Új hozzászólás Aktív témák

  • _Petya_

    őstag

    Sziasztok,

    Először a Milyen TV-t vegyek topikban tettem fel az alábbi kérdést, de ott nem nagyon kaptam választ, megpróbálom itt is, hátha ti találtkoztatok már a problémával:

    Röviden:
    A ma kapható TV-k, "smart" remote-al, vagy anélkül, tudnak IR-en külső eszközt irányítani, akár IR kód tanítással? Magával a távirányítóval vagy akár a TV-hez köthető IR blaster-rel?

    Hosszabban:
    A setup a következő:
    Samsung UE40F5300 TV, az a verzió ami nem tudja a HDMI-CEC-t.
    Marantz NR-1501, szintén nem támogatott a CEC.
    Mede8er MED1000X3D
    Logitech Harmony 900 remote.
    Jelenleg a Marantz-ra van kötve a Mede8er HDMI-n (meg még pár más cucc is, de az most nem releváns), a Marantz HDMI out a TV-re, és mivel ARC sincs támogatva, ezért optikain van a TV a Maranz-ra kötve. Így a Harmony irányíja az egészet IR-en, és van TV nézés, meg film nézés scene, stb.
    A TV elromlott, így szeretném lecserélni, lehetőleg olyanra, ami kivátja a TV mellett a Mede8er-t (ebből csak a hálózati megosztásról film lejátszás kell, gondolom ezt kb mind tudja), illetve a Harmony-t is. Vagyis szeretném, ha a TV bekapcsolásakor az erősítő is bekapcsolna, a TV távirányító az erősítő hangerejét állítaná, kikapcsoláskor pedig kikapcsolna az erősítő.
    Meg tudom ezt oldani out-of-the-box valamelyik mai TV és smart remote megoldással, vagy maradnia kell ehhez a Harmony remote-nak?
    (Erősítőt nem szeretnék cserélni, tudom az lenne a legegyszerűbb, csere egy olyanra ami tudja a CEC-t, de remélem van más alternatíva is)

    Köszi!

    Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

Új hozzászólás Aktív témák