Új hozzászólás Aktív témák

  • ribarszki

    őstag

    válasz peppe79 #29163 üzenetére

    Ja, nyilván egy barista-pista elsírja magát, hogy kávénak merek nevezi egy "föld ízű" omniából lefőzött kávét és nem az 59.000 Ft/kg árú kávébabból főztem, amit szűzlányok szedtek boldogan énekelve, amit itthon megpirítok az automata-digitális-wifis-bluetoothos, firmwarefrissített pörkölőben, majd fehércápák fogán élesített pengékkel darálom le, és 27 évig gyakorolt nyomástechnikával tömöm meg a kávét, ami "tömőfa" 3700éves mammutfenyőből készült jobb esetben. (Múltkor egy 800éves fenyő fáját haszálták, szar is lett a kávé.) Az asztalra kiszóródott kávéőrleményt pedig vörösmókus szőréből szészült ecsettel porolom le.

    Elismerem van különbség, de ez pont olyan kezd lenni mint a hifizés. Van aki tízezreket elkölt egy afrikai kőre, amit ha a cd lejátszó alá tesz, szebben szól a zene!! És van aki 0,5-1 millió forintért Valhalla tápkábelt!! vesz.

    Értékelem a finom kávét, de nekem tökéltesen elég, hogy megnyomok egy gombot a Saecon, ami főz egy számomra ízletes kávét, mely mérföldekkell finomabb egy kotyogós kávénál. Értelmes összegű befekteteés - hatalmas minőségbeli változás. Hogy a hifi vonalon maradjak, mikor valaki először vesz egy normálisabb hangfalpárt (pl. Dali) egy stereo erősítőt (pl. NAD) egy Cd játékost és egy DAC-ot. És leesik az ála, hogy az otthonában így szól a zene.. Persze lehet innen is feljebb lépkedni, hatalmas befektetésért cserébe minimális változást fog kapni, amit a legtöbb esetben belemagyaráz. Gyönyörűek a placebos kábeltesztek, hogyan hasalnak el a 10-100 ezer forintos RCA kábelek..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák