
- A Realme is elhagyja Németországot
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest